Tiem, kas vēlas iegūt tiesības - izmaiņas vieglo automobiļu vadīšanas eksāmenā (+ VIDEO) 20

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

CSDD | 28.augusts 2019 14:29

No 2. septembra CSDD B kategorijas vadīšanas eksāmena figūras "braukšanas uzsākšana augšupceļā" un "apgriešanās braukšanai pretējā virzienā" tiks izpildītas ceļu satiksmē.

No 2. septembra CSDD B kategorijas vadīšanas eksāmena figūras “braukšanas uzsākšana augšupceļā” un “apgriešanās braukšanai pretējā virzienā” tiks izpildītas ceļu satiksmē.

Figūras “braukšanas uzsākšana augšupceļā” un “apgriešanās braukšanai pretējā virzienā”, kas līdz šim tika izpildītas slēgtā laukumā, turpmāk būs jāizpilda ceļu satiksmē un to izpilde tiks iekļauta kopējā eksāmena novērtējumā.

Šie braukšanas elementi netiks speciāli izdalīti. Braucot ceļu satiksmē uz šaura ceļa būs raiti un, nekavējot satiksmi, jāapgriežas braukšanai pretējā virzienā, izmantojot atpakaļgaitu. Tāpat eksāmena maršrutā tiks iekļauta vieta ar kāpumu, kur pretendentam būs, netraucējot satiksmi, jāuzsāk kustība augšupceļā. Minētās izmaiņas vēl vairāk pietuvinās vadīšanas eksāmenu reālajai dzīvei.

Pēc CSDD statistikas datiem B kategorijas vadīšanas eksāmenu ar pirmo reizi nokārto apmēram 44% kursantu, savukārt figūru laukumu ar pirmo reizi nokārto 90% topošo vadītāju.

CSDD aicina topošos vadītājus labi sagatavoties, lai eksāmenus nokārtotu ar pirmo reizi.

 

 
Visi komentāri
 
msh 28.augusts 2019 17:03
0 0 Atbildēt

Diez kā CSDD nodrošinās adekvātu "braukšanas uzsākšana augšupceļā" izpildīšanu - šiem speciāli eksāmenu mašīnas būs vecākas un/vai plikākas? Uzsākšana pret kalnu ar elektronisko roceni jau ir parasta uzsākšana...

Konuss 28.augusts 2019 17:09
2 0 Atbildēt

Elektronisko roceni tāpat var manuāli ieslēgt/izslēgt.

msh 28.augusts 2019 21:03
0 1 Atbildēt

Tu laikam esi aizmirsis kā izveic uzsākšanu kalnā ar normālo roceni - tas ir manevrs, ko elektriskā rocene izveic automātiski un ko rokas režīmā ar to nemaz nevar izdarīt. Tā kā tu esi piemirsis, es tev atgādināšu kā tas notiek - tu stāvot pret kalnu ar roku, turot ciet pogu lai kloķis nefiksētos, parauj roceni, atlaid bremzi, slidinot sajūgu uzsāc braukt, vienlaicīgi laižot vaļā roceni.

s 29.augusts 2019 9:03
1 0 Atbildēt

Loti daudziem auto ar mehānisko roceni ir "kalnā braukšanas palīgs", bet ja tā godīgi tad tā auto "pieturēšana" ar mehānisko rokas bremzi ir lotie stāviem kalniem, vai ja ir krava/piekabe, ar manuālo pārnesumkārbu sen vairs nebraucu, taču neatceros, kad pret stāvu kalnu būtu bijis nepieciešams izmantot rokasbremzi, ir daudz ērtāki veidi

msh 29.augusts 2019 12:47
0 3 Atbildēt

Atkārtoju vēlreiz - te ir doma eksāmenos iekļaut uzsākšanu braucot pret kalnu, tātad mašīnai jābūt ar mehānisku roceni un bez palīgiem

Mašīnas pieturēšana ar roceni ir vajadzīga braucot augšā uz jebkura uzbēruma pa mazākas nozīmes ceļu.

s 29.augusts 2019 14:03
5 1 Atbildēt

Tu gribi teikt, ka "pieturi" auto ar rokas bremzi pie katra sūda pakalnina, vai slīpuma? Priekškam?

msh 29.augusts 2019 17:40
0 1 Atbildēt

Nu ja tev padsmit grādu slīpums [ja ne vairāk] skaitās "sūda pakalniņš", forši tev. Es roceni lietoju katrā "sūda pakalniņā" kas bez iespringuma uzsākot braukt spēj manu mašīnu sākt ripināt uz atpakaļ.

Janka 29.augusts 2019 13:36
5 0 Atbildēt

Normāli vadītāji pret kalnu uzsāk bez rocenes

Konuss 3.septembris 2019 15:28
0 1 Atbildēt

Eksāmenā un lielākajā daļā LV gadījumu ar slīpumu pietiek atlaist roceni, turot kāju uz bremzes, sākt slidināt sajūgu - kolīdz ir saķere, atlaist bremzi un spiest gāzi.

feciic 28.augusts 2019 17:40
2 0 Atbildēt

Nav pat jābūt elektriskai rocenei, kadijiem un transporteriem ar parasto rocenes ručku jau labu laiku ir funkcija kas pēc auto apturēšanas neļauj ripot atpakaļ.

gunbox 28.augusts 2019 17:52
3 0 Atbildēt

Es gan teiktu, ka figūras vajadzēja pavairot un likt katru braukt 2x. Jau šobrīd daļa izgāžas. Izgāztos vēl vairāk, kas ir tikai pozitīvi, vērtējot šodienas šoferus uz ceļa.

Ja video redzamā apgriešanās ir raita, tad varam jau tagad atmest cerības redzēt uz ceļa mācītus šoferus.

HE 28.augusts 2019 18:03
0 0 Atbildēt

Estakādi vajag atjaunot

lynx85 28.augusts 2019 21:55
0 0 Atbildēt

eksāmenā iekļaut parkošanos lielveikala stāvvietā.

HE 28.augusts 2019 22:00
3 0 Atbildēt

Ar papildus elementu izkāpšana no auto nedauzot durvis pret blakus auto

gunbox 28.augusts 2019 22:39
2 0 Atbildēt

Parkošanās jau ir iekļauta. Ir jāiekļauj, kā jāparkojās pa divām stāvvietām imitējot vienīgo pareizo stāvvietu LV pie IKEA.

650 29.augusts 2019 1:46
7 0 Atbildēt

Pasaule ir sajukusi prātā.Tas ir manevrs,kuru pirmajos divos vadītāja karjeras gados būtu jāaizliedz ar pantu.Un jāmāca būtu atteikties no mirkļa iegribām,pabraucot gabalu tālāk un atrodot tam manevram drošu vietu.

Iesācējs nedrīkst tādu suudu mēģināt izpildīt satiksmē.Jo reāli lielākajā daļā gadījumu tas viņam neizdosies bez citu braucēju "iejūtības".Nemaz nerunājot par tiem,kam uz netraucētu taisnvirziena kustību ir šeit izdaudzinātās tā saucamās likumiskās tiesības.Tas ir līdzīgi kā mācīt par katru cenu iespraukties iekšā nogulētā nobrauktuvē.

ak 29.augusts 2019 8:15
3 0 Atbildēt

Jau redzamajā video tas ir par lēnu. Baltais kabluks nogriezās, tāpēc tam ne patraucēja. Es nesaprotu, kāpēc tik ilgi ir jāstāv ceļa vidu, izpildot šo manevru.

650 29.augusts 2019 11:14
0 0 Atbildēt

Tāpēc ka tupi formāli jāpilda Direktīva.Tupi "jāmāca" tam topošajam,ka viņam uz to (un tamlīdzīgām izpausmēm!) ir "likumīgas tiesības".Ja tas tā ir zemapziņā "ielikts",tad suudi būs agri vai vēlu.Visos laikos top3 tupākais un bezatbildīgākais un briesmas nesošākais manevrs.Uzdevums būtu kursantam sākumā iedolbīt pareizu psiholoģiju,lai viņš vispār nodzīvo lidz tam brīdim, kad viņu (varbūt..) kādreiz apmeklēs ilgi gaidītās tehniskās iemaņas komplektā ar zināmu izveicību.

Oskars 30.augusts 2019 13:03
0 0 Atbildēt

Ko vajag to neprasa, ko izmanto labi ja 2x gadā, tam uzliek zīmogu "must have" jo redziet kādam atbildīgam ierēdnim tas liekas pasaulsvarīgs pasākums un kaut ko vajadzēja izdomāt . Braukšana aplī, ieskriešanās/bremzēšanas joslas, pārvietošanās uz paplašinātām joslām vai divām joslām pa "kreiso" pusi tas nav jāzina un par to nav arī soda punkti un sodi.

Da kāda starpība kā apgriezīsies? Paies diena un arī apgriezīsies. Pa to laiku jau 100 mašīnas būs aizbraukušas garām.

vaaks 2.septembris 2019 11:35
0 0 Atbildēt

NAV tādu grozījumu!

MK 103. noteikumos "Transportlīdzekļu vadītāja tiesību iegūšanas un atjaunošanas kārtība un vadītāja apliecības izsniegšanas, apmaiņas, atjaunošanas un iznīcināšanas kārtība" un to grozījumos MK 120. noteikumos "Grozījumi Ministru kabineta 2010. gada 2. februāra noteikumos Nr. 103 "Transportlīdzekļu vadītāja tiesību iegūšanas un atjaunošanas kārtība un vadītāja apliecības izsniegšanas, apmaiņas, atjaunošanas un iznīcināšanas kārtība" šādas izmaiņas nav aprakstītas!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Kad neredz acīmredzamo (+ VIDEO) 22

Pa kreiso malējo joslu braucošais pikaps ar piekabi pazaudē daļu kravas. Vadītājs apstājas, padod atpakaļ un sāk nostiprināt no piekabes izkritušo priekšmetu, taču brīdi vēlāk stāvošajā sastāvā ietriecas vieglais automobilis. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 

Ar jaudu līdz 326 Zs - Volkswagen prezentējis jauno ID.3 GTX (+ FOTO) 6

Vācijas autobūves uzņēmums Volkswagen iepazīstinājis ar jauno ID.3 GTX – sportisku elektriskās piedziņas modeli, kas pārdošanā nonāks šogad. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti