JKP neatbalstīs nodokļa noteikšanu par pieciem gadiem vecākām automašīnām, kas ieviestas no ārzemēm 16

 

Ilustratīvs attēls Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 8.oktobris 2020 20:29

Jaunā konservatīvā partija (JKP) neatbalstīs Satiksmes ministrijas (SM) virzītos grozījumus likumā, kas paredz, ka ar transportlīdzekļa reģistrācijas nodokli apliekamais objekts ir vieglie automobiļi, kuri ir vecāki par pieciem gadiem un tiek reģistrēti Latvijā.

SM vada pašas JKP pārstāvis Tālis Linkaits. JKP iepriekš ir apgalvojusi, ka SM šīs izmaiņas virzot "tikai tehniski", bet praksē tas "vairāk nāk no koalīcijas partneriem", kuri atbild par vides jautājumiem un jaunākajām tehnoloģijām.

JKP Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Krišjānis Feldmans aģentūrai LETA skaidroja, - lai arī minētais priekšlikums virzīts no JKP pārraudzītās SM, valdības darbs ir kopdarbs, kur ideju autorība par iespējamo nozaru attīstību ne vienmēr sakrīt ar atbildības jomām.

"To respektējot, veicot papildu analīzi par finansējuma pieejamību, uzskatām, ka patlaban, kad svarīgi ir tieši pretcikliskie pasākumi, pātagas pieeja autoparka atjaunošanai nav labākais variants. Pašlaik nepieciešama burkāna pieeja," pauda politiķis.

Viņaprāt, šāda "burkāna pieeja" nozīmētu to, ka par vidi atbildīgā ministrija mazāk rosinātu "pātagas ieviešanu", bet vairāk būtu strādājusi pie atbalsta mehānismiem.

Feldmans arī akcentēja, ka, runājot par finansējuma pieejamību, ir skaidrs, ka ekonomiskās krīzes apstākļos, aizdevumu saņemšanas iespēja reģionos tikai samazinātos, nevis pieaugtu, kas atstātu iespēju automašīnu iegādāties, tikai uzreiz maksājot visu summu.

Kā ziņots, ar mērķi novērst vecu un videi nedraudzīgu vieglo automašīnu reģistrēšanu Latvijā, no 2021.gada 1.janvāra plānots ieviest vieglo automobiļu reģistrācijas nodokli, paredz Ministru kabinetā atbalstītie grozījumi Transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa un uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa likumā.

SM skaidro, ka grozījumu mērķis ir līdzsvarot vieglo automobiļu un kravas automobiļu ar pilnu masu līdz 3500 kilogramiem transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa likmes un to aprēķināšanas kārtību, kā arī noteikt autobusu un kravas automobiļu transportlīdzekļa ekspluatācijas nodokļa aprēķināšanas kārtību atbilstoši to dzinēja izmešu līmenim. Tāpat likumprojekts paredz ieviest jaunu vieglo automobiļu reģistrācijas nodokli, ar mērķi novērst vecu un ekoloģiski kaitīgu vieglo automobiļu reģistrēšanu Latvijā.

Lasi iAuto arī:

 
Visi komentāri
 
iAuto 8.oktobris 2020 20:33
3 2 Atbildēt

Rīt mūsu YouTube kanālā www.youtube.com/jauniauto pēc 15:00 plānota intervijas otrā daļa ar Auto Asociācijas prezidentu Andri Kulbergu.

Uzdod savus jautājumus forumā iauto.lv/forums/topic/...-no-01-01-2021

Varam aprēķināt, cik tieši tev būs jāmaksā par savu auto no nākošā gada norādi sava auto modeli, dzinēju, gadu, cm3

Zemesgramata 8.oktobris 2020 22:30
3 0 Atbildēt

Partija balsos pret pašu ministru? Neticu.

felix65 9.oktobris 2020 14:17
1 0 Atbildēt

Tāda jau ir tā tautas apčakarēšanas sistēma. Sākumā izvirza kaut kādus drakoniskus nodomus, bet pēc tam tēlo tautas aizstāvjus un pieņem uz pusi sūdīgākus likumus. Vuala- pastalas dzied un dejo, nesaprasdami ka atkal ir piečakarēti un nākošajās vēlēšanās skrien balsot par "labdariem".

filips 8.oktobris 2020 23:13
4 1 Atbildēt

tad jau jāņem vērā ,cik gada laikā nobrauc zemnieks ,braucot 2 reizes mēnesī uz ,,tuvējo '' veikalu desmit km attālumā + reizi mēnesī pie sava ģimenes ārsta 15 km attālumā ; Tad pielīdzināt izmešu daudzumu tādam pašam transporta līdzeklim ,kurš ik dienu brauc darba darīšanā pa

simts un vairāk km.

msh 9.oktobris 2020 0:16
1 0 Atbildēt

Tipiska pilsētnieka murgošana. Jau sīkzemniekam sanāk daudz braukāt apkārt - pēc degvielas, pēc detaļām, uz tirgiem utt, kur nu vēl lielākiem zemniekiem. Man ielas pretī dzīvojošie kaimiņi nodarbojas ar stādu audzēšanu un arī arī maza apjoma lauksaimniecību - viņiem agrāk bija B5 pastēte, pirmsfeislifts, kaut kādus 4 gadus, to gadu laikā viņi ar to nobrauca 250k - šobrīd ir divas mašīnas, pastēte un buss, tās to nobraukumu laikam daudzmaz vienādi sadala; cik minos tad pastēte savu 12k eļļas maiņas ciklu nobrauc kādos trijos mēnešos...

Motorolers 9.oktobris 2020 8:12
1 0 Atbildēt

Tas tapēc, ka viņi regulāri uz Rīgu dzenas, tur kilometri skaisti savācas, katru reizi ap 500km. Pie manis bieži brauc klienti no Liepājas reģiona, apbrīnoju viņus, ka neizmanto kurjerpakalpojumus.

Zemesgramata 9.oktobris 2020 11:00
1 0 Atbildēt

Tāpēc, ka preci vajag šodien. Nevis pec 1-2 dienām. Varbūt preces neesamība izmaksā vairāk par ceļa izdevumiem

aizejošais 9.oktobris 2020 11:46
2 0 Atbildēt

Tas, ka Tu piedāvā kurjeru, nenozīmē, ka visi piedāvā; pie kam lauciniekam parasti ir tā: savācas piemēram, kādas 5 adreses, darīšanas Rīgā, ja kaut vienu no tām nevar nokārtot attālināti / organizēt pastu, tad uz Rīgu jābrauc šā kā tā, un tad par pārējiem 4 maksāt pasta pakalpojumus šķietas neloģiski.

Pļurkt 10.oktobris 2020 19:07
0 0 Atbildēt

Ar kurjerpasu ir kā ar bitēm..., un ar labu kaimiņu arī tā pat.

Man auto ir vajadzīgs lai vispār nokļūtu darbā, jo citas alternatīvas neeksistē - ja nu vienīgi taksis.

Kad auto bija remontā un detaļu vajag kā ēst un tūlīt... vienreiz kurjers "nesazvanīja" adresātu, kaut es nekad telefonu neslēdzu ārā pat naktīs un zona ir viscauri un pasūtīto detaļu aizveda atpakaļ uz Igauniju!!!!!

Da neviens tur nezvanīja - vienkārši bija slinkums nobraukt to lieko līkumiņu.

Tā reizi paziņoja ka necilā miestā Omnivas pakomātā neesot bijis vietas!! = tas pat, jo tas pakomāts pamatā stāv tukšs, ja nu vienīgi uz jauno gadu.

Kaimiņš reizi aizmirsa veikalā Rīgā nopirkto detaļu!!!

Kaimiņš vēlu vakarā atbrauca mājās un man nepiezvanīja, jo redziet negribējis traucēt tik vēlā stundā, bet es līdz 3 naktī gaidīju zvanu!!

------------------

Tas viss maksā naudu - nevaru strādāt es un nevar līdz ar to strādāt vēl vesels bariņš!

Tā nu sanāk ka tomēr lētāk un krietni ātrāk ir pēc kādas detaļas 5 Eur vērtībā ir lētāk uz Rīgu aizbraukt pašam!

5 Eur + kurjera izdevumi sanāk dārgāk kā 400 km norullēt!!!

Progresīvais nodoklis 9.oktobris 2020 8:32
2 0 Atbildēt

Nodokļus ir jārēķina pēc CO izmešiem, nevis gadiem. Var mašīnas sadalīt pēc EURO normām, un EURO4 nodoklis varētu būt lielāks kā EURO6.

Nja 9.oktobris 2020 10:41
0 0 Atbildēt

Ja pieejami CO2, tiešām, tikai pēc šiem datiem. Nedaudz smieklīgi, ka pilnīgi identiskām mašīnām var atšķirties nodoklis diezgan, pat virs 50eur, tikai tāpēc, ka vienu reģistrēja mēnesi vēlāk.

felix65 9.oktobris 2020 14:20
1 0 Atbildēt

Vēl ar vien atrodas naivie, kuri pielūdz CO

msh 9.oktobris 2020 19:10
0 0 Atbildēt

Vai tu saproti ka eiro klasei un oglekļa dioksīds ir divas dažādas kategorijas?

wons 9.oktobris 2020 9:00
1 2 Atbildēt

Klauni sabijās

Jānis 9.oktobris 2020 20:39
0 1 Atbildēt

Valdībā sēž pidari, kas pelna lielu naudu un var atļauties jaunus auto un ko darīt tautai?

650 9.oktobris 2020 22:20
0 0 Atbildēt

Sanāk, ka tam liepājas rajona zemniekam būtu obligāti jāatskaitās katram un visiem rīgas piddariem par to, kur un kāpēc viņš brauc??

Kāpēc visi visur ar acis pār-griezuši nemitīgi anaalizē kaut kādu mistisku nepamatotu braukāšanu "pa centru",bet itin nekādi nekur nekad neanaalizē tos mašīnu tūkstošus,kuri stāv pie lohlielveikaliem??

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti