Mūsu ceļmalas pārvēršas par atkritumu izgāztuvēm; taču tos varētu savākt (+ FOTO) 58

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 2.septembris 2018 10:32

Kamēr valdība nevar izšķirties par to, vai ieviest depozīta sistēmu vai nē, mūsu autoceļu nomales pakāpeniski pārvēršas par mēslu izgāztuvēm.

Kāds lasītājs iesūtījis attēlus, kas uzņemti divus kilometrus garā pastaigā pa vietējo autoceļu, kas savieno divus, nu jau visai patukšus Latvijas ciematus Vidzemes pusē. Viņš ir pārsteigts par atkritumu daudzumu, kas mētājas mūsu ceļmalās un norādot, ka lielo vairumu veido tukšas plastmasa pudeles un skārdenes, vaicā, vai tiešām valdību tas neinteresē?

Visticamāk, jau nē, jo zemkopības ministrs Dūklavs reiz bija izteicies, ka viņš jau tās (plastmasas pudeles) pa savu logu neredzot, bet tieši ZZS ir viskaismīgākie pretinieki depozīta sistēmas ieviešanai mūsu valstī. Dūklavs uzskata, ka tāds projekts būtu nesamērīgi dārgs un citas valstis, kas to ieviesušas, cīnās ar zaudējumiem un nožēlo, ka to darījušas.

Bet tikmēr mūsu ceļmalās krājas atkritumi, tostarp tādi, kurus vairums autobraucēju nemestu ārā, ja vien būtu pietiekoša motivācija. Pirmkārt, PET pudeles, alus un limonādes bundžiņas varētu nodot un saņemt depozīta summu atpakaļ, otrkārt, tos paceltu un nodotu "vietējais dzērājiņš", kuram pietrūks kārtējai alus plastmasenei.

Interesanti, ka depozīta sistēma Igaunijā darbojas jau no 2005.gada, bet Lietuvā to ieviesa 2016.gadā un tur šādi skati ceļmalās nav novēroti.

Foto: iAuto.lv

 
Visi komentāri
 
viensexperc 2.septembris 2018 10:46
2 35 Atbildēt

Nu es arī dažkārt izmetu, kafijas tracinus un kolas pudeles cela malā. Uzskatu, ka ja reiz nodokli tiek maksāti tad, lai cilvēki strādā un vāc, būs vismaz darbs.

Bravo 2.septembris 2018 10:57
13 2 Atbildēt

jā, esmu dzirdējis, ka tā tagad runā skolās - bērni met zemē atkritumus un saka - apkopēja pacels - viņai par to maksā!

viensexperc 2.septembris 2018 14:35
1 27 Atbildēt

Un tas arī ir ļoti pareizi, ko viņai citu tur darīt?

s 2.septembris 2018 19:55
20 3 Atbildēt

Tu esi morāls kroplis.

viensexperc 2.septembris 2018 20:39
0 28 Atbildēt

Tikai pasaki, ka tā nav patiesība?

Ko citu apkopējai darīt, ja viss būs sakopts?

Sīkie mētā atkritumus, ir citiem cilvēkiem darbs, varbūt izklausās nekrietni, bet tā nu tas šajā pasaulē ir iekārtots, samierinies ar to!

Labi es neatbalstu mežu piemēslošanu, bet ceļmalās kaut, ko izmest nav nekas traks, tāpat to visu savāks, ļoti daudzās valstīs ir līdzīgi.

Esi bijis Grieķijā, Spānijā? Tur tieši tā arī notiek, visas šoseju malas ir pilnas ar atkritumiem, un ik pēc noteikta laika, varbūt pusgada (nepateikšu precīzi), tie atkritumi tiek pamazām uzlasīti.

Būtu labāk sūrojies par, to kur tie atkritumi nonāk pēc tam!

Tu būtu pārsteigts uzzinot, to cik daudz atkritumu patiesībā netiek pienācīgi utilizēti/pārstrādāti, bet vienkāŗsi izmesti jūrā...

s 2.septembris 2018 20:45
11 1 Atbildēt

Jūrā tos izmet cilvēki, ar tikpat smirdīgu attieksmi, kā tev.

Apkopējai būs darbs arī tad, ja speciāli neviens atkritumus nemetīs, jo vienkārši ir jāizmazgā grīda pēc netīriem apaviem. Tava teorija, ka bez tizlas mēslošanas nevar nodrošināt darbu, ir vienkārši muļķības kalngals. Tev tiešām ir čuras galvā, tici man. Tas, ka tu savā augstprātībā to pats neapzinies, nemaina situāciju.

Ja jau pieminēji Grieķiju, Spāniju, tad varēji arī pieminēt pagājušā gada nedēļām ilgo atkritumu kalnu degšanu Itālijas pilsētās, kas indēja to iedzīvotājus un sagandēja normālu dzīvi.

viensexperc 2.septembris 2018 21:27
0 38 Atbildēt

Labi pietiks tēlot svēto govi.

Ir skaidri redzams, ka tu neko nesaproti no pasaules kārtības, droši vien esi arī vegāns un zaļais reizē.

Kādēļ šeit piemini Spānijas degošo atkritumu kalnu? Domā tavi atkritumi nenonāk līdzīgā kalnā tepat LV, pat ja tu tos ietin dāvanu saisķī, sabučo un iemet miskastē? Jeb tu esi viens no tiem lohiem, kurš šķiro atkritumus, lai gan vel papildus maksā par to, lai kāds cits tos šķirotu, tikai tu to neesi pamanījis?

Saproti pasaulē tā viss ir iekārtos, būs gan atkritumu kalni gan kari un tas arī viss! Tāpat, kā visi nevar būt inženieri un ir arī apkopējas/ji, tāpat arī ne visi var būt tik gudri, kā es un tādēļ ir arī tādi muļķi, kā tu.

s 2.septembris 2018 22:00
4 0 Atbildēt

Ja jau tu zini, ka ir atkritumu kalni [poligoni] un ir cilvēki, kuru [algota] profesija ir šķirot atkritumus, tad tev - ja vien nebūtu čuras smadzeņu vietā - vajadzētu apjēgt tik elementāru lietu, ka tieši tā iemesla dēļ nevajag atkritumus mest ceļmalā, bet gan atkritumu spaiņos.

Bet ko gan gaidīt no cirvja, kuram čuras galvā...

viensexperc 2.septembris 2018 22:36
0 5 Atbildēt

Labi pietiks sevi par muļķi pataisīt, visi visu saprot, tikai tu tāds vientiesītis.

s 2.septembris 2018 22:41
4 0 Atbildēt

Jā, visi visu saprot, morālais kropli...

viensexperc 2.septembris 2018 22:56
0 4 Atbildēt

Nomierinies un aš gulēt pie mammas pupa!

Kanibaals 3.septembris 2018 8:37
1 0 Atbildēt

Neticu ka seksperts te vienkārši netroļļo. Nu nevar būt ka kādam patīk piemēslota apkārtne. Ja jau tas ir tik labi nez ko par piemēslošanu tomēr soda.

autobraucējs 2.septembris 2018 11:00
22 1 Atbildēt

Es arī esmu autobraucējs un arī dzeru kafiju, bet man ir pretīga doma, ka izdzerto trauciņu varētu mest ārā pa logu - vai tad tik grūti to paglabāt līdz veikala vai cita benzīntanka atkritumu urnai?

viensexperc 2.septembris 2018 14:37
0 29 Atbildēt

Un kādēļ man piemēram būtu jāpiemēslo sava automašina?

he 2.septembris 2018 18:19
4 0 Atbildēt

bezsmadzeņu idiots tu arī citos portālos esi!

msh 2.septembris 2018 20:03
3 0 Atbildēt

Nu bet kurš tev liek piemēslot? Hamburgerus, kafijas un tos citus sūdus, ar kuriem tu pa ceļam barojies lai nespētu ielīst kompaktklases mašīnās, vienkārši nepērc un neliec salonā - tad tie netukšosies un iepakojumi pāri nepaliks - elementāri, vai ne? Priekš šķidruma zuduma kompensēšanas braucot pietiek ar vienu plastmasas pudeli, kuru var izmantot atkārtoti - man agrāk bija pusotra litra pudele, bet kopš man golfā ir mk3 ķebļi, kuru plastmasas kabatas nolikvidējušas vietu, kur iebāzt pusotrlitreni, lietoju vienu puslitreni, ko var iebāzt durvju kabatā - tāpat pietiek kā minimums lai līdz dižajai pilsētai aizbrauktu, un pa ceļam var arī staķikā kompresora būdā no krāna uzpildīt...

viensexperc 2.septembris 2018 20:34
0 7 Atbildēt

Stulbs esi?

Es pa ceļam vienmēr kaut, ko uzkožu un iedzeru, lai būtu vienmēr enerģijas pilns un varētu koncentrētis ceļam.

Tādēl jau tās avārijas notiek, jo kādam ēst gribās, vai miegs nāk no tā ka nav iedzēris kafiju.

s 2.septembris 2018 20:41
5 1 Atbildēt

Avārijas notiek dēļ nihilistiskas, nievājošas, bezatbildīgas attieksmes pret citiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

Tā ir tāda pati attieksme, kādas dēļ piemēslo ceļa nomales.

Stulbs te esi tu un tev līdzīgie.

viensexperc 2.septembris 2018 21:30
0 6 Atbildēt

Muļķības!

Paskaties statistiku! Statistika ir visa pamatā!

Avārijas notiek dēl muļķiem, kuri nespēj paņemt kafiju, vai ko uzkožamu priekš enerģijas, ir protams arī izņēmumi, bet vairums gadījumu ir tieši ši iemesla dēļ.

Un tā ir statistika!

s 2.septembris 2018 21:56
3 0 Atbildēt

Neaptverami - cilvēks tic statistikai un vienlaikus paziņo, ka viņš ir gudrs!

Lai gan, ja aptver kopainu, neizbrīna. Visstulbākie cilvēki kā reiz arī mēdz tēlot gudrus, un nereti arī uzskata sevi par gudriem. Augstprātība un stulbums iet roku rokās.

Tikai tas ir no malas redzams. Pats tāds cilvēks to neapzinās. Viņa paštēls ir pasaules centrā un nekas vairāk viņu neinteresē.

viensexperc 2.septembris 2018 22:33
0 2 Atbildēt

Par to paštēlu tev ir taisnība, viss pārējais - pilnīgs murgs!

s 2.septembris 2018 22:46
1 1 Atbildēt

Protams, nav šaubu, ka tu te ieradies izlikties par 'viencexperts', lai troļļotu viņu. Tāpēc arī nozagi viņa nika attēlu. Man vienalga; man arī viņš nepatīk. Taču vienlaikus saskatāms, ka tu troļļo ne jau tāpēc, ka viencexperts tavā skatījumā kaut ko nepareizu vēstī, bet gan tāpēc, ka uzskati sevi par tik asprātīgu, ka tev tas patīk. Ja to saliek kopā ar tavu šās tēmas pausto attieksmi, tad neizslēdzu, ka tu esi sociopāts.

Jā, diagnozes attālināti nav korekti uzstādīt. Taču lietderīgi. Sociopāti spēj saindēt pat interneta diskusijas. Nav šaubu, ka tu šā portāla komentāros intensīvi smirdēsi vēl ilgi. Kamēr iAuto moderators apķersies, ka sociopātus labāk nobanot nahren, jo viņu izraisīta tizla kasīšanās neizbēgami aizbaida citus, līdz ar ko var samazināties reklamētāju interese par šo portālu...

viensexperc 2.septembris 2018 22:55
0 5 Atbildēt

Pats bēdīgākais ir tas, ka tu smagi kļūdies "ekspert".

Kļudies gan diognozes noteikšanā, gan par to kāda ir reklamētāju interese, gan vēlāk to sapratīsi (varbūt).

Taču tu vienmēr vari piereģistrēties, kā "bumeriss", vai "bumeris2" ;)

s 2.septembris 2018 22:59
3 0 Atbildēt

Izlocies, kā glumjš zutis. Man nav stresa atklāt, ka man ir pilnīgi vienaldzīga gan Krievijas, gan Vācijas, gan ASV autobūve. Es braucu ar Dienvidkorejas auto, un automašīnu uzskatu par pārvietošanās līdzekli. Man šī joma ienākumus nenes.

Man ienākumu nes tas, ka es pazīstu cilvēku dabu...

Kas attiecas uz tavu pesonību, tad es esmu diezgan pārliecināts, ka tavā gadījumā var gan attālināti noteikt diagnozi...

viensexperc 2.septembris 2018 23:03
0 4 Atbildēt

Haha, vel nedaudz un tu jau sāksi rāudāt.

Nomierinies taču!

Pēc tava neapmierinātības līmeņa ir pilnīgi skaidrs, ka ienākumus tev "nenes", nekas un neviens.

s 2.septembris 2018 23:10
2 0 Atbildēt

Ja jau te rakstu, tātad dzīvz esmu?

Vienlaikus, man nav nepieciešamība zagt citu cilvēku niku attēlus, lai maldinoši izliktos par viņu kaut kādu savu mērķu labad?

Nenāk prātā, ka man varbūt dzīve ir līdzsvarotāka, nekā tev, tizleni-smerdeli? Tavs "asprātīgums", atklāti sakot, ir baltiem diegiem šūts... Varbūt labāk komentē delfo vai tml., kur uz visu fona tavu stulbumu varbūt vienkārši nepamanīs.

viensexperc 2.septembris 2018 23:16
0 4 Atbildēt

Es zinu, ka es uzrakastiju, ka piekāpšos par cik esmu gudrāks un tā arī ir, bet nu tagad jau man paliek bail vienam tevi šeit atstāt.

Nopietni nu atvaino par šo visu, es taču tikai jokojos nevajag uzreiz tik ļoti ņemt šo visu pie sirds.

Apgulies, elpo dziļi un nomierinies, viss būs kārtībā ;)

tox3 8.septembris 2018 11:54
0 0 Atbildēt

Nepiemēslo un nebrauc ar savu mašīnu

darklight 2.septembris 2018 11:20
13 1 Atbildēt

Lopi, vairāk nekas. Tie arī, kur iet - tur *irš.

DAB 2.septembris 2018 11:28
7 3 Atbildēt

Gadīgi sakot tiem kas mēslo ceļmalās būtu vienkārš risinājums- ja pieķer salauž kājas.

Maris 2.septembris 2018 11:43
5 0 Atbildēt

Galvenais ka Gerhards saviem darbiniekiem paaugstina algas!

650 2.septembris 2018 13:08
5 1 Atbildēt

Bezsaimnieka, Bezvaldnieka un Bezprincipu zemē savādāk navr būt.Tas galīgi nav vides dienesta kompetencē.E-nānisma veicināšanas Biedrība un Galvenā Maztrubācijas Pārvalde arī neko te nevar.Depozīta likumu ieviest r pāragri.Sabiedrība nav tam nobriedusi.Vispirms ir jāizbīda Lietas un drusku jāizmaina Likums.Tā, lai Galvenais Utilizātors iegūtu iespēju ne tikai ka kko tur utilizēt, bet vēl lai katrs limonādi dzerošais LVLohs viņam likumīgi "piemaksātu" par šo grūto misiju.

capins 2.septembris 2018 13:41
5 0 Atbildēt

Tāds pat skats ir arī mežos.

braucējs 2.septembris 2018 18:19
2 24 Atbildēt

Atklāti sakot, pilnīgi pajāt. Jā, arī metu visu pa logu ārā. Un tie, kas te tēlo svētās govis, vnk melo un liekuļo. Jo es nepazīstu nevienu, kurš kaut reizi kaut ko nav izmetis.

Ak jā, papīrs izšķīst pirmajā lietū. Plastmasu nāks talkotāji - ļeņina mazbērni un savāks. Latviešu kalpa gēns nav iznīdējams. Tāpēc man vismaz prieks izmest kaut ko

hmm 2.septembris 2018 18:39
5 0 Atbildēt

nu tad vienīgais veids kā tevi izmācīt ir depozīts - tu izskaties pēc klasiska kapeiku pisēja, kas 10 centu dēļ nožņaugsies un tad tu ne tikai nemetīsi, bet arī citus mēslus uzlasīsi

viensexperc 2.septembris 2018 18:49
1 25 Atbildēt

Tieši tā!

Nevis, kā šeit visādi čikstuļi oi ka tik nenomet papīrīti zemē, pukst te kaut, ko.

s 2.septembris 2018 20:00
4 2 Atbildēt

Tu nevienu tādu nepazīsti tāda iemesla dēļ, ka tavā paziņu lokā ir tikai tādi paši morāli kropļi, kā tu.

Lielākā daļa cilvēku nav ar tik smirdīgu un pretīgu bomža attieksmi, kāda ir tev. Nebrīnītos, ka tu pēc tualetes arī dibenu nenoslauki, jo ir pilnīgi pajāt, ka varbūt kādam nepatīk smaka, kas no tevis nāk.

s 2.septembris 2018 20:00
0 1 Atbildēt

adresēts smerdelim 'Braucējs'

braucējs 2.septembris 2018 21:15
2 22 Atbildēt

to s

Иди от сюда!

s 2.septembris 2018 22:03
2 0 Atbildēt

Nu ja jau tik inteliģents cilvēks, kā tu, aicina pazust, tad jāklausa vien būs. Lai jau šis paliek lepns smirdēt te bez traucēšanas.

core 2.septembris 2018 22:31
5 0 Atbildēt

Izrādās ka experts ir ne tikai idiots, bet arī cūka... bēdīgi...

s 2.septembris 2018 22:49
2 0 Atbildēt

Pievērs uzmanību, ka viņa reģistrētajā nikā ir nevis 'viencexperts', bet gan 'viensexperts'. Tas, ka viņš nozaga tā visiem apnikušā 'experta' nika bildi, lai nemaldina. Šis te smerdelis ir vēl daudz reiz tizlāks, redzēsiet.

viensexperc 2.septembris 2018 22:59
0 7 Atbildēt

Kādēl tu nekomentē no sava reģistrētā lietotājvārda?

Tiešām domā, ka visi ir tik neapteesti un nesaprot, ka tas esi tu?

s 2.septembris 2018 23:04
2 0 Atbildēt

Mans lietotājvārds ir 'solaris'. Vari pameklēt, ko esmu rakstījis, diskusijā zaudējušais tizleni. Ja slinkums meklēt, man pašam visvairāk patika saruna par kāpurķēžu traktora DT-75 īpašībām.

Lai gan precīzāk tevi būtu saukt nevis par tizleni, bet gan par tizleni-smerdeli. Atvainojos par neprecizitāti! Ceru, tu to neuztver sāpīgi.

viensexperc 2.septembris 2018 23:12
0 4 Atbildēt

Tavs niks ir nevis "solaris", bet gan "sīkais puišelis".

"Diskusijā zaudējušais tizlenis" - tu to nopietni?

Tad tāds ir tavs mērķis šeit? Vinnēt diskusījās? vot i eksperc, man jau likās, ka esi garīgi nestabils, bet nu labi nemocīšu tevi šodien vairāk. Kā gudrākais piekāpšos un ļaušu tev te pamurkšķēt muļķības, tikai pēc tam neaizmirsti izraudāties spilvenā.

aizejošais 2.septembris 2018 23:52
3 0 Atbildēt

Uzskatu, ka ar jezgu ap depozītu tiek aizsegta daudz lielāka problēma: plastmasas un daudzslāņu iepakojums, ko nav iespējams pārstrādāt vispār.

Publika ir jāaudzina neradīt atkritumus, ne tikai radītos savākt.

s 3.septembris 2018 0:11
1 0 Atbildēt

Ja vari, lūdzu kaut pusteikumā izvērs šo tēmu.

Es un vairāki citi labi cilvēki būs pateicīgi vismaz saprast, kas tad mūsdienās notiek šajā aspektā.

iciks 3.septembris 2018 8:39
0 1 Atbildēt

Neredzu problēmu. Audzinām bērnus kārtīgi, paaudzes nomainīsies, tauta kļūs kārtīgāka un šī problēma pazudīs pati.

Mani absolūti neiepriecinās kaut kāda depozīta sistēma, kad visam šajās pudelēs pieaugs cena, kad mājās jākrāj atkritumu kaudzes un pēcāki lepni jānes uz bodi kā paunu Joskem, taču tas nenozīmē, ka man tukšo pudeli grūti izmest kādā misenē - mājās, pa ceļam DUSā vai jebkur, kur ir iespēja.

s 3.septembris 2018 8:51
0 0 Atbildēt

Ideja "audzinam bērnus kārtīgi" ir tikpat nereāla un absolūti nerealizējama dzīvē, kādas bijušas visu ideoloģiju idejas. Ja tu tādai tici, tad esi pilnībā atrauts no realitātes.

Ja tev ir kaut neliela vēlme uzzināt, kāda ir realitāte, iesaku paskatīties fotogrāfijas, kas pievienotas šim rakstam.

ZZZZ 3.septembris 2018 10:10
1 0 Atbildēt

Maldies!

Kad pie manis atbrauca paciemoties 4 gadus vecs bērns no vienas lielas valsts, kurā jau bērnu dārzā pirmais ko māca ir nemest zemē konfekšu uc atkritumus, sasveicināties ar citiem cilvēkiem man bija liels izbrīns. Nu jā sods par izmestiem atkritumiem no auto arī labs 1000$

ZZZZ 3.septembris 2018 9:38
3 0 Atbildēt

Es uzmaucu ar gaiseni pa šito metēju auto, jo krāsotājiem arī vajag darbu. Citādi es pats aiz šitādiem kropļiem visu salasu.

650 3.septembris 2018 14:58
1 0 Atbildēt

Ienāca prātā, kaut kur vairākkārt redzēts skats- lielceļa malā apturēts auto, tuvumā pāris tēviņi stāv ar skatu pret grāvi un, atvainojiet, garšīgi urinē.Garām brauc citi auto.Nu ne ta ka tur gluži kāds P-enis logā redzams vai tml, bet, garāmbraucošajos auto vnk var būt kādas mazgadīgas personas- tomēr prasītos pēc kaut kāda izskaidrojuma.Varbūt ja ne uzreiz par orgānu funkcijām un dzimumu attiecībām, bet vismaz kaut ko par "dzīves jēgu" un taa.

Bradypus 3.septembris 2018 15:23
0 1 Atbildēt

Kas tā par mazgadīgo personu un kādā mucā audzināta, kas nezin ka cilvēki čurā (nevis "garšīgi urinē")?! Bet vispār situācija ir labs piemērs un iespēja parunāt ar mazgadīgo par to, ka ne visu dabisko ir ētiski darīt kur vien ienāk prātā.

P.S. ak jā - manam bērnam ļoti patīk National Geographic u.tml. programmas multeņu vietā, līdz ar to jautājumi par orgāniem un to funkcijām ir diezgan skaidri. Un par barības ķēdi ar nav nekādu lielo noslēpumu - zin, kā gaļas šķēles nokļūst RIMI stendā.

650 3.septembris 2018 16:32
0 0 Atbildēt

Skaidrs, es vnk tā mīkstāk mēģināju izteikties.Kāreiz saderīgi ar to tur rakstā apskatīto garšīgi/sirsnīgo attieksmi pret lietām un personām, uz burta Pid...

Bradypus 3.septembris 2018 15:14
1 1 Atbildēt

Depozīta sistēmai ar šo nav nekāda sakara. Šo, jau izmesto, atkritumu, savākšana depozīta sistēmā NAV iespējama - depozīta aparāti pieņem tikai nebojātu taru ar visu svītrkodu un tikai to, kas ir iekļauta sistēmā - kaimiņvalstī pirktu visticamāk nodot nesanāks, kaut nebojātu. Savukārt tie, kas šādi drazu izmet, neiesprings par tiem pāris centiem un metīs, kā ieraduši. Depozīta sistēma interesē tikai tās uzturētājus pašu peļņai, jo par sistēmas uzturēšanu būs jāpievieno produktu cenai papildus izmaksas, kas netiks pircējam atgrieztas - bet šo daļu depozīta sistēmas aizstāvji noklusē.

Kanibaals 3.septembris 2018 20:33
5 0 Atbildēt

Bla,bla. Depozītu sistēma strādā un strādā labi. Nekas tam svītrkodam nenotiek izmetot pa logu.

Jolkins 3.septembris 2018 19:18
0 2 Atbildēt

Kurš ta nemet, visi met.

s 3.septembris 2018 22:31
1 1 Atbildēt

Nē, visi nemet. Lielākā daļa cilvēku nemet.

Nemet labākie cilvēki. Cienījamākie cilvēki.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti