IKEA atklāj bezmaksas uzlādes vietas elektroautomobiļiem 8

 

Foto: Publicitātes attēls

IKEA | 5.septembris 2019 9:42

Lai atbalstītu ilgtspējīgu un modernu dzīvesveidu, IKEA veikala autostāvvietā uzstādītas četras elektroautomobiļu uzlādes stacijas, kas ir pieejamas bez maksas. Pie katras no tām var pieslēgt divus automobiļus, līdz ar to vienlaikus iespējams lādēt astoņus automobiļus.

"Uzņēmums IKEA tiecas radīt pēc iespējas labvēlīgu ietekmi uz dabu un cilvēkiem – sākot ar preču ražošanu no atjaunojamiem materiāliem un ēdienu piedāvājumu no augu valsts produktiem, beidzot ar resursu pārdomātu izmantošanu veikalā, šķirojot atkritumus, izmantojot LED apgaismojumu un saules paneļus, kā arī savācot lietus ūdeni, ko izmantot apūdeņošanā. Elektroautomobiļu uzlādes vieta ir vēl viens solis ilgtspējas virzienā, lai sekmētu ērtu ilgtspējas risinājumu pieejamību veikala apmeklētājiem un iedzīvotājiem," saka IKEA Latvija veikala vadītāja Inga Filipova.

IKEA veikala darbības uzturēšanā un arī elektroautomobiļu uzlādes vietā tiek izmantota zaļā enerģija. Elektrību uzlādei nodrošina IKEA, bet automobiļu īpašniekiem ir jāizmanto savi lādēšanas vadi.

IKEA veikala vadītāja uzsver, ka šis ir ne vien ilgtspējīgs risinājums, bet arī veids, kā ieviest modernās tehnoloģijas mūsu ikdienā: "Jo vairāk uzlādes vietu būs pieejamas plaši apmeklētās vietās, jo vieglāk būs pārvietoties ar elektroautomobili. Es patiešām ceru, ka šis dabai draudzīgais transportlīdzekļu veids kļūs arvien populārāks, jo tas palīdz samazināt kaitīgo izmešu daudzumu un uzlabot gaisa kvalitāti."

Lai atbalstītu dabai vēl draudzīgāku transportlīdzekļu izmantošanu, IKEA šovasar dubultoja velosipēdu novietņu skaitu – tagad veikala apmeklētājiem pieejami 24 statīvi, kur var novietot teju 50 velosipēdu.

Velosipēdu novietne atrodas pie IKEA veikala ieejas, bet elektroautomobiļu uzlādes vieta – klientu autostāvvietas vidējās rindas galā. Tā ir pieejama bez maksas veikala darba laikā.

 
Visi komentāri
 
Kanibaals 5.septembris 2019 15:39
0 0 Atbildēt

Vidēji ātras uzlādes iekārta 22kW

didzisk 5.septembris 2019 16:35
4 0 Atbildēt

Nu, ievērojami labāk nekā nekas. Bet ar tiem 22kW spēj lādēt tikai Renault Zoe, eTron un Teslas, tādiem nabagiem kā Leaf tiek tikai 7,2 kW

msh 5.septembris 2019 18:34
2 2 Atbildēt

Ilgtspējīgi? Nu, paskatīsimies cik ilgtspējīga būs bezmaksas uzlāde, vai tomēr pēc kāda laika nenāksies ieviest maksu...

aigi 6.septembris 2019 7:44
1 0 Atbildēt

Domāju, ka nē, viņi jau to ir iecenojuši savos pakalpojumos. Patiesībā, šī varētu nākotnē ļoti populāra lieta, ka tirdzniecības centros ir bezmaksas lādēšana, ņemot vērā, ka tu laiku pavadīsi viņu centrā un tērēsi naudu.

msh 6.septembris 2019 12:32
0 0 Atbildēt

Jā, kā tad. Šobrīd šāds hipsterisks gājiens vēl strādā, jo tur nav ko lādēt - vot iztēlojies cik tas prieks tam kantorim izmaksās kad tur visu laiku būs piekabinātas astoņas mašīnas - ja kanibāla augstāk nosauktais cipars nozīmē to, cik kilovatstundu stundā tā kaste spēj iestumt mašīnā, pēc tā izcenojuma ko latvenergo iekasēs savu aparātu lietotājiem sanāk ~400 eiras dienā - labi, pieņemsim ka kilovatstunda ir lētāka - vienalga sanāk neslikts cipars .

Kanibaals 6.septembris 2019 8:08
1 0 Atbildēt

Jā kad beidzot CircleK ieviesīs maksu par gaisu un ūdeni. Brauc visādi pāķi un pilda bezmaksas gaisu un vēl ar koplietošanas logu slotiņu auto nomazgā.

msh 6.septembris 2019 12:33
1 0 Atbildēt

Jā, un vēl no krāna piepilda līdzpaņemto pudeli...

imzz 7.septembris 2019 12:15
1 0 Atbildēt

"IKEA veikala darbības uzturēšanā un arī elektroautomobiļu uzlādes vietā tiek izmantota zaļā enerģija"

Ha, ha !

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti