IKEA atklāj bezmaksas uzlādes vietas elektroautomobiļiem 8

 

Foto: Publicitātes attēls

IKEA | 5.septembris 2019 9:42

Lai atbalstītu ilgtspējīgu un modernu dzīvesveidu, IKEA veikala autostāvvietā uzstādītas četras elektroautomobiļu uzlādes stacijas, kas ir pieejamas bez maksas. Pie katras no tām var pieslēgt divus automobiļus, līdz ar to vienlaikus iespējams lādēt astoņus automobiļus.

"Uzņēmums IKEA tiecas radīt pēc iespējas labvēlīgu ietekmi uz dabu un cilvēkiem – sākot ar preču ražošanu no atjaunojamiem materiāliem un ēdienu piedāvājumu no augu valsts produktiem, beidzot ar resursu pārdomātu izmantošanu veikalā, šķirojot atkritumus, izmantojot LED apgaismojumu un saules paneļus, kā arī savācot lietus ūdeni, ko izmantot apūdeņošanā. Elektroautomobiļu uzlādes vieta ir vēl viens solis ilgtspējas virzienā, lai sekmētu ērtu ilgtspējas risinājumu pieejamību veikala apmeklētājiem un iedzīvotājiem," saka IKEA Latvija veikala vadītāja Inga Filipova.

IKEA veikala darbības uzturēšanā un arī elektroautomobiļu uzlādes vietā tiek izmantota zaļā enerģija. Elektrību uzlādei nodrošina IKEA, bet automobiļu īpašniekiem ir jāizmanto savi lādēšanas vadi.

IKEA veikala vadītāja uzsver, ka šis ir ne vien ilgtspējīgs risinājums, bet arī veids, kā ieviest modernās tehnoloģijas mūsu ikdienā: "Jo vairāk uzlādes vietu būs pieejamas plaši apmeklētās vietās, jo vieglāk būs pārvietoties ar elektroautomobili. Es patiešām ceru, ka šis dabai draudzīgais transportlīdzekļu veids kļūs arvien populārāks, jo tas palīdz samazināt kaitīgo izmešu daudzumu un uzlabot gaisa kvalitāti."

Lai atbalstītu dabai vēl draudzīgāku transportlīdzekļu izmantošanu, IKEA šovasar dubultoja velosipēdu novietņu skaitu – tagad veikala apmeklētājiem pieejami 24 statīvi, kur var novietot teju 50 velosipēdu.

Velosipēdu novietne atrodas pie IKEA veikala ieejas, bet elektroautomobiļu uzlādes vieta – klientu autostāvvietas vidējās rindas galā. Tā ir pieejama bez maksas veikala darba laikā.

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
didzisk 5.septembris 2019 16:35
4 0 Atbildēt

Nu, ievērojami labāk nekā nekas. Bet ar tiem 22kW spēj lādēt tikai Renault Zoe, eTron un Teslas, tādiem nabagiem kā Leaf tiek tikai 7,2 kW

msh 5.septembris 2019 18:34
2 2 Atbildēt

Ilgtspējīgi? Nu, paskatīsimies cik ilgtspējīga būs bezmaksas uzlāde, vai tomēr pēc kāda laika nenāksies ieviest maksu...

aigi 6.septembris 2019 7:44
1 0 Atbildēt

Domāju, ka nē, viņi jau to ir iecenojuši savos pakalpojumos. Patiesībā, šī varētu nākotnē ļoti populāra lieta, ka tirdzniecības centros ir bezmaksas lādēšana, ņemot vērā, ka tu laiku pavadīsi viņu centrā un tērēsi naudu.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti