Sods pa iešanu pa dzelzceļa sliedēm palielināts līdz 125 eiro; grozīti arī citi likumi 8

 

Ilustratīvs attēls Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 16.jūlijs 2019 14:06

Valdība atbalsta stingrākus nosacījumus iedzīvotāju drošības noteikumu ievērošanai dzelzceļa sliežu tuvumā

Lai veicinātu cilvēku drošību, veselību un atbildīgu rīcību, mainīs administratīvo pārkāpumu un sodu sistēmu dzelzceļa satiksmē, paredz otrdien Ministru kabineta (MK) atbalstītie grozījumi Dzelzceļa likumā.

Dzelzceļa likums papildināts ar normām, kas izriet no Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa, kurā noteikti sodi par pārkāpumiem dzelzceļa satiksmes, uzturēšanas un izmantošanas jomā. Izmaiņas administratīvo sodu sistēmā ir nepieciešamas dažādu pārkāpumu novēršanai, kas varētu potenciāli radīt apdraudējumu cilvēku dzīvībai vai traucēt dzelzceļa satiksmes drošībai.

Lai cilvēkus atturētu no dažādu pārkāpumu izdarīšanas, nolemts palielināt sodu apmēru, kā arī iekļaut jaunus sodus. Piemēram, turpmāk maksimālais sods par iešanu pa dzelzceļa sliežu ceļiem palielināts līdz 125 eiro.

Vienlaikus Dzelzceļa likumu nolemts papildināt ar nodaļu "Satiksmes drošība un dzelzceļa speciālistu sociālās garantijas" un nodaļu "Administratīvā atbildība dzelzceļa satiksmes drošības jomā un kompetence sodu piemērošanā".

Satiksmes ministrija (SM) skaidro, ka izmaiņas nepieciešamas, izvērtējot negadījumu aktualitāti, bīstamību un iespējamās sekas, kā arī to, ka vilcienam veicot pēkšņo bremzēšanu, tiek bojāti gan sliežu ceļi, gan ritošais sastāvs un to atjaunošana prasa ievērojamus resursus. Turklāt šādi bremzēšanas gadījumi var radīt izmaiņas kustības organizācijā, kas arī rada zaudējumus dzelzceļa pārvadājumu procesā.

Pēdējo trīs gadu AS "Latvijas dzelzceļš" Tehniskās inspekcijas statistika liecina, ka gada laikā notiek 70 līdz 100 gadījumi, kuros vilces līdzekļa vadītājam iepriekš neparedzētos gadījumos ritošais sastāvs ir nekavējoties jāaptur.

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
WALA 16.jūlijs 2019 14:19
5 0 Atbildēt

Interesanti gan kāda jēga no šāda soda, ja tā piemērošana ārpus Rīgas ir ar praktiski 0 varbūtību. Tiešām tauta domā ka tie 125 kaut ko mainīs ?!?!?

Andris R 18.jūlijs 2019 9:21
4 0 Atbildēt

Diemžēl atkal tiek saredzēts risinājums sodu palielināšanā.

Manuprāt blakus jāliek paša dzelzceļa atbildība ierīkot pārejas, gājēju tiltus, skaņas barjeras, piesārņojuma samazinājums no lokomotīvēm, u.c.

Un vēl nepelnīti netiek pievērsta uzmanība cik ilgi pirms un pēc vilciena tiek slēgta auto pārbrauktuves. Tas ir sāpīgs jautājums visās pilsētās, kuras dzelzceļš sadla divās daļas ta tās piespiežot pakļauties vilcienu kursēšanas grafikam.

Bradypus 16.jūlijs 2019 15:03
4 0 Atbildēt

Piedevām atkal ir aizmirsts, ka par šo pārkāpumu ar daudz lielāku piemērošanas varbūtību tiek piespriests nāvessods. Vai tas attur pārkāpējus? Laikam jau 125 eiro ir smagāks sods par nāvessodu...

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 8

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti