Citur pelnot vairāk - Jūrmalas pašvaldība vēlas palielināt iebraukšanas maksu un piemērot to visu gadu 24

 
Nozare.lv | 4.jūnijs 2023 17:09

Jūrmalas pašvaldība vēlas palielināt iebraukšanas maksu un turpmāk piemērot to visu gadu, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Sabiedrības viedokļa noskaidrošanai nodots saistošo noteikumu projekts "Par transportlīdzekļu iebraukšanu īpaša režīma zonā Jūrmalas valstspilsētas administratīvajā teritorijā".

Saistošo noteikumu projektā saglabāta pašreiz noteiktā nodevas administrēšanas kārtība, bet būtiskākās izmaiņas ir saistītas ar nodevas piemērošanas perioda noteikšanu visu gadu no 2023.gada 1.novembra, kā arī nodevas apmēra izmaiņām vienai dienai - nodevu plānots mainīt no tagadējiem diviem eiro līdz trim eiro.

Tāpat saistošajos noteikumos precizēta caurlaižu pārreģistrācijas kārtība, precizēts transportlīdzekļa īpašuma tiesību iegūšanas brīdis, piemērojot nodevas atbrīvojumu jūrmalniekiem, kā arī vienkāršota pieteikšanās nodevas atvieglojumiem.

Jūrmalā deklarētajiem iedzīvotājiem un tiem, kuriem Jūrmalā pieder nekustamais īpašums, iebraukšana ir bez maksas.

Iebraukšanas maksa Jūrmalas pilsētas teritorijā ir spēkā kopš 1996.gada. No 2013.gada rudens tika atcelta nodeva rudens un ziemas periodā. Visu gadu autostāvvietas Jūrmalā ir bez maksas, izņemot privātās autostāvvietas.

No 1996.gada nodeva vienreizējai iebraukšanai bija viens lats, no 2014.gada - divi eiro. Nodevas apmērs nav mainīts kopš 2014.gada, lai gan pēdējos gados izmaksas par tūrisma infrastruktūras uzturēšanu ir būtiski pieaugušas.

Nodevas apmērs Jūrmalā, salīdzinot ar maksu par auto novietošanu stāvvietās, ko iekasē citās pilsētās un piejūras administratīvajās teritorijās, ir būtiski zemāks, skaidro pašvaldībā.

Piemēram, Rīgā maksa par auto novietošanu stāvvietās ir līdz pieciem eiro stundā. Igaunijas kūrortpilsētā Pērnavā autostāvvieta pludmales zonā vasaras sezonas laikā ir 12 eiro dienā vai četri eiro stundā, centrā - pieci eiro dienā vai viens eiro stundā, kamēr Lietuvā iebraukšana Kuršu kāpas teritorijā ir 30 eiro vieglajai automašīnai.

No nodevas samaksas iekasētos līdzekļus uzskaita pilsētas pamatbudžetā un izlieto tūrismam un kūrorta attīstībai labvēlīgas vides radīšanai, vides aizsardzībai, kultūras pieminekļu aizsardzībai, kā arī sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanai. Pašvaldībā informē, ka ieņēmumi no iebraukšanas nodevas 2022.gadā bija 2,9 miljoni eiro.

No 1.janvāra, pēc Pašvaldību likuma stāšanās spēkā, pašvaldība vairs nav tiesīga veikt grozījumus Jūrmalas pilsētas domes saistošajos noteikumos. Ņemot vērā, ka nepieciešams veikt uzlabojumus regulējumā, tiek izdoti jauni saistošie noteikumi.

Ar saistošo noteikumu projektu var iepazīties pašvaldības interneta vietnes "jurmala.lv" sadaļā "Saistošo noteikumu projekti", viedokli var izteikt līdz 15.jūnijam.

 
Visi komentāri
 
srt 4.jūnijs 2023 18:07
8 1 Atbildēt

Kas tajā Jūrmalā tik īpašs? Tukšā Dzintaru koncerzāle? Slimnīca, kur pacienti piemaksā ātrajiem, lai ved uz Rīgu?

0pis 4.jūnijs 2023 18:20
1 0 Atbildēt

Vajag apaļu ciparu - 4, 8, 16...

Sipo 4.jūnijs 2023 18:25
3 0 Atbildēt

Atbalstu - lai liek 20, varbūt sakrās tam plaisu izvagotajam pārvadam, lai gan Jūrmala atpūšas, ja salīdzina ar Rīgu - neapskaužu tos, kam ar savu mašīna ikdienā jābrauc pa galvaspilsētas ielām.

LOHS22ū 4.jūnijs 2023 22:05
2 0 Atbildēt

Nuja,protams, iebraucēji no Ķekavas Katla Kalna un Olulaines  pagasta puses ir sen aizmirsuši par aku vākos izdauzītajiem zobiem, un arī par Uļmanna g-ves gadiem ilgo zarnas kratošo segumu. Nerunājot nemaz par zaļi izlauzto 38 vietās izcūkoto "drošibass" sētu uz tās pašas LViju simbombolizējošās kaunaGatves.

Hax 4.jūnijs 2023 19:19
3 2 Atbildēt

Ta kam tā jūrmala ir vajadzīga? Latvieši tur vairs nebrauks, slāvus no plašās rašas neielaiž LV. Nozāģē zaru uz kura paši sēž.  Lai veicinātu ienākumus tad drīzāk samazināt iebraukšanas maksu un tautas pieplūdums būs lielāks. Kaut gan pats tur pēdējo reizi esmu bijis gadus 10 atpakaļ, vienmēr apbraucu tai apkārt.

eseris 4.jūnijs 2023 19:35
11 2 Atbildēt

Mēs arī vēlamies pelnīt - Jūrmalā deklarētajiem izbraukšana no pilsētas - 10 Euro ( LV jau ceļu tīkls daudz plašāks nekā Jūrmalā)

ak 6.jūnijs 2023 7:09
1 0 Atbildēt

Re kur, tieši manas domas! 👍

msh 4.jūnijs 2023 19:43
5 1 Atbildēt

Mani fascinē tie salīdzinājumi ar citām vietām Vienīgais salīdzinājums kurš ir kaut cik vietā ir par Kuršu Kāpām, bet arī tur ir runa par vietu ar pašvaku dabu un šauru, līkumainu šoseju tajā. Visur citur galīgi garām - varētu padomāt ka tie kas iebrauc Jūrmalā obligāti izmantos publiskās stāvvietas...

wons 4.jūnijs 2023 21:18
0 0 Atbildēt

Kādēļ nevar pārņemt vācu pieredzi? www.umweltplakette.org/schadstoffgruppen/

LOHS22ū 4.jūnijs 2023 21:50
2 3 Atbildēt

Derētu gan sakopot loģikas atliekas- ja reiz kāds šitā te tik dikti uztraucas, tātad tas nav nedz jūrmalas iedzīvotājs, ne arī viņam būtu kāds cits tāds šausmīgi attaisnojošs iemesls bezmaksas iebraukšanai.Kur nu vēl caur-braukšanai.

Citiem vārdiem sakot- pie katra šitā te 2eur ziņojuma cepās galvenokārt regulārie Lohi- no kuriem vieni ir ikdienas caurbraucēji (kuri jau tā te nevīžo uzvesties) un otri (gan jau) ir tie paši atpūtas tīkotāji.Kuru te ir tūkstošiem,un kuri brīvdienās reāli paralizē satiksmi tieši rīgai tuvākajā pilsētas daļā.Gluži uz attālo kalnagales atteju vai tuvējājājiem carnikakavas krūmiem viņi (tomēr) nevēlas braukt, taču 2eur/diennaktī un 20min attālumā viņiem ārkārtīgi skauž.Savukārt,nedaudz tālākajā Ragaciemā par nekaunīgu uzvedību var dabūt par!/purnu, bet Āpšuciems un Kāltene viņiem ir pārāk tālu (dārgi).Arī 300km attālajā Kolkakas Ragā lohiem ir jāmaksā 2eur/stundā.Praktiski ar šo tad arī tas slavenaiss "citu" variantu uzskaitījums izbeidzas.

Ja reiz ir "citas" vietas, kurās iebraucēji laipni gaidīti- nu tad kāda vispār problēma.Lai taču brauc uz to ādĀžu novadu, kur drīzumā (nekaunīgi un klusībā..) visi iespējamie brīvie laukumi būs pa kluso iztirgoti europarkam par 2.50/stundā.Jeb lai izvēlas plāksteri par stāvēšanu kādā neatļautā vai nomaļākā vietā (extrā komplektā ar izdauzītu stiklu un pakākātām personiskajām mantām).

Lohs ir un paliek lohs 4.jūnijs 2023 23:44
1 3 Atbildēt

Ja es nejauši izdomāju aizbraukt uz Jūrmalu, es tur iztērēju krietni vairāk par šiem 3€. Nu ja rušistu iemīļotajai Jūrmalai manu naudu tik ļoti negribas, ir arī labākas vietas ko apmeklēt. Loha pieminētie Ādaži ir daudz reiz sakoptāki par Jūrmalu

LOHS22ū 5.jūnijs 2023 12:55
1 0 Atbildēt

Demagoga galvenais paņēmiens- vienalga par ko runa, visur un katrreiz mūldēt vienu un to pašu fufeli.Neatkarīgi no tēmas un konteksta.Tās "labākās vietas, ko apmeklēt" te reti kurš būtu spējīgs uzskatīt, kā arī tepat (sakoptās) rīgas guļamrajonos guļ par kārtu vairāk to tur "rušistiski noskaņoto",nekā jebkuras plūdmales krūmos. 

Domājams, ka europarkam un tamlīdzīgiem dziļi nacionaālpatriotiskas ievirzes uzņēmumiem vajadzētu iznomāt ne tikai ka ādĀžu novadu, bet vismaz 92% LV atlikušo) neiznomāto horizontālo zemes platību.Lai lohiem par apstāšanos/stāvēšanu būtu jāmaksā par kārtu vairāk, nekā par braukšanu. 

Savukārt Ād āžu lohiem tiešām nav ko par 2eur diennaktī jūrmalā meklēt,- lai viņi apmeklē savus kalngales krūmus par 2.50/stundā.Vai skaistos sakoptos vecāķus, ar vienu iebrauktuvi un 20km līkumu caur latviski noskaņoto (sakopto) vecmīlgrāvi un vēl ar to pašu lohcaurlaidi komplektā.

Iautofans 5.jūnijs 2023 1:11
1 0 Atbildēt

Ber jūrmalniekiem piemēram nav jāmaksā nekustamā īpašuma nodoklis.

Nu es uzskatu ka jūrmalas some ir reāla piemērs kā pūšot perailu toletē no bačoka var darīt lielas lietas!

Jūrmalnieks 5.jūnijs 2023 8:57
9 3 Atbildēt

Ja pareizi atceros, tad nodevu ieviesa, lai mazinātu tranzītu caur pilsētas centru. Tas ir vienīgais un galvenais iemesls, kāpēc bija nepieciešams ieviest nodevu - novirzīt satiksmi pa Jūrmalas apvedceļu! Ja tagad jau ir citi mērķi, kā peļņa, tad es to īsti nevaru atbalstīt, turklāt peļņa no sodiem arī ir iespaidīga un soda tieši jūrmalniekus, kas izbrauc ar darba auto, vai nopērkot jaunu auto aizmirst pārreģistrēt caurlaidi. 

Tā bezmaksas stāvvietu pieminēšana arī besī, nu var tak atcelt iebraukšanas maksu un ieviest maksas stāvvietas kā Rīgā, bet Jūrmalniekiem dalīt atļaujas stāvēt bez maksas.

?? 5.jūnijs 2023 9:28
3 1 Atbildēt

Ko dod bezmaksas stāvvietas, ja tajās nav vietu. Jā, teiksiet ka var atrast stāvvietu kaut kur nomalē, bet arī Rīgas nomalēs ir bezmaksas stāvietas. Ja maksas stāvvieta pie populārajiem objektiem ir iaskaidrojama, un principā veicina, lai stāvvieta netiktu aizņemta visu dienu. Tad tas ka par iebraukšanu jāmaksā tiem, kas brauc darba darīšanās ir absurda.

0pis 5.jūnijs 2023 9:57
2 0 Atbildēt

Aizmirst pārreģistrēt caurlaidi? Tā iet, kad cilvēkam ir 5 auto 😆

Jūrmalnieks 5.jūnijs 2023 12:58
0 1 Atbildēt

Tu stulbs vai izliecies? Nevajag jau uzreiz 5 auto, pietiek nomainīt savu 2000. gada passat uz 2007.gada passat. Un hujak, braucot mājās no rumbulas 50 euro sods. Ja vēlšito lietu piemirstr, tad pēc pus gada pilna pastakste ar 50 euro kvītīm. 

Bet tu gan jau ar velosipēdu minies, tev pofig un līdz Jūrmalai nemaz nav duka aizmīt!

0pis 5.jūnijs 2023 13:33
1 0 Atbildēt

Lieto zivu eļļu, lai smadzenes neizkalst priekšlaicīgi 😉 Tad arī ar caurlaides atminēšanos nebūs kreņķu.

Slinkais 5.jūnijs 2023 21:16
1 0 Atbildēt

nevajag savu muļķību reklamēt. aizmirsīsi vienu dienu samaksāt rēķinu, arī kliegsi par ierubīto procentu sodu)))

Slinkais 5.jūnijs 2023 11:38
2 0 Atbildēt

davai samainamies. jūrmalniekiem ir pilns abonements reigas stāvvietām jebkur un par velti. un rejdzinieki brauc pie mums bezmaksas. godīgi, man šķiet.

Jūrmalnieks 5.jūnijs 2023 13:01
2 0 Atbildēt

Tie Rīdzinieki jau nemaz naļauj ne par kādu naudu pa vecrīgu braukāt tranzītā! Es labprāt nopirktu 5 eur caurlaidi, lai no brīvības pieminekļa pa Kaļķu ielu uzbrauktu uz akmens Tilta.

srt 5.jūnijs 2023 15:54
0 1 Atbildēt

Tie jūrmalnieki nesaprot, ka tā iebraukšanas maksa tiks ierēķināta viņu veikalu produktos un pakalpojumos. Varēs maksāt par Omnivu 2x vairāk.

Conqueror 5.jūnijs 2023 22:46
1 0 Atbildēt

pienācis laiks arī Rīgai pelnīt - varētu iekasēt 5 eiro par iebraukšanu Rīgas centrā, ne? kā prettriecienu Jūrmalai....

LOHS22ū 6.jūnijs 2023 20:05
0 0 Atbildēt

Ņemam uzreiz dziļāk, no lohiem būtu jāiekasē 5,- jau par iekāpšanu automašīnā.Ja vēl personīgajā, nu tad +21%

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 5

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti