"Meistara padoms": Kāpēc oriģinālās rezerves daļas jāizmanto arī vecākiem auto? (+VIDEO) 24

 
TV Autoziņas speciāli iAuto | 3.jūnijs 2021 8:34

Cik bieži gan dzirdēts, ka oriģinālās rezerves daļas ir labākas par neoriģinālajām! Jautājums, ar ko, jo neviens autoražotājs pats nespēj saražot pilnīgi visas nepieciešamās detaļas, un saņem tās no piegādātājiem, kas nereti paši darbojas pēcpārdošanas tirgū.

"Jāsaprot, ka oriģinālas detaļas ir tās, ko inženieru kopums izstrādāja konkrētajam modelim, un tās domātas konkrētā modeļa īpašībām," tā Jurijs Šestakovs, AS WESS pēcpārdošanas nodaļas vadītājs. OEM jeb oriģināldetaļu galvenās priekšrocības ir kvalitatīvi materiāli un ieplānots kalpošanas resurss, kas parasti izpildās arī dilstošajām daļām. Beigu beigās iznāk, ka neoriģinālās detaļas pat izmaksās dārgāk, jo biežāk jāmaina. Jurijs Šestakovs: "Pēc mūsu pieredzes neoriģinālas detaļas kalpo ap 70% no OEM jeb oriģināldetaļu dzīves cikla." Vairāk skaties TV Auto ziņu sižetā.

 

 

 
Visi komentāri
 
Antons 3.jūnijs 2021 9:15
7 1 Atbildēt

Aizmirsa pieminēt, ka viena un tā pati detaļa, bet uz citu auto var maksāt 3x dārgāk. Piem., uz Volvo S40/V50/C30 daudz kas der no Ford Focus, bet maksā krietni vairāk. Tas pats ar Fiat 500/ Panda utt.

Freijers 3.jūnijs 2021 9:27
1 1 Atbildēt

Tas pieder pie tā paša stāsta, ka normāls meistars un/vai zinošs auto īpašnieks saprot uz kā var ekonomēt un uz kā nē. Protams, jāņem vērā arī tas, ka pa ielām pārvietojās n-tās miskastes, kur katru lieku eiro ieguldīt ir kā spainī naudu bērt.

msh 4.jūnijs 2021 1:07
1 0 Atbildēt

Nū, jā, bet savstarpēja dažādas cenas detaļu saderība nenozīmē ka tās detaļas ir vienādas tikai ar savādākiem uzcenojumiem... Ir dzirdēts komentārs par opeļsābiem, kur bija šitas pats variants attiecībā pret opeļiem uz kuriem attiecīgie opeļsābi bija bāzēti - kur opeļa detaļa ir jūtami lētāka par opeļsāba detaļu, bet opeļsāba detaļa kalpo ilgāk...

HE 3.jūnijs 2021 9:50
10 1 Atbildēt

Vai FAG gultnis kļūst par oriģinālu detaļu , ja to ievieto kartona kastītē ar vw logo?

msh 4.jūnijs 2021 1:11
1 0 Atbildēt

Jā un nē. Kā gudras tantes stāsta, VAG oriģināldetaļas no attiecīgo OEMu detaļām atšķiras ar papildus kvalitātes pārbaudēm un tamlīdzīgām niansēm [teiksim, oriģinālajiem aķiem ietilpība tiek mērīta pie zemākas temperatūras, attiecīgi OEMa vai aftermarketa aķim lai būtu tāda pati ietilpība, būs jābūt ar lielāku ciparu virsū] - respektīvi, ja es nopērku OEMa detaļu, tā, iespējams, papildus kvalitātes kontrolē ir tikusi izbrāķēta.

gunbox 3.jūnijs 2021 9:54
1 0 Atbildēt

...ir arī kvalitatīvākas detaļas kā OEM, tikai par OEM cenu.

WALA 3.jūnijs 2021 9:58
1 1 Atbildēt

Jep, pat paši auto ražotāji nemaz nav tik perfekti, bieži izlaiž auto kuriem piekares daļas un ģeometrija sūkā ... īpaši ja grib pa trasi pabraukt. Un cik daudz kļūdu var atrast motoros, sūkņos utt. ... labi ka vismaz arvien biežāk pilnīgus mēslus atsauc un maina defektīvās daļas ...

Mehs 3.jūnijs 2021 10:01
0 3 Atbildēt

Es katru dienu redzu viena un tā paša ražotāja detaļas dažādās kastītēs. Uz vienas ir BMW logo un tā maksā 2x dārgāk kā kastīte bez BMW logo. Saturs abās kastēs ir identisks.

Ja kāds domā, ka auto ražotājs pats ražo visas detaļas, tad šis kāds rūgti maldās.

Toyotas gadījumā gan ir jāsaka, ka oriģinālās japāņu bukses kalpo ilgāk par aftermarket. Uz japīšiem es nemaz nelieku aftermarket bukses.

Pļurkt 3.jūnijs 2021 10:14
0 5 Atbildēt

Aha, un esmu redzējis kastīti ar Boš uzrakstu, bet iekšā optika pažobelē taisīta ar veselu jūru defektu.

TA iziet var, bet gaismas kūļa zīmējums uz sienas atšķiras diezgan.

Pļurkt 3.jūnijs 2021 10:11
0 8 Atbildēt

Oriģinālās detaļas vēl atšķiras ar to ka tās ir vismaz 15 reizes dārgākas par neoriģinālajām!

Aiziet līdz tam ka plastmasas gredzentiņš maksā pārdesmit Eiro, kuru pa 3 minūtēm ar nazi var izgriezt uz virtuves galda!

Ir nācies pabaudīt oriģinālās detaļas un pašas lētākās tādas pat, kur uz kastes lieliem burtiem uzdrukāts Made in Čaina. Ķīnietis kalpoja 1,5 reizes mazāk, bet cenas starpība bija vairāk kā 15 reizes!

Parasti es izvēlos kaut ko pa vidu Taivāna, Turcija.

Inženieris no Līvāniem 3.jūnijs 2021 10:48
9 1 Atbildēt

Jā. Es esmu tāds ahujennais inženieris, kurš uz galda virtuvē štancē blīves, bet moldingus piekrūvēju ar samoreziem, bet izpūtēju piesienu ar drātīm. Bez tam esmu pēc naftlīna smakojošs ar dzīvi neapmierināts stagnāts.

Lìvāni 3.jūnijs 2021 10:49
3 4 Atbildēt

Elektroauto sūkā!

AnsisR 3.jūnijs 2021 11:46
2 0 Atbildēt

Man reiz Škoda centrā mēģināja iestāstīt, ka oriģinālie bremžu loki par 150eur esot labāki par aftermarket Brembo, kas maksā 25eur, jo tie katru gadu pirms apskates neesot jāregulē.

Andris 3.jūnijs 2021 22:22
4 0 Atbildēt

Sava taisnība jau tur bija. Brembo= sūds, bet cik zinu kaut kādiem urlēniem, nabagiem un tiem kuri kādreiz spēlējuši need for speedu šķiet, ka brembo ir kaut kas ļoti labs..

AnsisR 4.jūnijs 2021 9:07
0 0 Atbildēt

Ir mehānisms, kas regulē lokus. Nekas tur pašam nav jāregulē, vienalga, loki pa 150eur vai 15eur. Ja neregulējas korekti, tas nav atkarīgs no lokiem.

Andris 5.jūnijs 2021 7:17
0 0 Atbildēt

Nu tad varbūt sadirsa tev, es runāju vairāk par brembo, kš tādu.

Un nešaubos, ka tiem om loki ir labāki par 90% Latvijā nopērkamajiem brembo.

import 3.jūnijs 2021 12:45
2 0 Atbildēt

ar tam originalajam detalam ari interesanta starpt. cenu politika. Piemeram, ja dilersalona generatora vadibas bloks maksatu 800 eur, tad to pasu kodu paguglejot var atrast Dubaijas noliktavas pa 200 eur (piegade paris nedelas). Pec tam lepni var nest dilerim ar isto logo uz kastites un teikt, lai monte ieksa originalo detalu.

Slinkais 3.jūnijs 2021 12:52
0 2 Atbildēt

pāris nedēļās auto dīkstāves var izmaksāt vairāk par 600eur

import 3.jūnijs 2021 15:48
1 0 Atbildēt

konkretaja gadijuma pie dilera bija ilgaks (pie tam nekonkrēts) gaidisanas laiks (japanis). Oriģinālo bāku vienreiz gaidīju ap 2 mēneši, un dīleris visu laiku solījās kā celtnieks, ka nākošnedēļ točna būs ..

Tedis 3.jūnijs 2021 20:38
1 0 Atbildēt

Ka veikalā saki, ka spoli vajag priekš Seat Ibiza, tad vena EUR 90. Ja saki VW Polo, tad 25

FIA 4.jūnijs 2021 1:06
1 0 Atbildēt

Fascinē šitas! Kur šito māca - piemānīt cilvēku nemelojot?

JanJan 4.jūnijs 2021 9:44
1 0 Atbildēt

Vai pēdiņas virsrakstā bija speciāli ar nolūku, vai tas tā neplānoti?

Bet, ja par tēmu, jautājums sarežģīts, jā, pie dīlera un ar oficiālajām bļembām cenas ir kosmosā, bet tas arī nenozīmē, ka jāķer lētākā detaļa, ko var atrast. Protams, ka nevajag kaut kādu lētāko ķīnieti no aliexpress paņemt, bet normāls auto mehāniķis jau zinās, kuru ražotāju detaļas ir normālas un ir vērts pirkt.

Domāju, ka daudzi beigās iziet kaut kādu vidusceļu kaut kur pa vidu starp lētāko un dārgāko un tas ir ok. Bet nu, ja Tev dīleris stāsta, ka, jā, noteikti jābrauc tikai pie viņiem remontēt ar orģinālajām detaļām, tad nu skaidrs, ka tā ir plika diršana, jo, kas varbūt labāks par regulāro klientu, kas 10 gadus no vietas brauc tikai pie viņiem remontēt.

msh 5.jūnijs 2021 21:51
0 0 Atbildēt

Runājot par alīša ķīniešiem, ir tāda interesanta dabas parādība - ķīnieši ražo visādus alumīnija dzeses flančus kādus citu valstu ražotāji taisa tikai no plastmasas, pieņemamā kvalitātē, un alītī tie, protams, ir lētāk [jebajā 2x dārgāk]...

Latvietis 7.jūnijs 2021 8:35
1 0 Atbildēt

Lohiem Lohu Problēmas

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti