Ukrainas valdības institūcijām nodos 18 Latvijā konfiscētās automašīnas 6

 
Nozare.lv | 14.marts 2023 15:18

Valdība otrdien nolēma bez atlīdzības nodot 18 valstij piekritīgos dzērājšoferiem konfiscētos transportlīdzekļus Ukrainai.

Automašīnas paredzētas Ukrainas valsts komunālajam nekomerciālajam uzņēmumam "Novodolazkas centrālā slimnīca", Harkivas apgabala valsts pārvaldes komunālajai iestādei "Ržavetskas psihoneiroloģiskā internātskola", Ukrainas Nacionālās zinātņu akadēmijas M.I.Sitenko Muguras un locītavu patoloģijas institūtam, Kirovohradas apgabala Holovaņivskas rajona Pobuzkes ciema padomei, Ukrainas Aizsardzības ministrijai, tajā skaitā Ukrainas Aizsardzības ministrijas armijas daļām, Krivoozerskas ciema padomei, un Harkivas apgabala Asins donoru centram

Otrdien Ministru kabineta (MK) sēdē izskatīja informatīvo ziņojumu un rīkojuma projektu par valstij piekritīgo transportlīdzekļu nodošanu bez atlīdzības Ukrainai.

Atbilstoši Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likumam valstij piekritīgos transportlīdzekļus var nodot bez atlīdzības Ukrainas valdības īpašumā, lai palīdzētu novērst ar karadarbību Ukrainā saistītās ārkārtējās situācijas sekas un atbalstītu Ukrainas sabiedrību. Šis ir vēl viens veids, kā Latvija palīdzēs Ukrainai cīņā ar Krievijas agresiju.

Dzērājšoferiem konfiscēto transportlīdzekļu nodošanā Ukrainai Valsts ieņēmumu dienests sadarbojas ar biedrību "Agendum", kas ar tā dēvētā "Tviterkonvoja" palīdzību nodrošinās auto nogādāšanu Ukrainā un nodošanu Ukrainas valdības institūcijām, veicot visas nepieciešamās darbības un sedzot visus saistītos izdevumus.

Biedrība "Agendum" no dažādām Ukrainas valdības institūcijām saņem palīdzības sniegšanas lūgumus par transportlīdzekļu nepieciešamību. VID sniedza biedrībai aktuālu valstij piekritīgo transportlīdzekļu sarakstu, ko biedrība izvērtēja atbilstoši saņemtajiem palīdzības sniegšanas lūgumiem. VID biedrībai izvērtēšanai piedāvā automašīnas, kas ir braukšanas kārtībā.

 
Visi komentāri
 
0pis 14.marts 2023 15:33
1 1 Atbildēt

Piekritīgie dzērājšoferi piekrīt atdot savu auto uz fronti. Izguļot dzērumu un saprotot, ka palikuši bez riteņiem, atkrīt uz pakaļas un sēc "Aliņu! Vismaz gurķūdeni!"

Ome 14.marts 2023 16:01
2 0 Atbildēt

Opi, kur tavs auto? tikai nesaki, ka Ukrainā!

Rimis 14.marts 2023 17:39
5 1 Atbildēt

Godātie alkoholoķi! Izsaku visdziļāko pateicību par centieniem atbalstīt Ukrainu ar savu stulbumu! Priekā!

GTD2 15.marts 2023 9:35
2 0 Atbildēt

Tiešām valdībai nav ar ko nodarboties? Par aizsrdzības ministrijas vairāk kā 200 eiro neveiksmīgo iepirkumu nav laika ar ko nodarboties, labāk krāmēties ar veciem lūžņiem. kapēc tādus sīkumus nevar iedot kadam ierēdnim lai atrisina?

vietējais 15.marts 2023 15:37
0 0 Atbildēt

Cerams, vismaz ķīmisko salonam uztaisīja.

GTD2 16.marts 2023 13:12
0 0 Atbildēt

nē, bet bonussā pusizdzertais kortelīts

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti