No Rumbulas nebaidās - 24% auto pircēju Latvijā apzināti izvēlas riskēt 20

 

Foto: iAuto.lv

GolinRiga | 2.februāris 2021 11:37

Nepilna ceturtā daļa jeb 24% Latvijas autobraucēju apliecinājuši, ka ir iegādājušies vai apsver pirkt auto vēsturiskajā tirdzniecības vietā Rumbulā.

Par to liecina lietoto auto tirgotāja "Longo Latvia" veiktā to Latvijas iedzīvotāju aptauja, kas ikdienā vai nedaudz retāk brauc pie stūres[1]. Savukārt tikai 13% no aptaujātajiem to nav izmantojuši un neplāno, dodot priekšroku uzticamiem lietoto auto tirgotājiem vai oficiāliem auto dīleriem, kas var sniegt kvalitatīvu, uzticamu apkalpošanas servisu, tai skaitā pēc-pirkuma garantiju.

"Latvijas auto pircēju paradumi paļauties uz veiksmi, pērkot lietotu auto, protams, rada nepatiesu priekšstatu par visu nozari. Vēl arvien daudzi pircēji uzticas odometru rādītājiem, pirms auto pirkšanas tos nepārbaudot licencētās un uzticamās vietās. Ir svarīgi, lai visi tehniskie auto parametri būtu norādīti pareizi, bet reti kurš auto pircējs iedziļinās un biežāk izvēlas vienkārši noticēt. Īpašs temats ir droša un faktiska pēc-pirkuma garantija, kam liela daļa no pircējiem pievērš pārāk mazu uzmanību, tādējādi apzināti uzņemoties riskus un potenciālus papildu izdevumus," aptaujas datus komentē Edgars Cērps, Lietoto automašīnu tirgotāja "Longo Group" valdes loceklis.

Lietotas automašīnas pirkuma pamatā ir ilgtermiņa ieguldījums, tāpēc pēc-pirkuma garantijas esamība ir apliecinājums gan preces, gan sniegtā pārdošanas servisa kvalitātei, ko garantē auto pārdevējs. Dati[2] liecina: Latvijā auto pircējiem vismazāk no visiem Baltijas iedzīvotājiem rūp, vai un kāda ir pieejamā garantija, kad transportlīdzeklis jau ir iegādāts. Latvijā mazāk nekā puse jeb 48% atzīst garantijas esamību kā svarīgu (10. vieta kritēriju skalā), savukārt Lietuvā šis rādītājs ir 58% (6.vieta) un Igaunijā pat 64% (arī 6.vieta).

Par spīti pandēmijai un globāli mainīgajiem ekonomiskajiem apstākļiem, par privātā auto iegādi tuvākā gada laikā domā 22% Latvijas, tikpat Igaunijas un 29% Lietuvas autovadītāju, savukārt noteikti neplāno veikt šādu pirkumu 33% Latvijas, 32% Igaunijas un 24 Lietuvas iedzīvotāji, kuri ikdienā brauc ar auto. Covid-19 ietekme privāto auto pirkumiem mūsu kaimiņiem ir izteiktāka Lietuvā – tur 3% autobraucēju norādījuši, ka automašīnas iegāde ir atlikta pandēmijas dēļ,  Igaunijā to minējuši 2% no aptaujātajiem.

To, ka tikai mazāk kā 3% autovadītāju atliek auto iegādi pandēmijas dēļ, apliecina fakts, ka neskatoties uz Latvijā izsludinātajiem auto klātienes tirdzniecības ierobežojumiem, "Longo Latvia" janvārī ir spējusi noturēt decembra tirdzniecības rādītājus. "Longo Latvia" ir viens no tiem uzņēmumiem lietoto auto nozarē, kas spēj nodrošināt visus kvalitatīvos attālinātās tirdzniecības posmus: plašu pieejamo auto klāstu online, detalizētu sākotnējo informāciju mājaslapā (plašu auto foto galeriju, 360° interjera un eksterjera foto, detalizētus aprakstus), tiešsaistes sazināšanos pircējam ar pārdevēju, video un foto materiāla nodrošināšanu par konkrētām automašīnām, online testa braucienu, dokumentu un atļauju kārtošanu elektroniski, iegādātā auto bezmaksas piegādi jaunajam īpašniekam. Papildus uzņēmums ir arī ieviesis 14 dienu naudas atgriešanas garantiju, nodrošinot pilnīgi drošu e-komercijas ciklu.

 

 

-- 

 
Visi komentāri
 
ZZZZ 2.februāris 2021 11:52
0 6 Atbildēt

Nu kāpēc lai viņi tur nepirktu? Tak statistiski kā kaujas laikā tankam jāiztur cik tur cīņās un visss. Te pat var redzēt pēc kādiem kritērijiem izvēlas auto...kurš kuru var labāk notaranēt, cik lielu grāvi var forsēt utt. Respektīvi tāpat kasko salabos. Kāda starpība kuro reizi 1 vs 3 Senāk, kad auto bija ikona vērtība, tas braucējs aizgāja izlūokot ar kociņu peļķes dziļumu pirms viņā iebraukt.

anonimikis 2.februāris 2021 11:56
8 2 Atbildēt

Pēcpirkuma garantija un pārējie bonusi no šiem tā saucamajiem uzticamajiem tirgoņiem palielina lietotā hlama cenu par vismaz 1000-1500 eur.

Varbūtība iegrābties pilnīgā šrotā tajā pašā Rumbulā nu galīgi nav 100%, tad tur tiešām neviens nepirktu.

Varbūtība ieķert remontu uz 500 eur an jau ir lielāka, bet tas tāpat ir 3x mazāk kā par nosacīto garantiju. Kura bieži ir ļoti ierobežota.

ccxgt 2.februāris 2021 15:19
3 1 Atbildēt

Varbūtība iegrābties pilnīgā šrotā tajā pašā Rumbulā ja nu nav 100%, tad 99% un pērk tur jo cilvēki to nesaprot un negrib saprast, ka laba mašīna nemaksā pašu lētāko cenu, bet gan vidējo tirgus cenu!

sdfgsf 3.februāris 2021 19:34
0 0 Atbildēt

Nekā, es nopirku ne-prestižu brendu Rumbulā pa 3.75ke un faktiski vienīgā laža, kas atklājās pirmā gada laikā bija blīvīte dzesēšanas šķidruma štucerim pie motora un ierūsējis ātrumu pārslēgšanas mehānisma "helikopters" uz kārbas, kuru kustina trosītes no kloķa. Arī mans sievastēvs ir pircis 2x - protams, zinošu cilvēku pavadībā un ne jau pēc ārējā izskata. Garantiju no turienes par summām 3-5ke gribēt varētu būt grūti..

boliks 2.februāris 2021 14:07
5 0 Atbildēt

Mans pirmā auto pirkums tik tiešām bija Rumbulā, bet tas arī bija pēdējā reize, kad skatījos auto Rumbulā.

kasinsh79 2.februāris 2021 16:49
2 0 Atbildēt

Arī esmu Rumbulā iegādājies ne vienu vien auto. Un neko Šobrīd tikai privāti skatītu, ja būtu vajadzība. Un serviss pārbaudei vai pat dīleris svaigāka auto testam.

Jumu 2.februāris 2021 17:44
1 2 Atbildēt

Labāk pirkt jaunu auto no salona, izmaksas ilgtermiņā būs tādas pašas, ja ne lētāk. Jauns autiņš reti kad sagādā negatīvus pārsteigumus un mazāk bojā nervus, un iegādei var būt dažādi varianti.

msh 2.februāris 2021 19:06
0 0 Atbildēt

Jā, varbūt - cik ilgā termiņā, 30 gados, 50? Attiecībā par pārsteigumiem un nerviem - mašīna ir JĀUZTUR, nevis jāremontē pēc tam kad kaut kas ir nošķīdis, tad nebūs jābrīnās.

aizejošais 2.februāris 2021 19:28
0 1 Atbildēt

Tur vēl jāņem vērā tas, cik plāno nobraukt. Ja pāris tūkstošus km gadā, papildus pārdesmit tūkstošiem vārdu spama portālos, tad var čikāties ar 2. golfu. Ja cilvēkam vajag braukt, tad jauns un uz 10 gadiem - būs izdevīgāks pirkums.

Fix 2.februāris 2021 20:06
2 0 Atbildēt

Triisgadiigs auto pa puscenu, buus sapraatiigaaks pirkums, jo ja nepatiks, daudz naudas netiks zaudeets. Njemsi naakosho, liidziigi mazlietotu, pienjemamaa cenaa,,,,

zārks 2.februāris 2021 20:23
1 1 Atbildēt

dāvanā katram pircējam

Ciba 2.februāris 2021 22:42
6 0 Atbildēt

Čoms meklē auto.

Atrodam Rumbulā.

Izskatās labi, nav lētā gala versija.

Prasam vai var dzīt?

Var.

Uz specializēto servisu kur šos auto pazīst?

Uz to nē. Te pat ir serviss.

Priekškars aizveras.

kasinsh79 3.februāris 2021 5:43
0 0 Atbildēt

Precīzi. Kamēr Rumbulai arī pieleks, ka lielāku naudu pircēji netērēs šāda stila tirgošanai uzticoties.

650 2.februāris 2021 23:00
0 0 Atbildēt

24% LVijas auto ir pirkti rumbulā?? Jā. Да! www.influenceri.lv/ka-tas-strada/

eidis 3.februāris 2021 9:49
2 0 Atbildēt

Kādu brīdi atpakaļ ņēmu dalību auto procesā un secinājums bija sekojošs: visi profesionālie pārdevēji (gan uzņēmumi, gan privātie) prot radīt iespaidu, ka mēģina kautko iesmērēt. Visi šie auto ir pārpucēti, ar dīvaini pazudušām vainām TUV, pārdevēju neticamajiem stāstiem par lieliskumu (kaut zem vāka redzamas traumu pēdas).

Normāli privātie un auto dīleri rada daudz uzticamāku iespaidu.

WALA 4.februāris 2021 7:58
0 0 Atbildēt

Ari no Rumbulas ņemu.pirmo auto 1993 Toyota Carina E - un lai ari ar sistu priekšu bijis auto - absoluti nebija par ko sūdzeties, laikam tadēl ka japāna likta vel bija. Nobraucu es, nobrauca sencis, un tagad vai nu daļās vai kaut kur Āfrika turpina ripot. Kopa noteikti savus gadus 10-15 nobraucām precīzi jau kas to bairs atceras. Ar Corolla sencim no Rumbulas tik labi negāja, joprojam gan brauc, bet nu Turku Corolla tomēr ir baigais sūds visos tajos punktos kur rūsa tiek klāt.

ZZZZ 4.februāris 2021 10:06
1 0 Atbildēt

Ielikšu vēlreiz par piemēru, kā var atšķirties viens un tas pats auto. Nebūt ne visi cilvēki ir auto eksperti

gunbox 4.februāris 2021 10:28
0 0 Atbildēt

Tak jau bija par šo tēma, kad durnis labāk nopērk attītu odometru, jo pēc tam būs vieglāk nopārdod tādam pašam durnim. Tikai man neticās, ka ir tikai 24%. Latvijā ir pārāk daudz sadzīti no DE ar 500tk nobraukušie, kurus tirgo par 20% lētāk kā DE, kaut gan nopirkti ir par kapeikām. Ja tie būtu tikai 24%, tad Rumbula jau būtu bankrotējusi.

Šodien lietotu auto bez pilnas diagnostikas pirkt nedrīkst un punkts. Kad sāksiet vest uz kvalitatīvu diagnostiku, tad sapratīsiet par ko runāju. Reizēm auto gadās tāds, ka viņā lai vispār izietu tehnisko apskati ir jāieliek tieši tik pat daudz, cik pats auto maksā.

ZZZZ 4.februāris 2021 10:46
1 0 Atbildēt

Viens pērk odometru cits pērk tehniku par attiecīgu ciparu...Katram savs. Aizbraukt uz mežu ar zāģi un degvielas kannu nevajag lexus, Golf 2 paaugstināts ar atsperēs ieliktiem distanceriem būs daudz labāks. Jo vakarā varēs ar āmuru un skrūvgriezi nedaudz pielabot. Bet braukšanai uz tālākām valstīm iespējams garām...bet arī tur varētu vēl padiskutēt. Jo saplīstot DE viņi bez 2pakām negribēs tavam limuzīnam klāt ķerties un nāksies vien evakuātoru no dzimtenes saukt.

MC 5.februāris 2021 18:39
0 0 Atbildēt

Ir bijuši 2 auto no Rumbulas, viens ok, otrs pilnigi pakaļā, bet nez vai viņi to zinaja ka tada problema bus pec gada.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti