Rīgā uzbrukuma gadījumā uzsvaru liktu uz evakuāciju (+ VIDEO) 21

 
LTV Ziņu dienests | 7.maijs 2022 20:04

Galvaspilsētai ir plāns, kā rīkoties, ja sāktos militārs uzbrukums. Rīgā galvenais uzdevums šādā gadījumā būtu iedzīvotāju apziņošana un evakuācija. Iedzīvotāju izvešanu nodrošinātu ar “Rīgas satiksmes” autobusiem un vilcieniem.

 
Visi komentāri
 
Vernons 7.maijs 2022 21:23
6 1 Atbildēt

Uz kurieni? Kur tad būs tā bēgļu dzīvošana?

reku 7.maijs 2022 21:35
3 0 Atbildēt

Uz Krieviju.Citur jau viss aizņemts.

imzz 7.maijs 2022 21:56
3 0 Atbildēt

Rucavā. moška msh visu iauto publiku uzņems

HE 8.maijs 2022 11:04
3 0 Atbildēt

Nezināju , ka norvēģu valodas tulks ir speciālists militāros jautājumos...

jeske 8.maijs 2022 11:40
0 0 Atbildēt

Visus izvestu uz Sibiriju😁

viencexperc 8.maijs 2022 11:44
7 0 Atbildēt

Protams, ka tie 49% rīdzinieku bēgs. Bet 51% kopā ar savu rižsko mēru sagaidīs atbrīvotājus

650 8.maijs 2022 12:20
7 2 Atbildēt

-vaig fiksi uzdibibināt kādu evakukuācijas Biroju.Jā.

Lampa 9.maijs 2022 11:50
0 0 Atbildēt

Moš izdotos izplānot extra eja-kulāciju.

Opis 9.maijs 2022 8:23
3 0 Atbildēt

Neesmu militārais eksperts, bet varu pieņemt, ka pirmais tiks aizvērts Suvalku koridors, lai Baltijas valstīm nebūtu sauszemes koridora ar lielo ļauno NATO. Un ja šīs koridors ir ciet, tad no autobusa jēga maza, jo visas Baltijas valstis būs tā saucamajā katlā. Atliek tikai prāmis uz Zviedriju, kas kopš Covid laikiem ir slēgts! Laimīgs tas, kam sava airu laiva!

WALA 9.maijs 2022 15:02
0 0 Atbildēt

Tiem potenciālajiem "vērājiem" visupirms nāktos savus cauros pantalonus aizlāpīt lai vispār kaut ko aizvērtu ... lai vismaz "plika pakaļa" nespīd cauri ...

Otrkārt Baltiju varbūt var ar raķetēm apšaudīt, tikai politekonomiski jēgas nav nekādas, jo nekur tālāk neko izdarīt tāpat nav spējīgi, lai ko un kur izdotos aizvērt ...

Tas ka mums te ir (vai arī tenko ka ir) militāristi kuri virina muti par to kā mūs te "kā mazos ežus" sitīs, vai nu pārāk dzīvo RU info telpā, vai popularitātes iegūšanas nolūkā stāsta to par ko paši ne sūda nezin .... Ja militārists daudz virina muti, tad vai nu viņš nav militārists, vai ar valsts drošību saistītu info viņam nekad neviens nav uzticējis un neuzticēs ...

MMX 9.maijs 2022 15:36
0 0 Atbildēt

Nu kā uz to skatās - Ukrainas karš ar katru dienu kļūst politekonomiksi bezjēdzīgāks, līdz ar to nomētāt Baltiju ar raķetēm ir pilnīgi reāls plāns kaimiņzemes ģenerāļu prātos.

Un savācot tos pašus 100k kadrus pie robežas uz īsu brīdi Baltiju diezgan veiksmīgi var arī sist, ja labi paveicas, var tikt arī līdz jūrai. Cik reāli pēc tam noturēt reģionu jau ir cits jautājums, bet ja Baltijas iezemiešiem iedod RU formu, tad var arī lielgabalgaļu salasīt lai poļiem uzbruktu. Kā visiem redzams - krievi nav amerikāņi, pat savi karavīri viņiem ir tikai gaļa, un kamēr tā gaļa nepretosies, tikmēr viņus kaut pašizgāzējos varēs vest Baltijas robežu virzienā lai tālāk iet uzbrukumā kājām un transportu atņem vietējiem. 100 000 cilvēku ar kalašņikoviem tomēr ir diezgan liels bars un Baltija mums nav liela.

WALA 9.maijs 2022 18:02
0 0 Atbildēt

Par tiem 100K man momentā nāk prāta stāsts no viena mana radinieka-leģionāra par Kurzemes katlu "... kad pāri sarkanarmijas līķu kaudzei vairs neko redzēt nevarēja, vai arī visi ložmetēju stobri bija pārkarsuši - jā mēs mazliet atkāpāmies ..."

Tāpēc tīri tehniski kas, kas bet krievu armija bailes man nespēj iedvest ... jo karo tieši tikpat stulbi.

MMX 9.maijs 2022 18:41
0 0 Atbildēt

Nu bet tieši tāda pat situācija ir arī Ukrainā, Černobajevkā jau 18 reizes sabombordē visādu dārgu krievu tehniku un munīciju. Pie Kijevas arī bija teksti no ukraiņu karavīriem par to, ka viņi tagad zin, kā jutās vācieši, kad krievi vienkārši frontāli nāca virsū nocietinātām pozīcijām.

Vienīgais veids kādā tā tauta ir spējīga karot ir 2. pasaules kara stilā dumji ejot uz priekšu. Ja ir tehnika, brauc ar tehniku, nav tehnikas, nu neko, ies kājām, varbūt nocels kādu T-34 no postamenta. Ukrainas karā reāli lielākais jautājums ir par to, kas beigsies pirmais - krieviem karavīri vai ukraiņiem munīcija.

Attiecībā uz mums - ir jāsaprot, ka kamēr vien viņiem ir no kā šaut un cilvēki, kas var šaut, tikmēr kaut kādus draudus viņi radīs. Šeit gan ar interesantu domu klajā nāca viens latviešu virsnieks - "ja mēs te Rīgā kara gadījumā brīvprātīgajiem izdalītu 100 000 šauteņu, tad neko daudz jau nevajadzētu – lai ikviens nošauj vienu ienaidnieku. Vairāk nevajag! 100 000 beigtu okupantu – tas ir ļoti daudz." Doma vienkārša un tādā "katram darbiņš jāpieliek lai tā lielā lieta uz priekšu iet" stilā ieturēta.

Pēc 9.maijs 2022 21:30
0 0 Atbildēt

Ukrainas pieredzes, valsts aizsardzībs kurā vienīgā pretgaisa aizsardzība ir uz pleca pārnēsājamas ierīces un 2 lidmašīnas no kaimiņu lidostas, ir pilnīgi bezatbildīga aizsardziba.

MMX 9.maijs 2022 22:47
0 0 Atbildēt

Atkal kā uz to skatās, pie mūsu teritorijas izmēriem lidmašīnas no Rīgas vai Aizkraukles lidostas visticamāk pat nepaspētu pacelties pirms lidlauku noklātu ar Iskanderiem. Kaut kādu nopietnāku pretgaisa bateriju gan vajadzētu uzlikt, bet praksē jā, mūsu reālākā pretgaisa aizsardzība ir tieši uz pleca nēsājamās raķetes, jo pie mūsu teritorijas izmēriem visa karadarbība tāpat notiks zemos augstumos un tuvās distancēs (no viena meža gar ceļu līdz otram), ja neskaita artilērijas uguni. Šeit gan jāpiebilst, ka uz pleca liekamajām sistēmām jābūt izkaisītām pa visu valsti nevis tikai Pierīgā.

skanda 10.maijs 2022 13:07
0 0 Atbildēt

Iskanderu esot maz palicis, tagad Ukrainu bumbo ar raķetēm ko palaiž no Kaspijas jūras akvatorijas. Bez PGA ir milzu sūdi.

MMX 9.maijs 2022 9:47
0 0 Atbildēt

Nesaprotu uz kurieni visus taisās evakuēt. Pie mūsu valsts izmēriem evakuācija ir civilo sapulcināsana vienā punktā ērtākai apšaudei ar iskanderiem.

Ukrainas piemērs rāda, ka tie kas grib evakuēties, pie pirmajām briesmām var droši pārcelties uz pastāvīgu dzīvi ārzemēs. Neesam mēs lielā Ukraina kur vienā galā karo, bet otrā galā varbūt kāda raķete atlido, bet tā dzīve pa vecam. Okupācijas gadījumā pēc kara te tāpat vairs nekā nebūs, piemērus var paskatīties visādās Osetijās un tamlīdzīgos valstu piedēkļos, kuros cilvēki principā vienkārši izdzīvo. Krievija nav PSRS, te neviens neko necels, tehniku izvedīs tāpat, atlikušo sagriezīs metālā.

Te varianti ir vai nu palikt karot, sēsties prāmī/laivā/kamerā un peldēt uz Zviedriju, vai arī nedarīt neko un noskatīties kā tevi pārtaisa par bomzi. Daži izmanīgākie varbūt iepeldēs jaunajā pārvaldē, bet kā rāda LDNR piemērs, tad vidējais dzīves ilgums starp šiem "politiķiem" parasti nepārsniedz 40-50 gadus.

Jūrmalnieks 9.maijs 2022 10:40
0 0 Atbildēt

Daudzi Kijevas iedzīvotāji izbrauca uz Buču, jo domāja, ka Kijevas piepilsētas neapšaudīs! Realitātē viss izrādījās daudz skarbāk!

MMX 9.maijs 2022 13:02
0 0 Atbildēt

Ukrainas karš pierāda, ka pilsētu apšaudīs jebkurā gadījumā. Vai nu lai ieņemtu vai arī lai attaisnotu savus tālākos uzbrukumus. Pilsonim parastajam principā īsti nav uzvaras. Ukrainas dienvidos vismaz pagaidām tādā ziņā ir mierīgi, ja neskaita, ka visa dārgā lauksaimniecības tehnika un pārtika jau ir uzsākusi ceļu un Krievijas ārēm. Tur varbūt nešauj, bet nav garantijas ka nebūs jāvāra nātru zupa.

budzis 10.maijs 2022 13:05
0 0 Atbildēt

Kā tu to domā - kijevieši izbrauca uz Buču? Pie mums tas būtu tā, ka rīdzinieki izbrauc uz Mārupi un Ādažiem - tur ir daudz brīvu māju un dzīvokļu?

Nelielai daļai ir radinieki, un diez vai šāds % ir liels.

Latvietis 13.maijs 2022 8:20
0 0 Atbildēt

Sievietes un bērni, lai bēg, Bet Vīrieši Paliek un aizstāv savu Dzimteni, Tikai Gļēvulis un Lupata mēģinās izvairīties!!!!!! Atrunas šajā gadījumā nederēs!!! , tie kas izvairīsies lai stājas tiesas priekšā par valsts nodevību!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Laika kapsula: sportiskais 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT ar tikai 716 km nobraukumu (+ FOTO) 6

Nīderlandē piedāvā lieliski saglabātu „laika kapsulu” – 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT, kas savā 32 gadus garajā mūžā nav nobraucis pat 1000 kilometrus. Lasīt vairāk

 

Latvija/Lietuva 20.04.2024 - vai mūsējiem izdosies konkurēt ar šādām degvielas cenām? (+ FOTO) 54

Autovadītājs piefiksējis degvielas cenas vienā un tajā pašā dienā Latvijā un Lietuvā. Cenu starpība 23 un 24 centu apmērā par dīzeļdegvielu un benzīnu liek apšaubīt mūsu konkurētspēju un lozungus par atpalicības samazināšanu no kaimiņiem. Lasīt vairāk

 

Bricis: Bīstamība uz ceļiem saglabāsies līdz otrdienas rītam (+ VIDEO) 3

Bīstamība saglabājas ne tikai šodien, bet vēl līdz rītdienas rītam. Rīt pēcpusdienā temperatūra visā Latvijā pakāpsies virs nulles, ilgstošie nokrišņi beigsies, intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti