Dažu stundu laikā Latvijā reģistrēti jau teju 100 satiksmes negadījumi 15

 

Foto: Ekrānbilde no LVC

Nozare.lv | 30.novembris 2023 15:39

Ceturtdien no plkst. 6 līdz 13.40 valstī kopumā ir notikuši 90 ceļu satiksmes negadījumi bez cietušām personām un četri ar cietušajiem, aģentūru LETA informēja Valsts policija.

Piemēram, šorīt krustojumā pie Smiltenes grāvī iebraucis un uz sāniem apgāzies satiksmes autobuss. Negadījumā cietušo nav.

Jau ziņots, ka braukšanas apstākļi pa autoceļiem visā Latvijā pārsvarā ir apgrūtināti, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) pārstāvji.

LVC informē, ka apmierinoši braukšanas apstākļi ir tikai Liepājas pusē - uz Liepājas šosejas (A9) posmā no Kalvenes līdz Liepājai un uz Klaipēdas šosejas (A11) visā garumā.

LVC norāda, ka pēc intensīvas snigšanas šonakt un no rīta valsts nozīmes ceļu tīrīšana un kaisīšana ar pretslīdes materiāliem veikta jau vairākkārt. Lai turpinātu uzlabot braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 107 "Latvijas autoceļu uzturētāja" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Vienlaikus LVC atgādina, ka snigšanas laikā sniega kārta veidojas atkārtoti, un aicina plānot papildu laiku ceļā.

Par apledojumu valsts autoceļu posmos, kā arī citiem sarežģījumiem, ja tādi rodas uz valsts autoceļiem, iespējams informēt, zvanot uz LVC diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555.
 

 
Visi komentāri
 
BMW 30.novembris 2023 16:25
6 1 Atbildēt

Lielai daļai no tiem avarējušajiem braucējiem nevajadzētu braukt! Pilna Jūrmalas šoseja ar rāpotājiem, kas ne tikai pabraukt nevar, bet arī joslas nespēj saskatīt un brauc pa vidus 2 joslām! Nu ja bail braukt un nav pārliecības, var tak ar vilcienu braukt un nemocīties!

Krotow 30.novembris 2023 17:35
0 0 Atbildēt

Visi jau nebrauc ar augstiem 4x4.

650 30.novembris 2023 18:40
3 1 Atbildēt

Katram būtu jājūtas "atbildīgam", pa kurieni viņš tās savas sliedes iebrauc.Taču bailes ņem virsroku un katrs nākamais  mauc arvien nepareizāk.

Vakar sastrēgumā viens fūrists tīšām brauca pa lohgatves kreiso joslu,uzskatāmi lohiem/demonstrēdams, ka viņi ir kļūdījušies savā orientācijā teju par veselu Metru.

650 30.novembris 2023 18:32
9 0 Atbildēt

Ja reiz šāds notikumu pavērsiens- tātad "diplohmētajiem specālistiem" nāktos izpētīt tā dēvētos "patiesos" cēloņus.

Vai vispārpieņemtais ceļu tīrīšanas algoritms "atbilst" drošībai un loģikai,vai izmantotie (pretslīdes,sānslīdes un/vai lubrikācijas) materiāli savā ķimiskajā sastāvā tiešām ir situācijai atbilstoši un savā ķimiskajā sastāvā sakritigi uz papīra un dabā(!?).

Vai viss kārtībā tā dēvetajā Ziemas Ripu jomā.Vai te (gadījumā) netiek tirgotas (un/vai Nekaunīgi reklamētas!!) mūsu klimatiskajiem apstākļiem (un Vadītāja/Vidējā prasmēm) netbilstošas nesertificētas kalošas.

Vai (un ar/ko) domāja tie LOHi, kuri te savulaik "zinātniski" izsekvencēja un "expertiski" noteica ziemas riepu termiņa iestāšanos tieši 1jā decembrī (kurš pat šodien vēl nav mūs oficiāli apmeklējis).

Kad diez kādreiz (1reiz) tiks pieņemti kādi tādi "mēri", kuri (beidzoot) izslēgtu dažādu Lohu iekļuvi (sabiedrības drošibai svarīgās) plānošanas,vadīšanas un/vai ekspertizēšanas jomās.

es 30.novembris 2023 18:54
2 2 Atbildēt

Visa problēma ir galvās! Slimai galvai viemēr būs vainīgs kāds cits - sniegs, ledus, riepas, auto teh stāvoklis u.t.t.

650 30.novembris 2023 19:25
24 0 Atbildēt

Varbūt nodemonstrēsi, kā ar "veselu" galvu braukt pa nebraucamu ceļu vai kā izvairīties no kontroli zaudējuša pretimbraucēja?

Ko var gaidīt, ja pārdevējs ir cilvēkam pārdevis tādas "ziemas riepas", ar kurām tas sataisa suudus jau pirmajos pāris kilometros vai pie pirmās ikdienišķās situācijas? 

Kur "vadošo specālistu" ieteikumi konkrēti braukšanai pa ieziepētu PĻURU? Kur to "māca"? Ar ko jārēķinās?

es 30.novembris 2023 20:02
1 19 Atbildēt

Sāksim ar to, ka auto vadīšana ir darbs. Ja neesi gatavs pie stūres strādāt, ej ar līkumu gar autoskolām. Neesi pārliecināts, neesi drošs - nebrauc!

650 30.novembris 2023 20:36
12 0 Atbildēt

Ok,tev ir pāris autobusu, taču nav kas brauc.Te atnāk kaut kāds Viens,uzrāda atribūtus un saka, ka viņš Māk. Ko darīsim?

es 30.novembris 2023 21:41
0 0 Atbildēt

Piemēram, Kreisā, katrs jauniņais, neskatoties uz pieredzi un kategorijām, vispirms kādu laiku brauc ar instruktoru, līdz uzrāda pietiekamas prasmes.

650 30.novembris 2023 22:33
24 0 Atbildēt

Tas nav Kreiss un ne arī Skaistuma konkurss.Un arī Kreisā ir savi trūkumi.

Tavuprāt,braukšana ar instruktoru ļaus pilnībā "apzināt" konkrētā indivīda spējas (pēc negulētas nakts) saskatīt aizputināta ceļa profilu 5cos no rīta? Jeb vienā gadījumā veiksmīgi saskatītais garantēs tādu pat saskatīšanu nākamajās 3 reizēs? 

Ja tu brauksi 200km pa vienu un to pašu ceļu nedēļu no vietas- ceļa apstākļi un konkrētais brauciens kā tāds reti kad būs pilnīgi vienāds ar iepriekšējo.Katrā jaunā reizē visdrīzāk nāksies kaut ko citu "risināt".

imzz 30.novembris 2023 22:25
33 0 Atbildēt

Neesi pārliecināts, neesi drošs - nebrauc!

Ka tikai vairumu avāriju neizraisa tieši tie, kuri ir "droši un pārliecināti :-/

650 30.novembris 2023 22:35
18 0 Atbildēt

Jo "advancētāks" braucējs, jo lielāki suudi varbūtējā misēkļa gadījumā.Jo labāks auto, jo labākas riepas tam "vajag".

0pis 1.decembris 2023 9:27
1 0 Atbildēt

Avārijas bija un būs. Ko jūs par to. Labāki domājiet, ka drīz Ziemassvētki un pēc tam arī Jaunais gads.

ZZZZ 1.decembris 2023 10:03
12 0 Atbildēt

Redz kā viens vadonis noteica, ne jau visiem Opis to būs pieredzēt...

Latvietis 1.decembris 2023 22:58
0 0 Atbildēt

Sezonālie un Idioti pašiznīcinās. Kā sacīt jāsaka, mazāk muļķu uz ielām būs!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

BMW X4 kļuvis lieks

Savu trešo paaudzi BMW X4 nepiedzīvos. Lasīt vairāk

 

Ko es nopirku Amazon PRIME 2024 dienās? Cik kas maksāja? 1.daļa (+ VIDEO) 10

iAuto iegādājas preces no Amazon par izdevīgām cenām. Atveda pie durvīm 7-8 dienu laikā - šodien būs jau nākošā piegāde. Lasīt vairāk

 

Apjomīgs saules parks dažās minūtēs (+ VIDEO) 4

Tehnoloģija ar konteineros uzglabājamiem, salokāmiem saules paneļiem, ļauj jaunu un apjomīgu enerģijas parku izvērst īsā laikā. Lasīt vairāk

 

Bentley izlaidis pēdējās automašīnas ar W12 dzinēju (+ FOTO) 4

Pēdējie ar divpadsmit cilindru motoriem komplektētie Bentayga, Continental GT un Flying Spur eksemplāri nobraukuši no konveijera zīmola rūpnīcā Krū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti