"Volkswagen Passenger Cars" līdz septembrim piegādājis 4,35 miljonus transportlīdzekļu

 

Foto: Publicitātes foto

Moller Baltic | 21.oktobris 2015 6:27

No šā gada janvāra līdz septembrim Volkswagen Passenger Cars zīmols piegādājis 4,35 miljonus transportlīdzekļu. Vislielākais piegāžu apjoma pieaugums novērojams Eiropā. Neliels pieaugums novērojams arī ASV.

Tomēr Krievijas un Brazīlijas tirgi, kas uzskatāmi par lielākajiem attiecīgajos reģionos, joprojām sagādā nopietnus izaicinājumus. Situācija Ķīnas tirgū ir stabilizējusies, jo Volkswagen zīmola piegāžu apjoms septembrī salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu ir tikai nedaudz zemāks. Septembrī visā pasaulē klientiem piegādāti 513 500 transportlīdzekļu.

Pirmajos trīs gada ceturkšņos Volkswagen Passenger Cars zīmols Eiropas tirgū kopumā piegādājis 1,30 miljonus transportlīdzekļu, kas ir 3,1% pieaugums. Lielākais pieaugums novērojams Rietumeiropā, kur piegāžu apjoms palielinājies par 6,3% līdz 1,15 miljoniem vienību. Septembrī pārdošanas apjoms Vācijā palielinājies par 4,3% līdz 448 500 automobiļiem. Apvienotajā Karalistē piegāžu apjoms palielinājies par 6,9% un Spānijā – par 15,3%.

Tomēr piegāžu apjoms Centrāleiropā un Austrumeiropā turpina kristies (16,2%). Šādas tendences galvenais iemesls ir saspringtā situācija Krievijā, kur šajā pašā periodā tika pārdoti 56 000 automobiļu. 40,3% lielo kritumu tikai daļēji var atsvērt situācija citos reģiona tirgos.

No janvāra līdz septembrim Volkswagen Passenger Cars zīmols Ziemeļamerikā piegādāja 443 300 transportlīdzekļu, kas ir 2,5% pieaugums. Arī piegāžu apjoms ASV tirgū ir nedaudz palielinājies – septembrī Volkswagen Passenger Cars piegādāja 26 100 automobiļu, kas ir 0,6% pieaugums. Dienvidamerikas tirgu joprojām ietekmē sarežģītā situācija Brazīlijā, kur piedzīvots kritums par 32,6% (piegādāti vien 267 500 transportlīdzekļu). Kā rezultātā piegāžu apjoms Dienvidamerikas reģionā septembrī krities aptuveni par vienu ceturtdaļu.

Pirmajos trīs ceturkšņos Āzijas un Klusā okeāna reģionā zīmols piegādājis 2,08 miljonus transportlīdzekļu – 1,91 miljoni vienību tika piegādāti tieši Ķīnas tirgum (tostarp Honkongā).

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti