Aizvadīts pēdējais konkursa „Latvijas Gada auto 2007” posms 2

 
31.oktobris 2007 9:36

Pagājušās nedēļas nogalē, 27. un 28.oktobrī uz Zemgales, Vidzemes un Latgales ceļiem varēja manīt jaunu automašīnu kolonnu - konkursa „Latvijas Gada auto 2007” ceturtā (pēdējā) posma pārstāvjus.



Dienvidu kolonnas ceļš vijās cauri Saulkrastiem, Siguldai, Allažiem, Ķegumam, Jaunjelgavai, Aizkrauklei, Jēkabpilij, bet ziemeļu kolonnas – cauri Ropažiem, Allažiem, Siguldai, Cēsīm, Valmierai, Smiltenei, Vecpiebalgai, līdz abas kolonnas satikās Madonā.

Žūrijas pārstāvju vērtēšanai tika nodotas trīsdesmit vieglās un apvidus automašīnas, no kurām daudzas jau startējušas arī pirmajā un trešajā konkursa posmā – Chevrolet Captiva un Chevrolet Epica, Opel Antara, Nissan Qash Qai, Citroen Picasso un Citroen C-Crosser, Škoda Fabia, Ssang Yong Actyon, Ssang Yong Actyon Sport, Ssang Yong Kyron, Peugeot 308, Kia Ceed, Land Rover Freelander, Dodge Nitro, Mitsubishi Lancer, Chrysler Sebring, Jeep Patriot un Jeep Commander, Hummer H3, Ford Mondeo, Mazda CX-7, Volkswagen Golf Variant un  Volkswagen Touareg, Audi R8 un Audi A5, Mercedes Benz C klases modelis.



Divu dienu garajā konkursa ceturtajā piknikā pa abām kolonnām tika nobraukti vairāk kā 1000 km pa organizatoru iepriekš izstrādātu maršrutu. Tas veda ne tikai pa galvenajām šosejām, bet arī pa līkumainākiem un interesantākiem ceļiem.

Žūrijas pārstāvjiem brauciena laikā bija iespēja izmēģināt visu konkursam pieteikto spēkratu iespējas. Ik pēc 20 – 30 km braucēji mainīja mašīnas, lai varētu izmēģināt visus pēdējai kārtai pieteiktos automobiļu modeļus. Dažiem brauciena dalībniekiem gadījās arī apmaldīties, nepareizi nolasot maršruta leģendu, kā rezultātā vajadzēja griezties apkārt un braukt atpakaļ, lai pievienotos pārējai kolonnai. Visas automašīnas veiksmīgi izturēja garo ceļa posmu un neatpalika savā varēšanā no pārējiem pretendentiem, braucot pa ne tik spožajiem, bedrainajiem un ielāpainajiem Latvijas ceļa posmiem.

Otrajā dienā visiem brauciena dalībniekiem bija iespēja izmēģināt konkursam pieteikto auto tehnisko varēšanu turpat Madonas apkaimē, brauciena laikā gūstot iespēju apskatīt Latvijas augstāko virsotni – Gaiziņu.



SEB Unilīzinga direktors Ints Krasts: „Man ir liels prieks, ka dalībnieki un žūrijas pārstāvji veiksmīgi aizvadījuši konkursa „Latvijas Gada auto 2007” visus vērtēšanas izbraukumus un laimīgi nonākuši atpakaļ Rīgā, nobraucot vairākus tūkstošus kilometru pa Latviju. Svarīgi, ka konkursa izbraukumos tika ievēroti ceļu satiksmes noteikumi un mēs netraucējām citiem satiksmes dalībniekiem, kurus sastapām pa ceļam. Mēs novērtējam šī konkursa nozīmīgumu Latvijas auto industrijai un domājam arī turpmāk atbalstīt tā rīkošanu.”

Lai gada noslēgumā būtu piemiņa par vietām, kurās dalībnieki viesojušies, konkursa organizatori šī gada žūrijas braucienus bija papildinājuši ar jaunu aktivitāti - lielformāta koka puzles parakstīšanu. Puzle tika izveidota automašīnas formā, braucienu laikā uz tās savus autogrāfus atstāja septiņpadsmit Latvijas pilsētu un iesaistīto uzņēmumu amatpersonas.

Kā liecinieks šim garajam ceļa posmam ir Zemgales un Vidzemes pašvaldību amatpersonu autogrāfi - Ogres rajona padomes priekšsēdētāja Jāņa Petroviča, Aizkraukles domes priekšsēdētāja vietnieces Ainas Podvinskas, Jēkabpils rajona padomes priekšsēdētāja Leonīda Salceviča, Madonas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieka Valentīna Rakstiņa, Valmieras pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja vietnieka Ričarda Gailuma, Smiltenes Domes izpilddirektora Ulda Rudzīša.

Šajā konkursa posmā savus autogrāfus uz lielformāta puzles atstāja konkursa ģenerālsponsori - If Latvia valdes priekšsēdētājs Andris Morozovs un SEB Unilīzings direktors Ints Krasts, kā arī ilggadējais konkursa organizators un žūrijas komisijas priekšsēdētāja vietnieks Atis Jansons un Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācijas prezidents Agris Staņēvičs.

Pēc šī pēdējā vērtēšanas posma jau pēc divām nedēļām tiks noskaidroti desmit pusfinālisti, kuri pretendēs uz titulu „Latvijas Gada auto 2007”, bet tas nenozīmē, ka pārējie izstājas no spēles, jo konkursa noslēgumā tiks apbalvotas arī papildu nominācijas: Sportiskākais, Dubļu bridējs, Ekonomiskākais, Darba rūķis, If Latvia draudzīgākais auto un SEB Unilīzinga klientu auto.



If Latvia un SEB Unilīzings „Latvijas Gada Auto” atbalsta jau ceturto gadu. Šiem uzņēmumiem ir svarīgi, lai mūsdienu plašajos konkurences apstākļos no piedāvāto automašīnu klāsta klientiem būtu vieglāk izvēlēties sev atbilstošāko modeli.

Gada auto ir pasaulē un vairumā Eiropas valstu ļoti populāra novērtējuma aktivitāte, lai pievērstu sabiedrības uzmanību jaunu auto piedāvājuma klāstam, to priekšrocībām. Atšķirībā no Eiropas konkursa, kur tiek vērtēti nākamā gada modeļi, Latvijā tiek noteikts tajā pašā gadā jau tirdzniecībā esošs labākais auto. Konkurss „Latvijas Gada auto” ir ikgadējs pasākums, kuru organizē biedrība „Latvijas Gada Auto” sadarbībā ar konkursa ģenerālsponsoriem If Latvia un SEB Unilīzings. Latvijā šis konkurss norisinās jau divpadsmito reizi.

Pretendentus konkursam piesaka autobūves uzņēmumu oficiālie pārstāvji Latvijā. Pretendentu testēšana notiek gan individuāli, gan arī organizētos kolektīvos izbraukumos. Šogad Konkursā bija četri izbraukumi un paredzēts noslēguma pasākums Melngalvju namā. Konkursa dalībnieki tiek vērtēti trīs kategorijās – vieglā pasažieru transporta, komerctransporta, apvidus automašīnu posmos. 23.novembrī Melngalvju namā tiks apbalvots viens konkursa „Latvijas Gada auto 2007” uzvarētājs un papildu nomināciju uzvarētāji.

Pērn par Latvijas gada auto tika atzīts Ford S-max. Uzvarētāji papildu nominācijās bija: Darba rūķis – Peugeot Boxer, Komfortablākais auto – Honda Legend, Skaistākais auto – Jaguar XK, Smilšu kalnu karalis – Ssang Young Kyron, Sportiskākais auto – BMW trešā sērija, Taupīgākais auto – Nissan Note, savukārt konkursa ģenerālsponsoru SEB Unilīzings un If Latvia speciālbalvas saņēma Hyundai Santa Fe un Honda Civic.

Uz tikšanos konkursa „Latvijas Gada auto 2007” noslēguma pasākumā 23.novembrī Rīgā, Melngalvju namā!
 
Visi komentāri
 
246187. viesis 31.oktobris 2007 14:55
0 0 Atbildēt

wranglers normāli pārējiem parāda **

246210. viesis 31.oktobris 2007 19:44
0 0 Atbildēt

Atkal gudrie "experti" varēja atvilkt..

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 30

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti