Rīgā trūkst 40 % policistu (+ VIDEO) 17

 
LTV Ziņu dienests | 22.novembris 2022 9:49

Lai risinātu policistu trūkumu, plānots iestādēs veikt reformu un pārdalīt veicamās funkcijas. Darbinieku trūkums iekšlietu struktūrās ir jau vairākus gadus un dienestu pamet vairāk cilvēku, nekā to uzsāk. Piemēram, Rīgā trūkst teju 40 % Valsts policijas darbinieku.

 
Visi komentāri
 
Ilvis 22.novembris 2022 9:57
6 1 Atbildēt

Algu fondu tiem 40% trūkstošajiem nevar pārdalīt palikušajiem 60%? Ai, es atvainojos, tāda algu fonda nemaz nav bijis, jo policistu trūkums tika ierēķināts un pieņemt papildus darbiniekus īsti nemaz nevar

WALA 22.novembris 2022 10:09
0 1 Atbildēt

Un Rīgas iztrūkumu "aizstāj" "pārvilinot" tuvējo pašvaldību VP kadrus, līdz ar ko Rīgas apkārtnē viena VP darbinieka slimība izraisa zināmas problēmas VP pildīt savus pienākumus ievērojot kaut minimālas darba drošības prasības ...

anoagask 22.novembris 2022 12:58
0 0 Atbildēt

tieši otrādi, policijā gan jau ka ir vienāda alga Rīgā un Zilupē, attiecīgi dažāda (ne)konkurētspēja darba tirgū.

WALA 22.novembris 2022 14:49
0 0 Atbildēt

Nu es ar pārīti VP darbinieku dejoju kopā ... situācija ir dranķīga, iecirkņus apvieno, bet darbinieku vairāk nepaliek, ne tikai cilvēku skaits pret teritoriālo apjomu paliek mazāks, bet pat cilvēku uz iecirkni (iecirkņu skaitu) skaits jorpojām bieži samazinās ...

LMT 22.novembris 2022 10:25
3 1 Atbildēt

Jāformē ārā tā bodīte!

srt 22.novembris 2022 10:31
0 0 Atbildēt

Vot redz kā sanāk - PP var uzturēt no attiecīgā reģiona uzņēmēju naudas, bet VP nevar. Tai pat laikā, PP sāk aizvien vairāk pārņemt VP funkcijas. BET, PP ir piesaistīta konkrētajam reģionam, no kura saņem naudu, kamēr VP dzīvo no valsts budžeta.

Ko es gribu ar to teikt - PP ir tāda kā savējā (pērkamā) VP. Kurš maksā, tam strādā.

MMX 22.novembris 2022 10:37
2 0 Atbildēt

Tepat forumā uz tekstu, ka Iekšlietu ministrija ir faktiski beigusi pildīt savas funkcijas man atbildēja, ka neesot tik traki... Tagad policijas priekšnieks atzīst, ka tomēr esot tik traki. Un te jau pat jautājums kā veidojas tie procenti - visticamāk zemākajos atalgojuma līmeņos, kas tiešām strādā uz ielām, tie iztrūkumi ir vēl lielāki.

Un te rodas nākamais jautājums - kāda jēga no policijas pašreizējā izskatā? Varbūt to pasākumu sākt būvēt no nulles? Šobrīd katrs nodokļu maksātājs šo pasākumu uztur, kaut gan palikusi tikai administrācija un nekāda reāla ieguvuma nav. Ja jau policija ir finišs, tad varbūt vienkāršojam procesu tikšanai pie ieroča? Kā mežonīgajos rietumos, kur no vēlmes taisīt sūdus attur iespēja tiks sašautam.

Indikators 22.novembris 2022 12:01
4 5 Atbildēt

Labāk uzspēlē GTA ar kādu weapon modu. Ņemot vērā milzīgo antivakšu, kartupeļu un vateņu īpatsvaru, ierocis katram nav laba doma.

MMX 22.novembris 2022 14:37
2 0 Atbildēt

Šis nav stāsts par musināšanu uz vardarbību, šeit jautājums ir par sabiedrības drošību. Ja valsts nespēj nodrošināt kritisko funkciju - drošību - tad sabiedrībai principā ir vai nu jāsāk drošību nodrošināt pašai (tai skaitā ar ieročiem) vai jāspiež uz valsti šo jautājumu risināt. Ja jautājumu tuvākajā laikā nerisinās, tad pēc Ukrainas kara beigām varam gatavoties tam, ka drošības vakuumā, tāpat kā 90tajos gados iemitināsies visādi darboņi, kam tie ieroči būs pieejami. Un tajā brīdī, kad kādam mājās lauzīsies potenciāli bruņoti kadri būs divas opcijas - zvanīt policijai un cerēt, ka viņi atbrauks tuvākās stundas laikā, vai arī aizstāvēties pašam.

Es par to, ka valstī nav policijas domāju nevis GTA līmenī, bet gan izejot no tā, ka kāds cits vars sākt domāt tieši šādā veidā. Man laukos vispār tuvākais policijas iecirknis ir 20minūšu brauciena attālumā, jau šobrīd viņi atbrauc tikai konstatēt faktu, ja aizies vēl tie palikušie iecirkņa inspektori, tad viss - atnāks čaļi tīrīt garažu, varēšu tiktokam video iefilmēt #maniapzog. Policijai tāpat nebūs jēgas zvanīt.

Un tāda situācija pa manu nodokļu naudu nav normāla.

WALA 22.novembris 2022 18:21
0 0 Atbildēt

Es pret ieročiem, liela daļa cilvēku tos neprot lietot! To varētu komplektā ar obligātā militārā dienesta pasākumiem kaut kad nākotnē atļauties ( gaid 40+ nākotnē, kopā ar kvalitatīvu mil. dienestu) , bet tagad - paši sevi un savus tuvākos savainos, nevis spēs aizstāvēties ...

Cita starpā ASV ir tā pati problēma, ļoti daudz cilvēku neprot ar ieročiem apieties, kaut tie ir pieejami ...

MMX 22.novembris 2022 21:50
3 0 Atbildēt

Nu un tieši šī iemesla dēļ sabiedrībai ir jāizvēlās cītīgāk savas prioritātes. Ja ir skaidrs, ka mēs nevaram nēsāt ieročus lai viens otru neapšautu, tad visādu megaprojektu, attīstības plānu un citu sūdu vietā varbūt vajadzētu sākt ar iekšlietu sistēmas sakārtošanu? 40% darbinieku iztrūkums ir tikai Rīgā, par reģioniem neviens vairs vispār nerunā, jo tur pat pie samuhļītās statistikas (samazinātais vietu skaits, "optimizētie" iecirkņi, utt.) ir vienkārši sēru vēstis.

Psiholoģijā ir tāda interesanta teorija kā Maslova piramīda, kas formulē vidējā cilvēka vajadzības un šajā piramīdā otrais pakāpiens pēc fizioloģisko vajadzību apmierināšanas (gaiss, pārtika, pajumte) ir tieši drošība. Par kādu valsts attīstību mēs mēģinam runāt, ja nevaram nodrošināt vienu no bāzes vajadzībām?

Arma 22.novembris 2022 13:17
2 0 Atbildēt

Tak formē jau! Vēl mazliet, un būs izformēta! 😂

GTD2 22.novembris 2022 15:34
3 0 Atbildēt

domaju ,ka nav lietderigi uztureet divas policijas pasvaldibas un valsts. pasvaldibas tapec ,ka tai ierobezotas pilnvaras vajag izformet un darbiniekus parcelt uz valsts policiju. savadak pasvaldibas policija tikai aiztur un tapatas nakas saukt valsts policiju lai pienem lemumu, sanakj darbu dublesana. Apvienojot atrisnatos kadru jautajums, ka arii finansejums

Opis 23.novembris 2022 9:37
0 0 Atbildēt

Varbūt jāsāk ar to, ka jānoskaidro, kāda ir policista mēnešalga? Ja tā ir mazāka, kā kasierim Lidl veikalā, tad par ko brīnīties? Kā lai cilvēks izdzīvo, samaksā rēķinus?

MMX 23.novembris 2022 10:01
0 0 Atbildēt

Pēc pašas IeM datiem tas pats ceļu policijas inspektors uz papīra vidēji saņem 1065Eur uz papīra (822Eur uz rokas) neskaitot visādas piemaksas, kas principā varētu būt vairāk kā kasierim LIDLā, bet stipri mazāk kā armijniekiem.

CP 23.novembris 2022 13:06
2 0 Atbildēt

Kamēr varēja noliet benzīnu un paņemt kādu pateicību par norādīšanu uz šofera neadekvāto braukšanu, bija ok, varēja dzīvot! Tagad ar visām tām kamerām, atskaitēm un smadzeņu skalošanu izskatās, ka darbā paliks tikai fotoradari.

ZZZZ 23.novembris 2022 12:06
0 0 Atbildēt

Kādreiz bija respekts

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 19

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti