"Porsche" gatavo "Panamera" universālu (+ foto) 2

 

Porsche Panamera universāls Foto: Ekrānšāviņš no auto-news.de

iAuto | 8.februāris 2016 7:05

Attēlu sērija ar diviem "Porsche" testu prototipiem liecina par to, ka ražotājs gatavo "Panamera" universālu, kas tirgū konkurēs ar līdzīgas koncepcijas automobili - "Mercedes-Benz CLS Shooting Brake".

Pagājušās nedēļas nogalē vairāki auto jaunumiem veltīti interneta izdevumi publicēja divus jaunu "Porsche" modeļu testu prototipu attēlus. Viens no tiem ir "Panamera" jaunās paaudzes hečbeks (ražotājs to dēvē par četrdurvju kupeju), bet otrs – universāls, kas izceļas ar platiem virsbūves aizmugures balstiem un lejupkrītošu jumta līniju, kas beidzas ar nelielu spoileri virs aizmugures stikla.

Zināms, ka abu jaunumu pamatā ir jaunā "Volkswagen" platforma MSB, kas ļauj būvēt dažādas konstrukcijas modeļus ar priekšējo, aizmugures vai visu riteņu piedziņu. Ieguvumu skaitā – mazāks svars (-91 kg salīdzinot ar priekšteci) un iespēja veidot hibrīda modifikācijas. MSB platformu izmantos arī jaunās paaudzes "Bentley Continental GT" un gaidāmais "Pajun" (samazināta izmēra "Panamera").

Motoru gammā tiks iekļauti jauni sešu un astoņu cilindru benzīna un dīzeļa dzinēji, kas izstrādāti speciāli MSB platformai un pēc "Porsche" galvenā inženiera Volfganga Haca apgalvojuma, būšot sportiskāki nekā šo agregātu versijas, kas paredzētas citiem koncerna modeļiem. Neizpaliks arī hibrīda modifikācija, kas jaunajā paaudzē kļūs efektīvāka un apveltīta ar augstāku veiktspēju.

Gaidāms, ka "Panamera" otrās paaudzes hečbeks debitēs 2016.gada rudenī, Parīzes autoizstādē. Tirgū tas nonāks 2017.gadā un drīz tam sekos arī universāls. 

"Porsche Panamera" pirmās paaudzes modelis tiek ražots kopš 2010.gada. Pēc 2013.gadā veiktās modernizācijas tas Vācijā maksā, sākot no 83 277 eiro par versiju ar 310 ZS benzīna motoru un beidzot ar gandrīz 200 000 eiro par 570 ZS jaudīgo pilnpiedziņas "Turbo S Executive".  

Porsche Panamera universāls Foto: Ekrānšāviņš no auto-news.de

Porsche Panamera universāls un hečbeks Foto: Ekrānšāviņš no auto-news.de

Porsche Panamera universāls Foto: Ekrānšāviņš no auto-news.de

Porsche Panamera otrās paaudzes hečbeks Foto: Ekrānšāviņš no auto-news.de

Mercedes-Benz CLS Shooting Brake

 
Visi komentāri
 
LMT 8.februāris 2016 10:52
2 3 Atbildēt

Kroplis!

murx 9.februāris 2016 16:47
0 0 Atbildēt

Vajag vēl piekabes āķi, lai varētu pielikt dzīvojamo mājiņu galā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Neuzmanīgs velosipēdists vai neuzmanīgs autovadītājs? (+ VIDEO) 23

Video autors ierakstam devis nosaukumu "Neuzmanīgs velosipēdists pārāk pārliecinoši uzbrauc uz pārejas". Lasīt vairāk

 

Alūksnē kravas automašīna sabraukusi gājēju (precizēts 15.04, plkst: 10.00) 30

Piektdien Alūksnē kravas automašīna sabraukusi gājēju, aģentūru LETA informēja Valsts policijā. Lasīt vairāk

 

Mazda gatavo CX-80 Eiropas tirgum (+ VIDEO) 3

Japānas autobūves uzņēmums pieteicis krosoveru CX-80, kas Eiropas tirgū pasūtīšanai kļūs pieejams jau pēc dažām nedēļām. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti