Aprīlī turpinās ASV kaujas helikopteru “AH-64 Apache” mācību lidojumi (+ VIDEO) 13

 
Latvijas armija | 11.aprīlis 2022 15:49

Aprīlī Latvijas gaisa telpā turpinās ASV kaujas helikopteru “AH-64 Apache” mācību lidojumi. Lidojumu mērķis ir uzturēt pilotu kvalifikāciju, iepazīt Latvijas reljefu sauszemes vienību mācību atbalstam.

Kā ierasts, sadarbību ar kaujas helikopteriem apmācībās izmantos arī citas Latvijā izvietotās starptautiskās un Latvijas sauszemes vienības. Šāda sadarbība paaugstina aizsardzības spējas pret pretinieka bruņutehniku un palīdz pārredzēt aizsargājamo teritoriju.

 
Visi komentāri
 
Ervīns 11.aprīlis 2022 18:22
2 0 Atbildēt

Viss jau labi, taču kādēļ netiek uzstādītas Baltijas valstīs pie sarkano fašistu robežas pretgaisa aizsardzības iekārtas. Šķiet, ka NATO nespēj vispār veikt nekādus pasākumus, Baltijai taču ir konkrēta apdraudējuma situācija, un Latvijā iekšienē taču ir liels skaits to, kas vienmēr atbalstījuši un arī tagad noteikti atbalsta Putleru. Būtu laiks jau tagad noteikt komendantstundu un nakts patruļas.

MMX 11.aprīlis 2022 18:33
3 2 Atbildēt

Pie mums ātrākais un vienkāršākais veids pretgaisa aizsardzībai ir atdzīt pāri pietiekami modernu NATO kuģu, kuri ir paredzēti pretgaisa aizsardzībai, neskaitot jau NATO gaisa patruļas.

Kas attiecas uz Baltijas apdraudējumu - nebrīnīšos, ka pirmās dienas pamatā būs jākaro pašiem ar to ierobežoto ārzemju kontingentu kas ir, lai tikai pierādītu pārējām dalībvalstīm, ka esam gatavi sevi aizstāvēt. Nedomāju, ka kāds mūs braukt glābt, ja paši otrajā dienā padosimies. Stoltenbergs vēl nesen diezgan precīzi minēja, ka NATO spēki Austrumeiropā ir tikai tāds paklupināšanas kontingents un ka šobrīd tiek domāts par pilnvērtīgu kaujas grupu veidošanu.

jxy 11.aprīlis 2022 18:58
3 0 Atbildēt

Nu zini kā - protams ir labi ka var citiem paprasīt, bet pašiem vajadzētu patriot vai tml. raķešu kompleksus nopirkt, skaidrs ka kaut kādā mērā pašiem sava aizsardzība jānodrošina. Jāmīnē droši vien visa robeža, ceļi, tilti, nu nevar jau arī prasīt tikai lai citi ved visu tehniku..

Kanibaals 11.aprīlis 2022 20:59
1 0 Atbildēt

Jāsauc somi palīgā kā izbūvēt prettanku nocietinājumus uz robežas.

imzz 11.aprīlis 2022 19:45
0 0 Atbildēt

Latvija saviem spēkiem nespētu notriekt raķetes, ar kurām Krievija šobrīd apšauda Ukrainas pilsētas.

Rēķinoties ar finansējuma pieaugumu, Aizsardzības ministrija sākusi meklēt piegādātājus. Minimālais sistēmas komplekts maksājot sākot no 150 miljoniem eiro. Ministrija norāda – cik daudz naudas šim mērķim ieguldīt, vēl tiks domāts, taču skaidrs, ka visu valsts teritoriju no raķetēm aizsargāt atļauties nevarēs.

"Izsūtīsim jaunu pieprasījumu, mēģinot iegūt daudz precīzākus datus par cenām, par operacionālajām spējām. Tās ir kādas piecas sešas kompānijas, kas ražo šādas sistēmas. [..] [Ja] nav problēmas ar piegāžu ķēdēm, tad trīs gadi ir minimālais, lai ieviestu šādu spēju. Tas būtu 2025. gads ātrākais," stāstīja Garisons. Lsm.lv

Kanibaals 11.aprīlis 2022 21:19
0 1 Atbildēt

Jāsmetās kopā ar citiem interesentiem(Baltija, Polija, Somija) un jāražo pašiem. Redz kur ukraiņi parāda ka pašu ražotā Stugna ne ar ko nav sliktāka par dārgajiem rietumu analogiem, pat vienu helikopteri ar to notrieca. Godīgi sakot nav nepieciešamas tik jaudīgas raķetes, labāk vairāk nekā mazāk.

Šitas sūds www.amazon.com/dp/B00FDA18M6...emodelrocke-20 kopā ar šo sūdu www.amazon.com/dp/B00FU4AXBW...emodelrocke-20 jau var pacelties 1km augstumā. Ar mūsdienu elektroniku varētu pat iztikt bez jaudīgas kaujas galviņas.

Redz kur raķete ar cukura degvielu 12km uzšaujas augstumā:

MMX 11.aprīlis 2022 22:23
0 0 Atbildēt

Ukrainā ar ieroču ražošanu ir stipri vieglāk, jo ir tehniskās iestrādnes un rūpnīcas no padomju laikiem, kas ļauj ņemt klāt ārzemju pieredzi un attīstīties.

Mums ieroču ražošanā visticamāk būtu jāsāk ar ieroču likumu atvieglošanu, lai līdzīgi kā ASV visādi privātie varētu sākt šajā virzienā darboties vispirms ar tām pašām triecienšautenēm vai to aksesuāriem. Tālāk jau paburzoties pa visādām izstādēm jau var nopietni virzīties uz raķetēm. Ieroču ražošanas attīstībai vajag klientus un kaut kādu reputāciju, neviens nopietni neizskatīs čaļus, kas skrūvē raķetes garāžā, bet ja tie čaļi jau tirgo kaut vai tās pašas snaiperu šautenes savai armijai, tad situācija jau ir nedaudz savādāka.

Nedēļu atpakaļ redzēju video, kur ukraiņi no Vācijas samērā nelegālā veidā bija nopirkuši stanoku ieroču ražošanai un paši savai armijai ražo augstas precizitātes ieročus. Latvijā jau stanoka iegāde visticamāk beigtos ar VDD apmeklējumu un milions formurālu aizpildīšanu.

Krotow 11.aprīlis 2022 23:00
2 0 Atbildēt

Zināms pamats ieroču entuziastu tirpināšanai pa VDD ir. Diez vai gribētos ka šifrēti putiniskie kuļibini ražotu vienu ieroču partiju mums un divas pašiem X stundai. Čehijā vienu tādu grupu nesen atklāja.

MMX 11.aprīlis 2022 23:19
2 0 Atbildēt

Njā, tā diemžēl ir mūsu realitāte. Tehniski jau mums būtu metālapstrādātāji un citi speciālisti, kas kaut ko tādu varētu darīt, bet tur tiešām cehs zem VDD un Aizsardzības ministrijas apsardzes jātur. Tik daudz ja strādā tikai ar NATO kalibriem, tad visādiem putinistiem varētu būt mazāk interesanti. Čehiem tomēr labas iestrādes uz platformām ar krievu munīciju

Kanibaals 12.aprīlis 2022 11:57
1 0 Atbildēt

Jā diemžēl ir slikta pieredze. Jau pirmās Latvijas laikā tika nosperta raķešu mīnmetēja rasējumi kas ļāva krieviem attīstīt Katjušas.

Pie kaut kā jau strādā paši arī tagad:

www.sargs.lv/lv/uznemejdar...-lidz-latvijas

Šobrīd 12.aprīlis 2022 20:29
4 0 Atbildēt

būtu jāpārtrauc visas koncertzāļu, bibliotēku un pat ceļu remontu būves, un visa nauda jāiegulda aizsardzībā un arī pretuzbrukuma "iekārtās".

Šķiet daudzi te vēl domā Ulmaņa stilā - paliksim savās vietās un tad jau redzēs kas sanāks. Diemžēl var sanākt lieli .. ūdi. Neviens no malas neglābs. Un arī stulba un agresīva propoganda nepalīdzēs. Tikai un vienīgi valsts aizsardzības spēju totāla kāpināšana Izraēlas stilā.

Es 13.aprīlis 2022 8:13
1 1 Atbildēt

Vajadzētu visiem sākt domāt par Latvijas armijas regulāruo spēku atjaunošanu ,nezinkāpēc uz algu apjomu pedagogiem skatās uz kaimiņvalstīm ,bet uz to ka kaimiņvalstīs ir ieviesušas obligāto kara dienestu nez kāpēc mēs neredzam būtu tākā pienācis laiks jauniešiem iet aizstāvēt savu patriotismu attiecībā pret savu valsti nez kāpēc iepriekšējām paaudzēm tas bija jāizpilda bez ierunām un garām žāvām!

WALA 13.aprīlis 2022 8:35
2 1 Atbildēt

Obligātais karadienests ir arī Krievijai, vai tas ir tas kur būtu jātiecas ???

Kas tā par modi lūrēt uz kaimiņiem, un tik.uzsjatīt ka tur viss baigi labi vienmēr un visur ... Neesam mēs ne igauņiem, ne lietuviešiem līdzīgi raksturā, mums svešas receptes bieži ir nederējušas ....

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti