Jaunā „Jeep Cherokee” debija Ženēvā 7

 
Autobrava | 11.marts 2014 17:29

Šis vidējā izmēra SUV kategorijas visurgājējs varēs lepoties ar jaunu ārējo un iekšējo dizainu, deviņu pārnesumu automātisko ātrumkārbu un jaunākajām tehnoloģijām. Ražotāji apgalvo, ka jaunais „Jeep Cherokee” lieliski īsteno leģendārā „Jeep” zīmola filozofiju un lozungu — „Brauc visur, izmēģini visu”.

Foto: Publicitātes foto

Augstu paceļot kvalitātes latiņu, jaunais „Jeep Cherokee” aicina pilnveidoties arī citus šā segmenta modeļus. To raksturo teicams sportisks ārējais dizains, labākas dinamiskās īpašības, lieliska automobiļa vadāmība, zīmolam raksturīgā ļoti augstas klases pilnpiedziņas riteņu sistēma, ekskluzīvs interjers un inovatīvas tehnoloģijas. Jaunais „Jeep Cherokee” izceļas ar īpašu drošību; Eiropas jauno automobiļu drošības pārbaudes organizācija (EURO NCAP) to atzinusi par drošāko visurgājēju savā kategorijā.

Pēc ražotāja vārdiem, šī automobiļa ārējā dizainā jauda harmoniski apvienojas ar graciozitāti. „Jeep Cherokee” dizaineri ir radījuši automobili, kas saglabā jaudīgu un masīvu visiem „Jeep” automobiļiem raksturīgo izskatu, bet vienlaikus izceļas ar elegantām formām, kuras padara to ne tikai stilīgu, bet arī aerodinamisku. Skatoties no sāniem, var pamanīt „Jeep” automobiļiem raksturīgās trapeces formas riteņu arkas, bet viens no galvenajiem stilistiskajiem jauninājumiem ir pārveidotais, skaidri no priekšējām restēm atdalītais dzinēja vāks. Automobiļa diski var būt 17 vai 18 collu, atkarībā no komplektācijas.

Foto: Publicitātes foto

Galvenā iezīme, kas vislabāk raksturo šī automobiļa interjeru, ir funkcionalitāte. To raksturo izsmalcināts dizains, roku darba apdare, augstas kvalitātes materiāli un rūpīgi izvēlētas detaļas. Salons ir veidots tā, lai vadītājs un pasažieri justu īpašu komfortu un viegli varētu izmantot šeit iebūvētās jaunākās tehnoloģijas. „Jeep Cherokee” pircēji varēs izvēlēties no trim interjera komplektācijām, kuras iedvesmojušas eksotiskas pasaules vietas — Maroka, Lielais kanjons un Vezuvs.

Ražotāji ar pārliecību apgalvo, ka šajā automobilī ir panākts ideāls līdzsvars starp stila jaunumiem un „Jeep Cherokee” saimes tradīcijām, kas jaunajam „Jeep” modelim viegli ļaus braukt pa jebkādu ceļa segumu. „Jeep Cherokee” vadītājs varēs izvēlēties starp trim augsta līmeņa pilnpiedziņas riteņu sistēmām – „Jeep® Active Drive I”, „Jeep® Active Drive II” un „Jeep® Active Drive Lock”, kas nodrošina lielisku automobiļa caurgājību jebkuros apstākļos. Šis „Jeep Cherokee” ir arī pirmais vidējā izmēra SUV kategorijas visurgājējs, kam ir aizmugurējās ass izslēgšanās funkcija. Tas ļauj izmantot automobili tikai ar priekšējo riteņu piedziņu, kad četru riteņu piedziņa nav nepieciešama, un tā ietaupīt degvielu. No divu riteņu uz pilnpiedziņas riteņu režīmu automobilis pārslēdzas automātiski.

Foto: Publicitātes foto

Jaunā „Jeep Cherokee” pircēji varēs izvēlēties vienu no trim automobiļa komplektācijām – „Longitude”, „Limited” vai „Trailhawk”. Automobilis tiek komplektēts ar 2 litru darba tilpuma „Multijet II” 170 ZS turbodīzeļdzinēju un šajā segmentā pirmo deviņu pārnesumu automātisko ātrumkārbu. Būs arī iespēja izvēlēties 140 ZS 2 litru darba tilpuma dzinēja versiju ar sešu pārnesumu automātisko ātrumkārbu. Benzīndzinēju cienītāji varēs izvēlēties „Jeep Cherokee” ar 3,2 litru darba tilpuma dzinēju, kas tiek komplektēts ar deviņu pārnesumu automātisko ātrumkārbu.

Veidojot jauno „Jeep Cherokee”, viens no galvenajiem inženieru komandas mērķiem bija nodrošināt maksimālu vadītāja un pasažieru drošību. Eiropā un ASV gūtie apbalvojumi auto drošības jomā pierāda to, ka viņiem ir izdevies to īstenot. Automobilī ir iebūvētas vairāk nekā 70 drošības funkcijas, to vidū gan tradicionālās — septiņi gaisa spilveni, ABS bremzes vai elektroniskā stabilitātes kontrole, gan inovatīvas sistēmas: attāluma līdz tuvākajam automobilim noteikšanas un reaģēšanas, automobiļa novietošanas sistēma, kā arī funkcija, kas palīdz saglabāt stabilu stāvokli vai pārkārtoties braukšanas joslā.

Foto: Publicitātes foto

Jaunajā „Jeep Cherokee” tiek piedāvāts arī jauns informatīvo izklaižu saturs, ko nodrošina jaunā ar balsi vadāmā „UConnect” sistēma ar 8,4 collu skārienjutīgo ekrānu un satelīta navigācijas sistēmu, kā arī 7 collu TFT instrumentu panelis. Instrumentu paneli ikviens autovadītājs var uzstādīt atbilstoši savām vajadzībām un skatīt tajā vēlamo informāciju par automobili.

Latvijā jauno „Jeep Cherokee” pilnvarotā „Jeep” pārstāvja Latvijā SIA „Autobrava” salonos varēs pasūtīt no maija. Tā cena būs no 38 tūkst. eiro.

 
Visi komentāri
 
DSL 11.marts 2014 18:10
0 3 Atbildēt

Citēju: To raksturo teicams sportisks ārējais dizains (!!!!!!)

Nu, ...nebūs vis teicams!

Vai: No priekšējām restēm atdalītais dzinēja vāks (?)

Cerams, pats no sevis neatdalīsies!

OS 11.marts 2014 18:14
1 1 Atbildēt

Un taa aiziet pasaules godiiba,,,,,

LMT 11.marts 2014 19:02
2 0 Atbildēt

Ļoti tīkams, gan jau klātienē būs vēl labāks...

iAuto 11.marts 2014 22:24
2 0 Atbildēt

Ir jau sēdēts iekšā. No ārpuses patika labāk!

J 12.marts 2014 1:00
0 0 Atbildēt

Vizuāli pēc Peugeot 2008 vai Citroen C-Crosser

GB12 12.marts 2014 9:20
0 0 Atbildēt

Visādi citādi jau OK, bet purns šausmīgi neglīts.

Viktors 12.marts 2014 11:26
0 0 Atbildēt

Patīk gan no ārpuses gan iekšā.

Gaidu sarkano Trailhawk versiju

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti