"Opel" atgriezīs dzīvē sportisko "GT"(+ foto) 3

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto | 27.janvāris 2016 12:00

"Opel" parādījis pirmos "GT Concept" attēlus. Pirmizrādi sporta auto svinēs martā gaidāmajā Ženēvas autoizstādē, bet pārdošanā nonāks nākamo divu gadu laikā.

"GT Concept" ir tipisks sporta auto saimes pārstāvis – viegla konstrukcija, garš motora pārsegs un īsas virsbūves pārkares. Pirmās paaudzes modelim izmantotie „iegremdējamie” galvenie lukturi sen vairs neatbilst drošības prasībām, tādēļ jaunais GT dzīvē raugās caur piemiegtiem jaunākās paaudzes Matrix-LED lukturiem.

Konceptam ir liela izmēra durvis, kas iestiepjas priekšējos spārnos un sarkanas priekšējās riepas, kas atgādina par vēsturisko 1928.gada "Opel" motociklu “Motoclub 500.” Automašīna iztiek bez vējstikla tīrītāja, sānu spoguļiem, ko aizstāj atpakaļskata kameras, bet elektrisko durvju atvēršanas mehānismu iedarbina, pieliekot roku skārienvirsmai uz jumta.

1000 kg smago kupeju uz priekšu dzen trīscilndru 145 ZS (205 Nm)turbo motors ar viena litra darba tilpumu. Dzinējs strādā tandēmā ar sešu pakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu, kurai ir manuālā ātrumu pārslēgšanas iespēja ar stūres taustiņslēgiem. 100 km/h "GT Concept" var sasniegt nepilnās astoņās sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 215 km/h.

Paredzams, ka "Opel GT" sērijveida modelis varētu maksāt aptuveni 25 000 eiro.

Atgādināsim, ka "Opel GT" no 1968. līdz 1973.gadam bija kupeja, otrajā variantā no 2006.gada līdz 2009.gadam – rodsters.

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Opel GT pirmā paaudze Foto: Attēls no Wikipedia.com

Opel GT otrā paaudze Foto: Attēls no Wikipedia.com

 
Visi komentāri
 
LMT 27.janvāris 2016 16:43
0 3 Atbildēt

Glīts rūsiņš!

Janozaurs 27.janvāris 2016 17:08
1 0 Atbildēt

Tas ir koncepts.

Konceptautiņi maz līdzīgi pēc tam ar originālo. Sarkanās riepas točna nebūs.

es no laukiem 27.janvāris 2016 17:21
2 0 Atbildēt

Un priekšējo sāna stiklu nedrīkst tonēt, nez vai šāds rūpnīcas tonējums pie mums ies cauri:D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti