"Lada Vesta" un "XRay" saņems “sporta” versijas 7

 

Lada XRay

iAuto | 2.februāris 2016 15:44

Sedana "Lada Vesta" un “paaugstinātā” hečbeka "Lada XRay" saimes tiks papildinātas ar sportiskajām versijām, bet 140 ZS jaudīgajam hečbekam "Lada Kalina NFR" tiks izveidota mazcenas versija.

Pērnā gada nogalē "AvtoVAZ Lada Sport" nodaļa uzsāka sacīkšu "Lada Kalina NFR R1" ražošanu. Tas ir 155 ZS (156 Nm) jaudīgs automobilis, kas sagatavots Krievijas autorallija 1600N klases un Krievijas “Nacionālā” kausa autošosejas sacensību nolikumam. Sporta mašīna var piedalīties arī citās sacīkstēs, ieskaitot rallijkrosa čempionātu "D2-Lada" klasē.

"Lada Kalina NFR R1" ir arī “ielas” versija ar nosaukumu "Kalina NFR". Šāds automobilis tiek komplektēts ar 1,6 litru benzīna motoru, kas attīsta 140 ZS, modernizētu piekari un bremzēm, kā arī 17 collu riteņiem. Pie dīleriem "Kalina NFR" maksā 820 000 rubļu (EUR 10 125), taču drīzumā tiek solīta cenu ziņā pieejamāka un vienkāršāka versija Light. Cik tā maksās un ar ko tā atšķirsies no "Kalina NFR", šobrīd nav zināms.

Mazliet tālākā nākotnē tiek solīta arī visspēcīgākā "Kalina" versija – "NFR Turbo", kas saņems 180 ZS jaudīgu motoru. Visi nosauktie "AvtoVAZ" modeļi ir tā saucamie nišas produkti, kas tiks izlaisti ierobežotā skaitā. 2016.gadam, ieskaitot Light versiju, plānoti vien 3800 eksemplāri. 50 mašīnas no tām būs "Kalina NFR".

Kas attiecas uz "Vesta" un "XRay" sportiskajām versijām, tad arī šajā gadījumā "AvtoVAZ" ar informāciju nesteidzas – zināms vien, ka to nosaukumam tiks pievienots apzīmējums “Sport,” bet ražošanai būtu jāsākas šogad.

 

Lada Kalina NFR

 
Visi komentāri
 
Kanibaals 3.februāris 2016 10:34
2 3 Atbildēt

Davai pietiek tiražēt šo mēslu, kuru tas interesē. Tāpat Latvijā to nevar nopirkt.

Kannā-bāls 3.februāris 2016 15:13
1 1 Atbildēt

un kas gan tev liek domāt, ka tas ir "mēsls"? - ir kādi argumenti jeb tas tā - principā - kā LMT par rūsu?

Kanibaals 5.februāris 2016 13:45
0 0 Atbildēt

mēsls, jo liek kopā Krievijā un jau virsbūve ielocīta.

LMT 3.februāris 2016 13:06
1 1 Atbildēt

Ir vismaz par ko pasmieties!

Andrejs 4.februāris 2016 22:14
0 0 Atbildēt

Kad Vestu un Xray varēs nopirkt Latvijā? Nevaru sagaidīt.

Crankshaft 5.februāris 2016 7:37
1 0 Atbildēt

:-)))) Man patīk tie, kuri noliek jebkuru auto, kaut nav to pat

dabā redzējuši. :-))))))) Aizvakar bija interesants gadījums -

nāku no dakteriem, skatos, mājas priekšā stāv ...Lada Granta.

Piestāju , apskatīju, jāsaka, nebija, kur piesieties, virsbūves paneļu šķirbas OK, krāsojums arī. Apmainījos tekstiem ar vīru, kurš tīrīja priekšējo stiklu, laikam saeļļojies. :-)Izrādās, pircis šo auto 2014. gada nogalē, kad

bijušas atlaides. Motīvs - labāk jaunu, pēc tam atkal varēs pirkt jaunu mazcenas auto. Interesanti, ka auto aizvakar

bija nobraucis gandrīz 52000 km un visā šai periodā nav

bijis NEVIENA defekta. :-) Pat neviena lampiņa nav izdegusi. Vīrs par to arī bija pārsteigts, bet norakstīja to uz

mierīgu braukšanas stilu...Nekāds degvielas ekonomijas

spīdeklis tas auto neesot, toties brauc ar 92 benzīnu un

ZIEMĀ IR SILTS! :-)))))))) Citiem vārdiem, ar pirkumu bija apmierināts...

Starp citu, tie, kuri ņirgājas par to, kā Putins nevarēja iedarbināt Grantu, zin iemeslu? :-)))) Grantai ir elektroniskais gāzes pedālis un iedarbināšanas laikā to spiest nedrīkst! Putins laikam to spieda ieraduma pēc. :-)))

Tāda ECU darbības nianse ir arī vienam otram Rietumu auto.

Kanibaals 5.februāris 2016 13:47
0 0 Atbildēt

pedāli spiest drīkst, bet tas tiek uztverts kā signāls tam, ka motors ir bijis pārliets un degvielu nevajag padot, lai motors izgriežas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti