«Autonams» brīdina: svētkos sargi savu auto no zagļiem 11

 
21.decembris 2007 10:09

Svētki ir laiks, kad cilvēki kļūst sirsnīgāki un bezrūpīgāki, tāpēc viņiem maldīgi liekas, ka arī zagļi Ziemassvētku un Jaunā gada laikā dosies svinēt un tajā laikā nezags.

„Autonams” brīdina, ka tieši svētku laiku, kad cilvēki ilgstoši atstāj māju un auto bez uzraudzības, zagļi izmanto sev par labu. Tādēļ auto īpašniekiem būtu jāpievērš pastiprināta uzmanība sava auto drošībai, kā arī vietām, kur to atstāj, lai līdz ar svinību beigšanos tie nepaliktu bez automašīnas. Jāatceras, ka automašīnas zagļi mēdz nozagt arī no privātmāju pagalmiem.

Edvīns Panders, „Autonams” pārdošanas un attīstības direktors, valdes loceklis: „Svētku laikā cilvēki mazāk pievērš uzmanību savam īpašumam un bieži dodas atpūtā atstājot māju un arī auto bez uzraudzības. Auto zagļi sevišķi novērtē nepietiekami aizsargātas automašīnas, īpaši, ja tās atstātas nomaļās vietās. Tomēr arī plašais auto klāsts lielveikalu stāvlaukumos ir vilinošs un tiek izmantota iespēja, kamēr cilvēki iepērkas, gatavojoties svētkiem.

Iezīmējas tendence, ka auto tiek nozagti pat no privātmāju pagalmiem, arī tad, ja mājās naktī guļ cilvēki. Tādēļ, ja plānojat ilgstoši atstāt automašīnu svinību laikā, piemēram, privātmājas pagalmā, kad neviena nav mājās, svarīgi ir parūpēties, lai auto būtu aprīkots ar pretzagšanas iekārtām, kas neļautu jūsu auto kļūt par vieglu mērķi zaglim. Turklāt, plānojot, ilgstoši atstāt auto, vēlams to novietot drošā, apsargājamā teritorijā.”

Auto zagļi zog ne tikai tumšās, nomaļās vietās, bet arī no privātmāju pagalmiem. Turklāt, ja mājās neviena nav, bet auto stāv pagalmā, zagļiem pat nav jāaizvelk auto no pagalma, lai netraucēti darbotos. Iecienīta auto zādzību vieta ir arī pie lielveikaliem, kur auto zaglis noskata tīkamāko auto un atkarībā no auto aizsardzības līmeņa zaglim var nebūt vajadzīgas pat piecas minūtes.

Šogad zagļu iecienītākās joprojām ir VolksWagen, Audi un BMW markas automašīnas. Turklāt tiek dota priekšroka līdz 1998.gada izlaiduma automašīnām, jo tās visai bieži nav pietiekami aprīkotas ar pretaizdzīšanas iekārtām. Tomēr iezīmējas tendence, ka zagļi zog arī jaunākas automašīnas. Arvien vairāk tiek zagtas līdz piecus gadus jaunas automašīnas, kuras ir aprīkotas ar ražotāja uzstādītajām pretzagšanas iekārtām. Tas liecina, ka standarta pretaizdzīšanas tehnoloģijas nepietiekami aizsargā automašīnu pret zagļiem un auto īpašniekiem ir jādomā par papildus aizsardzības sistēmām.

Lai nedotu auto zaglim laiku un pasargātu savu auto, nepieciešams izvēlēties kompleksu auto aizsardzību ar dažādām pretzagšanas tehnoloģijām, kas kopā garantētu maksimālu drošību. „Autonams” speciālisti ir izstrādājuši pilno aizsardzības komplektu, kas ietver signalizāciju, SKYBRAKE imobilaizeri, marķēšanu un KASKO apdrošināšanu. Svētku laikā ir svarīgi ne tikai, lai auto ir aprīkots ar drošām pretzagšanas iekārtām, bet arī jāpievērš uzmanība, kur auto tiek novietos, īpaši ja tas tiek atstāts uz ilgāku laiku.
 
Visi komentāri
 
249574. viesis 21.decembris 2007 17:41
0 0 Atbildēt

Un tagad visi draudzīgi dodamies uz autonamu... ;D

Bet vēl drošāk autiņu atstājot pagalmā atstāsim uz klučiem, ar noskrūvētām pusasīm vai kardāniem. Ak jā, vēlams izņemt arī radio un stūri!

249575. viesis 21.decembris 2007 17:43
0 0 Atbildēt

No sērijas, ļausim labāk autonamam "apzagt" Jūs!

249583. viesis 21.decembris 2007 18:38
0 0 Atbildēt

Mans auto sēž uz dinamīta ar tālvadību, ja nozags....āmen!!!! :D

249584. viesis 21.decembris 2007 18:40
0 0 Atbildēt

Nja,autonamam grūti laiki,šitā jāreklamējas visu laiku :D

249597. viesis 21.decembris 2007 21:30
0 0 Atbildēt

Tas teksts vashe...4 rindkopaas viens un tas pats pateikts citiem vaardiem :D Laikam jau pirms sveetkiem nedaudz ienjemts :D

249607. viesis 22.decembris 2007 9:27
0 0 Atbildēt

Un Autonama signalizācija pasargā- smiekli nāk. Ja to lobēto mēslu salīdzina ar moderna auto rūpnīcas imobilaizeri, tad tas ir tas pats, kas uz pēdējās paaudzes elektroniskā seifa uzlikt klāt krampīti, lai grūtāk atvērt.

249617. viesis 22.decembris 2007 15:11
0 0 Atbildēt

Man patika VolksWagen :)

249637. viesis 23.decembris 2007 18:06
0 0 Atbildēt

viens teikums apspēlēts 10 dažādos variantos.

249650. viesis 25.decembris 2007 13:18
0 0 Atbildēt

vajadzeeja veel AUTONAMA CEŅJIKUS izlikt ! Kaa arii pieņemšanas dienas :)

249664. viesis 27.decembris 2007 0:49
0 0 Atbildēt

kapec apkshaa nav "apamksats reklamraksts"?

249723. viesis 27.decembris 2007 15:50
0 0 Atbildēt

Iz dzīves - autonams darba autiņam (tika iegādāts mazlietoc tikko pēc garantijas) NEATRADA !!! rūpnīcas signalizāciju (jo tai nebija atsevišķa sirēna - strādāja ar standarta hornu), un uzlika otru savejo, rezultātā salaižot dimbā visu elektroniku, ka auto bija pielaižams tikai pāru datumos, bet nepāru tikai "s pomoščju loma i kakoj to maķeri".

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti