“Air Baltic” gatava atsākt lidojumus 13. maijā (+ VIDEO) 28

 
iAuto | 28.aprīlis 2020 7:34

Valdības turpmākos lēmumus par Covid-19 ierobežojumiem ar nepacietību gaida nacionālā lidsabiedrība “Air Baltic”. Uzņēmuma vadītājs Martins Gauss stāsta, ka pēc ārkārtējās situācijas lidojumos pasažieriem tiks izdalītas sejas maskas un nepieciešamības gadījumā daļa sēdvietu lidmašīnās varētu palikt tukšas.

 
Visi komentāri
 
Kanibaals 28.aprīlis 2020 7:56
1 0 Atbildēt

Sapņo vien.

kasinsh79 28.aprīlis 2020 8:41
4 2 Atbildēt

Tie nav sapņi vien. Tomēr būtiski, lai pretējā pusē arīdzan ierobežojumi atcelti. Vakar ar savu darba devēju runājām par vajadzību uzreiz pēc robežu atvēršanas tikties Polijā, bet izrādās, tur spēkā obligāta 14 dienu karantīna ikvienam iebraucējam Polijas teritorijā omg Kāda tad jēga Airbaltic iespējai aizvest turp, ja tur uz laiku jāiestrēgst? Pagaidām nemirstīgi un imūni ir tikai tālbraucēji, uz viņiem tas neattiecas vispār.

kasinsh79 28.aprīlis 2020 8:46
2 2 Atbildēt

Es teiktu, visreālāka būtu pakāpeniska lidojumu atsākšana komandējumu utt. vajadzībām. Kaut vai ar darba devēju (partneru) pamatojumu utt. Atceros savulaik viena liela ukraiņu ražotāja vizīti pie kāda LV klienta, viņi pilnīgi nopietni lūdza uzlikt zīmogu uz komandējuma lapas par fakta (vizītes) esamību. Ir ārkārtīgi daudz pastāvīgo pasažieru - lidotāju darba vajadzībās (piem., Briseles virzienā). Vien nianse - visai kustībai jābūt brīvai, bez ierobežojumiem.

Es arī labprāt uzreiz lidotu darba vajadzībās uz Ukrainu. Vien maza nianse, pilnīgi visi klienti visur Eiropā šobrīd strādā no mājām. Kamēr neatgriežas ierastā ikdiena, jēgas no vienkārša lidojuma - nekādas...

wons 28.aprīlis 2020 8:50
0 0 Atbildēt

Cik liels ir to bagāto valstu klubiņš, kuras uztur savas nacionālās aviosabiedrības? Vai tik valsts jau nav pie miljarda ieslidinājusi AirBaltic?

kasinsh79 28.aprīlis 2020 8:59
0 2 Atbildēt

Reāli visticamāk, ka teju nekur (varbūt ar baigi retajiem izņēmumiem). Tā kā Airbaltic jau stresa maz, cik vajadzēs, tik valsts EUR iepumpēs

qwerty 28.aprīlis 2020 9:07
1 0 Atbildēt

Tu arī tajā pašā viena tante teica bariņā? Sākumā likās, ka sakarīgus komentārus raksti...

qwerty 28.aprīlis 2020 9:06
5 2 Atbildēt

Ko var dziedāt visu laiku dziesmu, kura jau veca kā pasaule? Nav apnicis vilkt ārā vienu faktu katru reizi, kad redzi airbaltic logo?

PierādĪjumus studijā par miljarda ieslidināšanu vai arī tā tikai tukša plūtīšana?

Tavai informācijai valdība AirFrance-KLM taisās "ieslidināt" 12 (DIVPADSMIT) MILJARDUS.

www.cnbc.com/2020/04/27/co...state-aid.html

Visi uztur savas aviosabiedrības. Gan skandināvi, gan vācieši utt. Pat igauņi taisās reanimēt savu Nordiku.

kasinsh79 28.aprīlis 2020 9:33
1 0 Atbildēt

Pld par vērtīgu info, tiešām nezināju.

aigi 28.aprīlis 2020 10:36
0 0 Atbildēt

Tas ir pilnīgi normāli, ka valsts atbalsta savu līniju. Par igauņu Nordic gan māc šaubas vai tagad to kāds dzīvinās, viņam daudz nozīmīgāk ir Tallink stutēt.

650 28.aprīlis 2020 12:35
2 0 Atbildēt

Pirms kārtējiem ne visai korektajiem salīdzinājumiem un secinājumiem vajadzētu tomēr paskaidrot, uz kurieni lido un ko pārvadā AirBaltic.Salīdzinot ar KLM vai ar LH, kura arī "gaida" 10mljrd piešprici.Bet tajā pat laikā ir paziņojusi par kardinālu darbības sašaurināšanau un savu mazcenas meitaskompāniju slēgšanu.

Aviokompāniju lidoumu grafiki mainās ik pa dienām visu aprīli.Tas, ka Kāds tagad paziņo, ka viņš no kaut kāada datuma tur kko "atsāks"- tas šobrīd nav neko vairāk kā pašpropaganda.Tāteikt, atgādinājums par sevi.Jo reāli kāds atsāks nevis tad, kad pats "uzplānojis",bet gan pēc reālās situācijas.Kad lidostu atvērs, tad arī ātsāks.Ja atvērs izlidošanas lidostu, bet galamērķa lidosta būs sēgta (vai otrādi),diezin vai varam riunāt par globālu atsākšanu.Ja valdība saka ka viņa "nezin", kas notiks 12jā maijā, tad AirB "cietie plāni" uz 13to maiju ir pa lielam fufelis.Vai nu valdība nesaka pilnu info saviempilsoņiem, bet katru pēcpusdienu atskaitās tieši Airbaltikam.Tāpat, kā starpkontinentālo lidkompāniju plāni "atsākt" darbību šobrīd aizslēgtajos ASV galapunktos- kamēr šī valsts netiks atvērta, katrs individuālais plānotājs var savu personīgo kalkulātoru lieki neklabināt.

Par ko būtu jārunā- ka biļešu cenas un kravas pārvadājumu izmaksas tuvākajos pāris gados būs būtiski un dramatiski augstākas, nekā bija ierasts un pierasts.Pašlaik starptautiski darbojošos no aviotransporta atkarīgos LV uzņēmējus slauc globālie kurjerpasti, bet pēc lidojumu atsākšanas to darīs pilnīgi visi iespējamie iesaistītie.Noliktavas un loģistiku ieskaitot.Daudziem nāksies samazināt ambīcijas un gaisa vietā izmantot ūdeni.

eidis 28.aprīlis 2020 16:09
1 0 Atbildēt

Kādus dažus gadus pasekoju Alitalia. Tur ieslidināšana bija vērienīga, šie visu laiku draudēja ar bankrotu, streiki utt. Nu un tā nauda tika izķēpāta populistiskā Linates uzturēšanā, kas rezultējās tādās wondercenās, ka atlika pabrīnīties...... un izmantot.

Šobrīd "atvērt" gonka iet pēc super$$$$$. Jo kurš pirmais tiešām varēs atvērt, tas varēs tādas cenas nosaukt..... Jo tauta nogribējusies

650 28.aprīlis 2020 17:07
0 0 Atbildēt

Jāa, un, ja "mēs" tagad izskatām šitādu te LIN un/vai BGY "lietderību" ārkārtas apstākļos, kad itāļi šajās dienās runā par varbūtējo viņu valsts nepieejamību tūristiem līdz pat šī gada beigām.Ko viņi turp vedīs un kas uz turieni brauks? Kā piem, savus 460 pasažieru lidoņus domā "aizpildīt" tas pats uz pasažieru izklaides braucieniem orientētais Ryanairs? Tur kaut lai itāļiem būtu iespēja tagad daudzmaz nodrošināt paša MXP daudzmaz pilnvērītgu darbību...

Šobrīd uz Rix pa sauszemi "lido" labi ja pāris aviokravu pārvadātāji, bet vienlaikus ir drastiskas fraktu izmaksas (pat 3x..)un krietni ilgāki tranzītlaiki,pat ja tiem ir dažas iespējas tālāk no starppunkta Eiropā aizlidināt kravu piem uz Asv virzienu ar kravas lidmašīnu.Pie kam, tajā galā ir stipri ierobežots pieejamo lidostu skaits, jo šie kravas freighteri lido tikai uz turieni,kur tiem ir iespēja.Grafiks diegiem šūts, laika garantiju gendrīz nekādu.Ja tālāk ir jāiesaista iekšzemes autotransports- gala izmaksas kļūst kosmiskas un tranzītlaiks galīgi nepieņemams attiecībā uz aviokravām.Ja uzņēmējs neeksportē zelta stieņus,jēga teju nekāda,labi ja izdzīvošana.Tas pats AirBaltic partneris SAS ir šobrīd tajā virzienā par 90% nobremzēts,jo viņa darbība gadiem ilgi balstās uz starpkontinentālo kravu ievietošanu tieši pasažieru lidmašīnās..

wons 28.aprīlis 2020 15:23
0 0 Atbildēt

Jautāju vai nav jau pie miljarda ieslidinājusi AirBalticā, nevis to apgalvoju! Tā jautājuma būtība ir - vai Latvija ir tik bagāta, ka to var atļauties!

Izlasi to rakstu, kuru norādīji līdz galam! Tur iet runa par finanšu palīdzību ar stingriem noteikumiem, saistībām un daļa valstu naudu aizdod nevis vienkārši iepumpē aviosabiedrībā! Pie mums 1mio alga gadā AirBaltic vadītājam pie regulārām valsts naudas ieslidināšanām kompānijā, maigi izsakoties nav smuki.

qwerty 28.aprīlis 2020 17:56
1 0 Atbildēt

Ja jau tik ļoti iedziļinies mana citētā raksta detaļās, tad kādēļ bez nekādām detaļām un citātiem jautā par miljarda ieslidināšanu airbaltic?

Ja jau mini miljardu airbaltic gadījumā (es zinu, ka viegli ir uzrakstīt jautājuma formā un izlikties, ka tas nav apgalvojums), tad lūdzu pierādījumus.

Vai tiešām domā, ka, ja būtu "ieslidināts" kaut nedaudz vairāk par pieminētajiem 150mio, tad pat to jau nebūtu visās ziņās?

Tas taču nav valsts noslēpums, lai to slēptu.

Tas, ko gribu teikti, ir nespekulēt ar tukšiem apgalvojumiem un balstīties uz faktiem, nevis airBaltic gadījumā speklulēt, bet Air France - KLM gadījuā piesaukt faktus.

Tad pret abiem vienādi lūdzu.

Pieļauju, ka Latvija nav tik bagāta, lai ļautu airBaltic bankrotēt, jo zaudējums ekonomikā būtu daudz lielāks.

Bet gan jau vairums man nepiekritīs, jo nezin detaļas. Redz tik pliku "ieslidināšanu", bet neskatās uz atdevi.

wons 30.aprīlis 2020 8:46
0 0 Atbildēt

Naudu valsts AirBaltic ieslidina ik pa laikam, kaut vai google pameklē pietiek.com/raksti/menesa...du__airbaltic_ Jautājums ir vai tiešām Latvija ir tik bagāta, ka var subsidēt aviokompāniju. Ja tiešām tas būtu rentabli, tad jau sen būtu atrasti investori, kuri šo kompāniju iegādātos. Tad jautājums, kur ir valsts ekonomiskais izdevīgums uzturēt zaudējumus nesošu kompāniju? Interesanti būtu redzēt AirBaltic pienesumu ekonomikā, ņemot vērā šo iepumpēto valsts naudu, to, ka vismaz pilotiem algu maksā ofšoros, lai apietu nodokļu maksāšanu Latvijā! Tīri interesanti būtu, ja kāds žurnālists to papētītu.

qwerty 30.aprīlis 2020 9:48
0 0 Atbildēt

Cmon! 2016 gada raksts, kur visi ieguldījumi ir iepriekšējās (2011 un uz leju) krīzes un Flika/Šlesere mahināciju rezultāts.

Tikai pēdējais ieguldījums, lai attīstītu kompāniju.

Eiropās Savienība pēc tā pēdējā ieguldījuma aizliedza veikt jebko vairāk, savādāks sodīs valsti.

Par ko tu runā? Es to nesauktu par regulātu naudas ieslidināšanu, bet par lietu, kas sen vairs nav aktuāla.

Ja būtu ko pētīt, tad varonis Lapsa jau sen visu būtu izpētījis.

Algu ofšoros maksā tikai Ryanair. airBaltic to nedara. Valsts neļauj.

Investori investēja 200 miljonus. Diezin vai viņi visi ir stulbi, jo investē zaudējumus nesošā kompānijā savu grūti nopelnīto naudu.

Neticu.

wons 30.aprīlis 2020 13:43
0 0 Atbildēt

Izskatās, ka tomēr maksā gan ofšoros un iespējams ne tikai algas. Ir jau vēl visādi pakalpojumi... www.la.lv/airbaltic-likvide-pilotu-nodalu

wons 30.aprīlis 2020 15:48
0 0 Atbildēt
ro 28.aprīlis 2020 11:16
1 3 Atbildēt

Es domāju nevienam nekur nav jālido nekādās biznesa darīšanās..lidojumi tikai emergency gadījumiem...un saprātīgi būtu ievērot distancēšanos vismaz vēl līdz rudenim,ja ne pat līdz gada beigām,ja nebūs vakcīnas..un gan jau ka nebūs tik ātri..no otras puses saprotams,ka cilvēki ir dažādi un nereāli ir pārliecināt ar loģiskiem argumentiem citādi domājošos..so..var labi iepazīt who is who..kurš domā globāli,kuram interesē tikai savi ienākumi...es piemēram vispār nesaskatu problēmu ar visiem šiem aizliegumiem,jo sīkie ir izauguši,uzvedas adekvāti,darbs ir,stresa nav..protams gribas omi satikt,draugus..bet nu tāds laiks..un digitālie rīki ir pietiekami,lai sazinātos šajos apstākļos..

kasinsh79 28.aprīlis 2020 11:33
0 1 Atbildēt

Kādēļ rausties?

ro 28.aprīlis 2020 11:40
1 0 Atbildēt

Pārāk daudz nezināmo vnkārši...kāpēc lieki riskēt?

Volx 28.aprīlis 2020 19:53
0 0 Atbildēt

Kkas te neiet kopā. Man kancelēja uz jūliju iegādātās biļetes, bet te atsāks lidojumus. Nu, OK, pasteidzās. varbūt.

Volx 28.aprīlis 2020 19:56
1 0 Atbildēt

Kgan jau šodien aktīvi kkādas lidmašīnas planēja no Rīgā airport.

kasinsh79 28.aprīlis 2020 20:06
0 0 Atbildēt

Ne viena vien

650 28.aprīlis 2020 20:17
0 0 Atbildēt

-nujanuja, ne viena vien, pilnīg tā kā Vairākas ;ppp

Kanibaals 29.aprīlis 2020 8:30
0 0 Atbildēt

Ielidošana ir uz nevis no.

650 29.aprīlis 2020 12:01
0 0 Atbildēt

SpeciĀli priekš tevis, menŪ uz 2 dienām

Normunds 29.aprīlis 2020 8:50
0 0 Atbildēt

Nenāksies viss rsksta autor. Ko muldi pa tukšo...? Nelidos par dārgām cenām un viss. Ja kas par pārmērīgi dārgu un neatbilstošu cenu celšanu var krist daudzi amati. Un var tikt piemēroti bargi naudas sodi kā arī cietumsodu ja tas būs nepieciešams....tā lūk

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti