"Ferrari" vienības prezidents: Šūmahera veselības stāvoklis nav labs 5

 

Foto: Ekrānšāviņš no youtube.com

Nozare.lv | 5.februāris 2016 16:48

Septiņkārtējā Pirmās formulas (F-1) pasaules čempiona Mihaela Šūmahera veselības stāvoklis "nav labs", trešdien atzinis bijušais "Ferrari" vienības prezidents Luka di Montedzemolo.

Pašlaik 47 gadus vecais Šūmahers pirms vairāk nekā diviem gadiem, slēpojot Francijas kūrortā Meribelā, piedzīvoja kritienu un atsita galvu pret akmeni, kā rezultātā tika gūta nopietna galvas trauma. Turpinājumā viņš ilgstoši atradās mākslīgi radītā komā, atmostoties pēc 189 dienām. Šobrīd Šūmahers ārstēšanos turpina mājās, tomēr publiski kopš negadījuma viņš joprojām nav redzēts, turklāt par viņa veselības stāvokli tiek sniegta ļoti skopa informācija.

"Man ir jaunumi, un diemžēl tie nav labi," žurnālistiem izteicās di Montedzemolo, tomēr plašākos komentāros neieslīga. "Dzīve ir dīvaina. Viņš bija fantastisks braucējs, kurš karjerā piedzīvoja tikai vienu incidentu - 1999.gadā ar "Ferrari".

Pagājušā gada oktobrī Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) prezidents un ciešs Šūmahera ģimenes draugs Žans Tods bija izteicies, ka F-1 titulētākais pilots "joprojām cīnās".

Pēdējais oficiālais paziņojums no Šūmahera ģimenes izskanēja 2014.gada septembrī, kad tika pavēstīts, ka bijušo sportistu sagaida "garš un grūts ceļš".

Šūmahers karjeras laikā septiņas reizes triumfēja F-1 čempionātā, kas ir visu laiku labākais sasniegums. Divus čempiona titulus viņš izcīnīja, braucot "Benetton" vienībā, bet piecus ieguva, pārstāvēdams "Ferrari".

Pirmo reizi Šūmahers no F-1 aizgāja 2006.gadā, bet 2010.gadā atgriezās, lai trīs sezonas aizvadītu "Mercedes" komandā, kur vērā ņemamus panākumus gan neguva.

Savas karjeras laikā Šūmahers sacīkstēs triumfējis 91 reizi.

 
Visi komentāri
 
LMT 6.februāris 2016 11:44
1 1 Atbildēt

Nolicis karoti?

Māris 6.februāris 2016 12:53
3 0 Atbildēt

No sākuma, sasniedz vismaz simto daļu no Šūmahera panākumiem un tad slengo.

Janozaurs 6.februāris 2016 13:12
3 0 Atbildēt

Ilgu laiku f1 asociējās tieši ar šūmaheru. Var teikt, ka viņš bija un ir leģenda. Var skaust viiņa panākuni, var kritizēt, ka dažreiz rīkojās ne tā, kā vajadzētu rīkoties īstam varonim, bet to ko viņš izdarīja, var tikai brīnīties.

Man patika tie laiki, kad viņš brauca, patika tā formula 1. Interesanti bija sekot līdzi viņam un viņa konkurentiem, sevišķi Hamiltonam. Tā bija cīņa - uzvar šumis, otrais hamis, tad nākošavljā šumis otrais, hamis uzvar.... utt.

Tagad jau sen formulai nesekoju. NEINTERESANTI PALIKA. Cik sacensību, tik uzvarētāju... visi viņi līdzīgi un skatīties garlaicīgi. Nav vairs tā azarta, kas bija.

Nevajag kritizēt šumi.

Janozaurs 6.februāris 2016 13:20
3 1 Atbildēt

Nevis hamis, bet hakinens!!! Pārtecos!

Māris 6.februāris 2016 12:50
1 1 Atbildēt

Diemžēl, dzīve sagādā arī nepatīkamus pārsteigumus, kurā grūti kaut ko paredzēt. Pievienojos Mikas Hakinena vārdiem : turpini cīnīties, vecīt!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 10

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 

Porsche Panamera sasniedz trešo paaudzi (+ FOTO)

Sportiskais modelis ir apritē jau 15 gadus, laiks jaunās paaudzes uznācienam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti