Fiat Tipo – Turcijā dzimis, Turcijā audzis (+ foto) 4

 
iAuto | 8.februāris 2016 14:59

Stambulas autoizstādē pirmizrādi piedzīvojušais Fiat Aegea (citur Tipo) uzsāk ceļu pretī pircējiem. Četrdurvju sedans būs nopērkams Eiropā, Āzijā un Āfrikā – pavisam 40 valstu tirgos, tostarp arī Latvijā. Cena – no EUR 13 990 (Vācijā).

Fiat jaunums tāpat kā tā priekštecis Linea izstrādāts kopā ar turku autoražotāju Tofas. Arī ražots tas tiks Turcijas pilsētā Bursā un Turcijas tirgū ies ar nosaukumu Aegea. Citos tirgos un arī Latvijā sedanu pazīs ar nosaukumu Tipo.

4,50 m garajam, 1,78 m platajam un 1,48 m augstajam automobilim ir 2,64 m riteņu bāze un 520 litru bagāžnieks. Motoru piedāvājumā 1,4 u 1,6 litru benzīna agregāti ar 95 un 110 ZS jaudu, kā arī 1,3 un 1,6 litru turbo dīzeļi ar 95 un 120 ZS. Atzīmēsim, ka spēcīgākais benzīnnieks strādā pārī ar sešu pakāpju automātisko pārnesumkārbu, bet taupīgākais dīzeļdzinējs 100 km var nobraukt ar nepilniem četriem litriem.

Vācu Autobild žurnālisti, kas iepazinušies ar Fiat jaunumu raksta, ka automašīnas salons ir vienkāršs, funkcionāls un pārskatāms, bet apdares materiāli – lēti gan pēc izskata, gan sajūtām. Sēdekļi ir gana ērti, taču nenodrošina pietiekošu sānu atbalstu. Toties aizmugures sēdeklī nekas neierobežo brīvību ceļgalu un galvas apvidū. Sēdeklis dalās proporcijās 60:40, palielinot bagāžas nodalījuma funkcionalitāti un tilpumu uz salona rēķina, bet pavisam deviņas sīklietu glabātuves ar kopējo tilpumu 12 litri noderēs izvietojot mazākus priekšmetus.

Fiat Tipo bāzes komplektā būs klimatkontrole, audio iekārta, elektriski regulējami un apsildāmi spoguļi, Uconnect multimediju sistēma ar 5 collu skārienjutīgu ekrānu, USB, Bluetooth un viedtālruņa atbalstu, augstumā regulējams vadītāja sēdeklis. Atkarībā no aprīkojuma komplektācijas (pavisam ir trīs) vai piemaksātās naudiņas šo sarakstu var papildināt TomTom navigācija, atpakaļskata kamera, parkošanās, lietus un gaismu sensori vai kruīzkontrole, savukārt tādas palīgsistēmas, kā adaptīvā kruīzkontrole, joslas uzturēšanas asistents, noguruma brīdinājums vai  starmeši, kas automātiski pieskaņojas braukšanas apstākļiem Tipo pircējam nav pieejamas pat par piemaksu.  

Vācijas tirgū Tipo bāzes versija ar 95 ZS benzīna motoru maksās 13 990 eiro, bet 110 ZS benzīna dzinējs ar 6AK – vismaz 17 890 eiro. Par cenu ziņā pieejamāko dīzeļdzinēju (95 ZS) dīleri prasīs 15 990 eiro, bet par spēcīgāko agregātu (120 ZS) – vismaz 18 190 eiro. Dīleru centros sedans kļūs pieejams jūnijā, bet universāls sekos rudenī.

Itālijā Fiat Tipo cena sākas no 12 500 eiro, ieskaitot miglas lukturus un 16 collu riteņu diskus.

 
Visi komentāri
 
LMT 8.februāris 2016 20:02
1 1 Atbildēt

Pasmuks, bet aizdomas, ka arī Turcijā sarūsēs.

TML 8.februāris 2016 20:30
1 1 Atbildēt

mūsu tirgū, kā vienmēr - bez izredzēm

MaDDeX93 8.februāris 2016 22:06
0 4 Atbildēt

Nu nezinu, man galīgi nesaista viņš. Panelis pēc tām kontūrām vispār vecmodīgs izskatās. Vispār tādi fiat, renault,škoda,peugeot nepatīk.

aaa 8.februāris 2016 22:25
4 0 Atbildēt

Tavs 10gadus vesais Audi ir stiligaks ..........

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti