Jaunais "Citroen C1" (+ foto) 2

 

Foto: citroen.com

Norberts Dambis speciāli iAuto | 24.februāris 2014 16:39

Galvenais franču automašīnu ražotājs „Citroen” atklāj jaunā „Citroen C1” izskatu, kurš savu pirmizrādi piedzīvos Ženēvas autoizstādē.

Šis modelis ir mūsdienīga versija „Citroen” supermini automobiļiem, kurš būvēts uz tās pašas platformas kā nesen atklātais „Peugeot 108” un gaidāmais „Toyota Aygo”

Jaunais „C1” ir nedaudz garāks par savu priekšgājēju (no 4,40m uz 4,63m), taču tam samazināts krēslu atzveltnes garums par 15 centimetriem, tagad 1.45m.

Kas interesanti, ka jaunajam modelim degungals ir radikāli atšķirīgāks un izskatīgāks, kurš iepriekšējam modelim bija pārāk apjomīgs priekš mazā pilsētas auto.

Foto: citroen.com

Mašīnas aizmugurē aplūkojamas iespaidīgas un apaļas lampas, kuras nospiež mazos virzienrādītājus un ir aizgājusi melnā plastmasa no aizmugurējā bufera kopā ar integrēto izplūdes gāzes izeju pievilcīgākam izskatam.

Interjera izmaiņas

„Citroen” bildes no auto iekšpuses vēl nav atklājuši, taču apstiprinājuši, ka būs iebūvēts septiņu collu displejs ar iespēju kopēt viedtālruņu saturu uz displeju, ieskaitot satelīta navigāciju, mūziku utt.

Foto: citroen.com

Ietilpība

„C1” bagāžnieka ietilpība būs 196 litri, bet ar salocītiem sēdekļiem – 750 litri. Tas ir mazāk kā „VW up”/”Skoda Citigo”/”Seat Mii” un par 1 litru mazāk kā iepriekšējam modelim.

Kas lācītim vēderā?

Līdz šim apstiprināti 3 veidu dzinēji – divi benzīna dzinēji un dīzeļdzinējs. Jaunais 1.2l trīs cilindru „PureTech” dzinējs, kas ir vislielākais jaunums, ir 82ZS jaudīgs, rezultātā paziņojot par iepriekšējā, vien 64ZS dzinēja norietu.

Degvielas patēriņš kā jau maztilpuma dzinējam – 4,3L uz 100km, vidējais CO2 izmešu daudzums 99g/km, kas gan nav labāk par veco modeli, taču ieskrējienā gan ir ātrāks par 1,3 sekundēm – no 0-100km 11 sekundēs.

Ātrumkārba bez izmaiņām paliek piecpakāpju manuālā, taču mašīna ir nokritusies svarā par 60kg, kā rezultātā mašīnas svars ir 840kg.

Foto: citroen.com

 
Visi komentāri
 
GB12 24.februāris 2014 20:17
0 0 Atbildēt

Purns džūkam līdzīgs.

Vova 25.februāris 2014 21:14
0 0 Atbildēt

Galvenais franču ražotājs?!? No kurienes tāds absurds? Bēdīgākais no franču autoražotājiem! Starp citu, vai Latvijā kāds vispār tirgo Citroen?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti