"Buick" 400 ZS kupejas koncepts – vai jaunā "Opel Calibra"? (+ foto) 3

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto | 12.janvāris 2016 8:15

Detroitas autoizstādē (līdz 24.01) "Buick" kompānija demonstrē konceptuālo kupeju "Avista", kas aprīkota ar 400 ZS sešcilindru motoru. Autobild.de pieļauj, ka nākotnē tā kalpos par pamatu jaunajai "Opel Calibra".

Sportiskā kupeja ar aizmugures riteņu piedziņu izgatavota uz "General Motors" "Alpha" platformas, ko izmanto arī "Cadillac ATS" kupejai un "Chevrolet Camaro" sporta auto ražošanai. Motortelpā tai atrodas trīs litru V6 dzinējs ar cilindru deaktivizācijas tehnoloģiju un "Start-Stop" funkciju. Komplektā ar 400 ZS jaudīgo dzinēju darbojas astoņu pakāpju automātiskā pārnesumkārba, bet par gaitas komfortu rūpējas adaptīvā "Magnetic Ride Control" balstiekārta.

"Buick Avista" aprīkots ar 20 collu alumīnija riteņu diskiem, oglekļa šķiedras priekšējo spoileri, panorāmas jumtu un dubultiem izplūdes sistēmas izvadiem, savukārt četrvietīgajā salonā būs "IntelliLink" multimediju sistēma ar skārienjutīgu ekrānu, aktīvā trokšņu samazināšanas sistēma un gaisa aromatizācijas un jonizācijas sistēma.

Vācu "Autobild" norāda uz dažu "Avista" detaļu nepārprotamo līdzību ar 2013.gada "Opel Monza" konceptu un uzskata, ka amerikāņu kupeja ir nākamais solis ceļā uz "Opel Calibra" atdzimšanu. "Autobild" raksta, ka mājienu par to, ka "Buick" modeļu prezentācija jāskata kontekstā ar "Opel" jauno modeļu attīstību, žurnālisti saņēmuši jau pirms šī pasākuma no kāda ražotājam tuva ziņu avota un lēš, ka "Buick Avista" nākotnē varētu kļūt par pamatu savulaik ražotās "Opel Calibra" mūsdienu modelim. Kāpēc tieši "Calibra"? – jau pieminētā "Opel Monza" pēc "Autobild" informācijas būs krosovers, "Opel GT" uz "Chevrolet Camaro" bāzes radītā "Avista" ar 1,60 m plato šķērsbāzi būs par lielu, bet jauns "Manta" modelis nav plānots. Vadoties pēc izslēgšanas principa, atliek tikai vēl viena sportiska kupeja – tātad "Opel Calibra".

Kas attiecas uz "Buick Avista" izredzēm pašmāju tirgū, ir eksperti, kas konceptā saredz "Buick Riviera" (1963.-1998.g.) reinkarnāciju.

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

 
Visi komentāri
 
TML 12.janvāris 2016 10:47
5 0 Atbildēt

ja tāda būs Calibra, tad cepuri nost! - LMT pārdod bembi, stājies rindā pēc Opel

LMT 12.janvāris 2016 11:43
1 0 Atbildēt

Varetu pat to savu BMW svinigi Daugava iebraukt!

Janozaurs 12.janvāris 2016 11:44
0 0 Atbildēt

Visu cieņu kompānijai opel (pats pāris gadus ar zafiru braucu), bet es labāk ar Buick brauktu, nevis ar opeli.

Buick nopietnāks autiņš šķiet ( lai gan tas pats).

Tas pats kas Daewo matiz un chevrolet Spark. Mašīna viena, bet kādam pateikt, ka "man ir daewo" tas ir savādāk, kā "braucu ar chevy" :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti