Rīgas Modes nedēļa ar glauniem G klases Mercedes invalīdu stāvvietās (+ FOTO) 22

 

1.11.2019. pie Hanzas Perona. Foto: iAuto Aculiecinieks

iAuto | 6.novembris 2019 12:16

Aculiecinieka iesūtītajos attēlos redzami divi glauni Mercedes, kas nostājušies invalīdu stāvvietās.

Šī nav pirmā reize, kad iesūtīti līdzīgi attēli un apšaubīts, ka tajos atbraukušie cilvēki ir tiesīgi apstāties invalīdu stāvvietās. Sliktā ziņa ir tā, ka pārliecināties par to ir tikpat kā neiespējami - ja uz priekšējā paneļa novietota invalīdu stāvvietas izmantošanas karte, viss ir kārtībā un šāda mašīna tur drīkst atrasties. Vadītājs neizskatās pēc invalīda? Jā, arī tā mēdz būt, taču, varbūt viņš atvedis, piemēram, 1.grupas redzes invalīdu (nav obligāti uz šo pasākumu) vai cilvēku ratiņkrēslā un arī tad šoferim būs taisnība.

1.11.2019. pie Hanzas Perona. Foto: iAuto Aculiecinieks

Var, protams, pieiet klāt un apvaicāties, taču tad jārēķinās ar uzrunātā reakciju, kas var būt neviennozīmīga, jo, ja izrādīsies, ka šāda karte tiešām izdota CSDD (nav viltota vai pārkopēta), varat nepatiesi aizvainot šo cilvēku un arī pats iedzīvoties nepatīkamās emocijās. 

Atgādinām, ka visu par invalīdu stāvvietu kartēm var izlasīt šeit: https://www.csdd.lv/invalidu-stavvietas-karte/invalidu-stavvietu-izmantosanas-kartes-sanemsana

Ja Tev ir VIDEO (no reģistratora, no mobilā), vai FOTO no avārijas, policijas darba vai citiem atgadījumiem uz mūsu ceļiem, tad sūti tos publikācijai iAuto.lv uz sociālajiem tīkliem Facebook, uz e-pastu iAuto at iAuto .lv, vai šeit >>>

 
Visi komentāri
 
anonimikis 6.novembris 2019 12:56
3 1 Atbildēt

Varbūt tad vajag publicēt tikai tādus foto, kur redzams tas priekšējais panelis nofotografēts?

LMT 6.novembris 2019 14:50
4 0 Atbildēt

Tak bail iet klāt, ka neapskādē...

1.gr invalīds ratiņkrēslā 6.novembris 2019 13:35
7 0 Atbildēt

Šodien piedzīvoju ko līdzīgu - redzot, ka invalīdu stāvvietā ilgstoši stāv kravas busiņš, nodomāju, ka varbūt cilvēks neredz, ka tur tikai transportam ar speciālu atļauju. Tīri cilvēcīgi gribējās uzzināt, kādēļ tā dara, jo arī blakus bija brīvas vietas - vadītājs atbildēja, ka ir 2.grupas invalīds, parādīja stāvvietas karti un pat nosauca numuru, varot pārbaudīt droši, tā neesot viltota. Es atvainojos un paskaidroju, kādēļ tā vaicāju, tak jutu, ka īpašnieku tomēr esmu aizvainojis - slikti, viņš teica, ka ir tādi, kas sūdzas - tādiem dzīvē neveicas.

6.novembris 2019 14:22
10 3 Atbildēt

nu ja, galvenais ir nesūdzēties -poh, ka ceļus sataisām šā un tā, poh, ka ārsti saņem labas algas, bet tomēr neatsakās vai pat pieprasa "atlīdzības", poh, ka stāvam invalīdu stāvvietās - galvenais, ir nesūdzēties - tad tu būsi labais cilvēks

Frontera 25.decembris 2019 12:37
0 0 Atbildēt

Protams,a kāda jēga stučīšanai??Nekas jau nemainīsies.

1.gr invalīds 6.novembris 2019 13:44
8 0 Atbildēt

Un vēl gribēju pastāstīt, kā tas izskatās no "otras puses". Reiz, kopā ar draugu, tādu pašu 1.gr.invalīdu ratiņkrēslā bijām apstājušies invalīdu stāvvietā pie lielveikala. Stāvvietas karti bijām no paneļa novākuši un grasījāmies braukt prom, kad piepeši apstājās policijas auto, pieskrēja policists, paskatījās uz paneli un uzbrēca: ar kādām tiesībām te stāvāt!!!, tūlīt dabūsiet sodu! Nu, ziniet, nebija patīkami. Savai attaisnošanai gan gribu teikt, ka mūsu golfiņam bija rokas vadība, ko grūti neredzēt, kā arī aizmugures sēdeklī divi ratiņkrēsli, ko arī grūti nepamanīt.

Nja 6.novembris 2019 14:59
6 4 Atbildēt

Ja ir bail pajautāt, tad jēga fočēt, ej tālāk! Man šīs stāvvietas neuztrauc, ir tur kāds vai nē, kāda man no tā starpība, ja es tajās nevaru novietot savu auto (un to nekad neesmu darījis)? Izskatās ka paši fotogrāfētāji apvainojušies jo vieta bija aizņemta. Protams, esmu ievērojis cilvēkus kas šīs kartes iegūst pateicoties kāda radinieka invaliditātei (īsta veiksme) un tad tik parkojas, netaisnīgi, bet katram atnāks savs liktenis.

hmm 6.novembris 2019 15:04
1 1 Atbildēt

būtu interesanti uzzināt šī foruma ildzīvotāju domas, piem, Vernons tak visu vellu piedzīvojis. Kā tad ir, ir vērts aizrādīt vai ne mana cūka, ne mana druva?

LMT 6.novembris 2019 16:07
2 1 Atbildēt

Ja jāds noliks savu golfiņu neviens nebildēs, bet ja BMW, Geļiks vai Betlilijs tad cits cepiens!

Vernons 6.novembris 2019 16:21
0 0 Atbildēt

Ar igauņu numuriem un invalīdu zīmi logā!

iAutolv 6.novembris 2019 16:32
0 0 Atbildēt
Vernons 6.novembris 2019 15:24
7 4 Atbildēt

Beidziet šūmēties, ja Jums veselība kā bullim, visi locekļi funkcionē! Ja neesat vēža slimnieks, redzes invalīds, kuriem ir oficiāla apliecība pavadonim!!! Ir policija, lai kontrolē. Ja tādas apliecības īpašnieks palūgs Jūs būt par pavadoni no Liepājas uz Rīgu, autobusā arī brauksiet pa velti.

WALA 6.novembris 2019 16:33
2 0 Atbildēt

Es arī neņemos būt par policistu - daudz dzīvē ir redzēts - nav tā kā visi cilvēki ar invaliditāti braukā ne-jaunos auto, nav tā kā visi būtu ratiņķrēslos utml., vislabāk situāciju var novērtēt paši stāvvietas organizētāji/apsardze, tāpat privātīpašumā tikai ar viņu svētību var plaūgt ierasties polciju noskaidrot situāciju, ja liekas ka kāds šīs stāvvietas izmanto neatbilstoši.

gunbox 6.novembris 2019 16:57
14 3 Atbildēt

Es piemēram neredzu neko pretlikumīgi bildē. Mercedes G klase ir speciāli izstrādāta tikai invalīdiem.

WALA 6.novembris 2019 17:09
2 0 Atbildēt

Kaut kad sen atpakaļ (15+ gadi atpakaļ) darba darīšanas krustojās ar Krievu drāmas (tagad M.Čehova Rīgas krievu) teātra vienu no vadības dāmām ( man škiet ka direktori, bet varbūt atmiņa mani pievīlusi), viņas vīram bija mersis ( gan ne G klase), un viņš bija attiecīgi noformēts invalīds (tajā laikā ar zīmi logā) un tiešām bija redzami kustību traucējumi, bet bez ratiņkrēsla.

Uggga 6.novembris 2019 23:50
4 0 Atbildēt

Invalīds nav sinonīms nabagam, liktenis nešķiro pēc ienākumiem.

Darba darīšanās ir nācies saskarties ar uzņēmumu, kas taisīja speciālu pacēlāju klientam ar kustību traucējumiem, lai tas bez problēmām varētu nokļūt savas privātmājas otrajā un trešajā stāvā.

Tie, kas ļaunprātīgi izmanto speciālās stāvvietas, gan jau savu karmu atradīs.

Pēters 7.novembris 2019 14:13
1 1 Atbildēt

Jā, šitādu bilžu pa pilnam. Tā ir sistēma, kā Timrots saka, kura būtu jālabo.

?? 7.novembris 2019 15:14
0 0 Atbildēt

Un, kā tad to labot?

gunbox 7.novembris 2019 17:50
5 0 Atbildēt

Ne jau visi invalīdi ir fiziski traumēti, kādam jābūt arī garīgi. Un kā mēs visi zinām, garīgu invalīdu nekas nevar izlabot. Ja CP uz ikdienas CSN pārkāpšanu liek mīksto, tad šo točna nekontrolēs. Varēja direkcija vismaz noteikt atbilstošu sodu - teiksim 10% no tā paša jauna auto vērtības stāvvietas uzturētājam. Problēma būtu izārstēta saknē.

Dīvaini 8.novembris 2019 13:24
0 1 Atbildēt

Spriežot pēc tā, kas rakstīts CSDD, šādu karti nemaz tik vienkārši iegūt nevar - nepieciešamas izziņas utt, bet man tikai dažu dienu laikā nācās saskarties ar diviem gadījumiem, kad vadītājiem kartes bija, bet - parastām mašīnām, bez jebkādas pārbūves un arī no pašiem nekādas invaliditātes pazīmes saskatīt nevarēja (kas nenozīmē, ka to nav)

Frontera 25.decembris 2019 12:41
0 0 Atbildēt

Tagad,var visu dabūt par naudu,maksā tikai.Varu tev izgādāt Rīgas Namu pārvaldnieka stāvēšanas atļauju..mierīgi

Frontera 25.decembris 2019 12:36
0 0 Atbildēt

Nu bet viņi varbūt arī ir invalīdi,vai tad invalīds nevar braukt ar ""Geļiku"????Pilna LV ar invalīdiem taču ir nu...ko brīnīties???PS:Bet pa lielam..ko fočē.ko nepiegāji klāt un kā godīgs LV pilsonis neaizrādiji tiem INVALĪDIEM ,kapēc te geļiku nometa????

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 4

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 17

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti