Šķūnī atrastais 1969.gada "Dodge" pārdots par 90 000 dolāriem (+ foto) 3

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto | 29.janvāris 2016 12:06

Aizvadītajā nedēļā "Mecum" izsolē tika pārdots siena šķūnī atrastais 1969.gada "Dodge Charger Daytona".

Šķūnī atrastais sporta auto bija viens no skaļākajiem notikumiem, kas pērnā gada nogalē pāršalca medijus. Arī izsoles rīkotāji, ņemot vērā piedāvājuma neparasto izcelsmi un saražoto eksemplāru nelielo skaitu (503), cerēja iegūt vismaz 150-180 tūkstošus, taču automašīna bija tik bēdīgā stāvoklī, ka vairāk par 90 tūkstošiem pircēji maksāt nevēlējās.

Par šķūnī atrasto "Dodge" zināms, ka pirmais tā īpašnieks bijis kāds tiesnesis, kas to nopircis sievai. Pēc pieciem gadiem automašīna nonākusi šķūņa īpašnieka rokās, kurš par pirkumu samaksājis 1800 dolāru. 2015.gadā tā vēlreiz mainīja pierakstu un tika izlikta "Mecum" izsolē.

Automobilis ir savā ziņā unikāls – tas komplektēts ar "Dodge 440 Magnum" motoru, kas sastopams vien 1969.gada "Charger Daytona" un "R/T" versijās, trīs pakāpju automātisko pārnesumkārbu un bloķējošo diferenciāli. Pie atšķirības pazīmēm jāpieskaita kausveida sēdekļi ar galvas atbalstu un hromētais ātrumpārslēgs. Sporta auto nav daudz lietots un tā odometrs rāda 20 533 jūdzes, kas atbilst 33 000 km nobraukumam.

Lai "Dodge" savu "Charger Daytona" ar milzīgo aizmugures antispārnu un plakano degunu varētu pieteikt "Nascar" sacīkstēm, bija nepieciešams izgatavot vismaz 500 eksemplāru. Daudz pūlēties "Dodge" nevēlējās, tādēļ "Charger Daytona" konveijers tika apturēts jau pēc 503 eksemplāriem.

Šodienas acīm skatoties tas ir drīzāk pluss, jo līdz mūsdienām izdzīvojošo "Dodge Charger Daytona" skaits nevarētu būt pārāk liels. Eksperti domā, ka šī eksemplāra savešanai kārtībā būs vajadzīga liela pacietība un vismaz 100 tūkstoši dolāru.

 
Visi komentāri
 
Dodge 29.janvāris 2016 13:03
6 1 Atbildēt

bišku par vēlu atrasts, varbūt nemaz nevajadzēja augšā celt

Kanibaals 29.janvāris 2016 14:00
0 2 Atbildēt

>Foto: Publicitātes foto

Lasīt, foto ir zagti bez autora atļaujas.

Cēlājs 29.janvāris 2016 21:39
3 0 Atbildēt

Lai tikai saremontē, ja naudas pietiek, tad tikai uz priekšu, lai saglabā kā muzeja eksemplāru, maz jau tādu iz palicis no 503, tikai darbs un pacietība būs daudz vajadzīga, lai atgrieztu sākotnējo izskatu, ļoti daudz...

Apsveicu ar pirkumu!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 30

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti