Atdzimušais „Saab” maksās 31 500 eiro (+ foto) 3

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto | 13.decembris 2013 11:55

Atkal atdzimusī Zviedrijas autobūves kompānija „Saab”, kas Trolhetanas rūpnīcas konveijeru iedarbināja 2.decembrī, nosaukusi sava pirmā modeļa cenu.

Sedans 9-3 Aero komplektā ar 220 ZS divlitru benzīna motoru maksās 31 500 eiro, tiks pārdots ar interneta starpniecību un vismaz pagaidām, tikai Zviedrijā.

Foto: Publicitātes foto

Pārlūkojot Saabcars.com mājaslapu, redzams, ka sedans pieejams ar manuālo vai automātisko pārnesumkārbu, 16 collu riteņiem un radžu vai bezradžu ziemas riepām. NEVS kompānijas preses dienests paskaidro, ka šobrīd produkcijas daudzums ir ierobežots, bet pārdošana tikai vietējā tirgū nepieciešama tādēļ, lai „Saab” varētu nodrošināt tehniskās apkopes, rezerves daļas un atbilstošu servisu.

Foto: Publicitātes foto

Tālākie plāni orientēti uz Ķīnas tirgu. Sākumā Trolhetana saražos 10 automobiļus dienā, vēlāk produkcijas daudzums tiks palielināts, bet no 2014.gada pavasara tiek solīta „Saab” sedana elektriskā modifikācija.

Līdz 2010.gadam „Saab” piederēja amerikāņu koncernam „General Motors.” Tad zviedru kompānija nonāca Nīderlandes sporta automobiļu ražotāja „Spyker” rokās, bet jau 2011.gada beigās iesniedza bankrota pieteikumu. 2012. gada jūnijā bankrotējušā „Saab” aktīvi tika pārdoti Zviedrijā reģistrētam elektroautomašīnu uzņēmumam „National Electric Vehicle Sweden AB” (NEVS), ko dibinājis kāds Japānas investīciju fonds un Honkongā bāzēta atjaunojamās enerģijas kompānija.

Foto: Publicitātes foto

 
Visi komentāri
 
bums 13.decembris 2013 12:02
3 0 Atbildēt

Pieļauju, ka pirmie kucēni ir jāslīcina, t.i. būs daudz defektu, tāpēc vajadzēja tirgot lētāk. + vēl tas, ka 5 gadus vecs modelis. Bet tā kā merķis ir Ķīna, tad tur arī visu varēs mierīgi iztirgot.

andza 13.decembris 2013 17:36
1 1 Atbildēt

Ķīnieši nav tik pasisti, lai 3. sērijas BMW cenā pirktu 5 gadus vecu modeli, kuram noteikti arī būs daudz thenisku problēmu.

zz 13.decembris 2013 16:36
5 1 Atbildēt

forši - vectra pat vairs nav jaubna nopērkama, bet šeit ir! un vel pa 31k eur. nezinu kuram bija kāposts lai šo visu atkal palaistu, bet ceru ka viņam ir lielākas idejas un lielāks kāposts lai saab patiešām vēlreiz iekustinātu. bet šs opel vectra rēgs no 2008. gad ir tikai tāds ātrs pagaidu variants

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 8

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti