Par 40 eiro kukuļa došanu ceļu policistam tiesa piespriež gandrīz 11 000 eiro naudas sodu 16

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 20.jūnijs 2019 15:46

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa ir piespriedusi 10 750 eiro naudas sodu kādam vīrietim, kurš 2016.gada jūlijā centās piekukuļot ceļu policistu, jo tika pieķerts ātruma pārsniegšanā, aģentūrai LETA pavēstīja Ģenerālprokuratūras pārstāve Laura Majevska.

Saskaņā ar apsūdzību, notikumi risinājās 2016.gada jūlijā, kad apsūdzētais Rīgā braucis pa Ulbrokas ielu ar ātrumu 74 kilometri stundā, lai gan atļautais braukšanas ātrums ir 50 kilometri stundā. Viņu apturēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas Patruļpolicijas pārvaldes Ceļu policijas inspektori.

Inspektore vīrietim izskaidrojusi transportlīdzekļa apturēšanas iemeslu un pārkāpuma būtību, kā arī palūgusi uzrādīt vadītāja apliecību un automašīnas tehnisko pasi. Vīrietis to neesot darījis, bet pēc brīža, kad vīrieti aicināja videoierakstā noskatīties pārkāpumu, viņš dienesta automašīnā uz sēdekļa nolicis divas 20 eiro banknotes, lai netiktu noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu.

Apsūdzētais tiesā vainu neatzina. Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa viņu atzina par vainīgu pēc Krimināllikuma 323.panta pirmās daļas un piemēroja naudas sodu 25 minimālo mēnešalgu jeb 10 750 eiro apmērā.

Spriedumu vēl var pārsūdzēt.

 
Visi komentāri
 
Nu gan 20.jūnijs 2019 17:13
11 0 Atbildēt

Kāpēc atzina par vainīgu?, kā to var pierādīt? - LDZ veda miljonu, piekēra un nekā! - te arī vajadzēja teikt, ka nauda izkrita

tā gan 20.jūnijs 2019 18:12
3 6 Atbildēt

...ja tiktu piedāvāts 10x lielāks kukulis,tad šāds raksts te nebūtu...

JanJan 21.jūnijs 2019 9:07
5 1 Atbildēt

Ne visi ir noziedzinieki un ir cilvēki, kuriem ir principi. Nespried pēc savas sabojātās morāles.

WONDERWHY 21.jūnijs 2019 1:19
0 0 Atbildēt

Āmen. Par vēl vienu nabagu vairāk.

aldis 22.jūnijs 2019 13:56
1 0 Atbildēt

bet toties kāds varēs bentliju pieķīlāt!

kasinsh79 21.jūnijs 2019 5:39
6 0 Atbildēt

Šo visiem iegaumēt, valsts kukuļdošanu valsts amatpersonai pielīdzina smagam noziegumam. Bez komentāriem...

k442 21.jūnijs 2019 9:38
4 0 Atbildēt

Nekā personīga, tikai citāts no Krimināllikuma:

323.pants. Kukuļdošana

(1) Par kukuļa, tas ir, materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu, došanu vai piedāvāšanu vai par kukuļa apsolīšanu pēc tā pieprasīšanas personiski vai ar starpnieku valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību kukuļdevēja, kukuļa piedāvātāja vai apsolītāja, vai citas personas interesēs, neatkarīgi no tā, vai nodotais, piedāvātais vai apsolītais kukulis domāts šai valsts amatpersonai vai jebkurai citai personai, —

soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

(2) Par tādām pašām darbībām, ja tās izdarītas lielā apmērā vai ja tās izdarījusi valsts amatpersona, vai arī ja tās izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās, —

soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

(3) Par šā panta pirmajā daļā paredzētajām darbībām, ja tās izdarījusi organizēta grupa,—

soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Der iegaumēt, ka pabeigtu nozieguma sastāvu veido jau PIEDĀVĀŠANA vien, nav nepieciešams, lai labums amatpersonai tiktu "iedots uz rokas", tāpēc labāk nejokoties ar šaubīgiem izteicieniem vai darbībām...

topinamburs 21.jūnijs 2019 8:26
0 0 Atbildēt

vai Iauto var sameklēt kādu spriedumu par kukuļņemšanu?

JanJan 21.jūnijs 2019 9:08
6 0 Atbildēt

Nekad neesmu pat mēģinājis dot kukuli. Vai tie pārdesmit eur sodā un daži soda punkti ir krimināllietas vērti? Risks milzīgs, guvums maznozīmīgs.

Jur 21.jūnijs 2019 9:31
2 8 Atbildēt

Apbrīnojami, dzīvojam valstī, kur katrs ments gatavs ņemt un ņemt, bet lūk viena izdomājusi nepaņemt ))))))))))

k442 21.jūnijs 2019 9:42
5 0 Atbildēt

Slikts uzskats - tas nozīmē, ka pats esi gatavs pie pirmās iespējas kādai amatpersonai (ne tikai policistam) "dot uz ķepas", lai tikai izvairītos no atbildības par paša neizdarību vai savārītajiem mēsliem. ..

Manuprāt, tieši šāda veida uzskatu plašās izplatības dēļ Latvija pēc korupcijas uztveres indeksa ir tik sliktās pozīcijās.

JanJan 21.jūnijs 2019 10:06
4 0 Atbildēt

Es par šādiem cilvēkiem saku - mīzelis. Nu, ja mīz biksēs uzņemties atbildību par savu neizdarību, kļūdu, tad tāds arī esi. Un gan jau ne tikai uz ceļa, bet arī darbā, mājās utml.

as 21.jūnijs 2019 12:02
1 0 Atbildēt

faaaakkk.... 11000 ir skarbi!

240 eiras 21.jūnijs 2019 14:13
0 0 Atbildēt

Lielceļa psihologi atspēlējās par tik mazu piedāvājumu.

glmA 21.jūnijs 2019 14:17
0 0 Atbildēt

Bailēs no VID vairāk skaidruča nebija līdzi.ej irst jiavto ar savu nepareizo drošibas kodu,klikšķu ubag

Bils 22.jūnijs 2019 10:00
0 0 Atbildēt

Cik 2016. gadā bija sods par šādu pārkāpumu? Nedomāju ka īpaši vairāk par 40eur.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti