"Seat" iepazīstina ar krosoveru "Ateca" (+ foto) 6

 

Foto: Publicitātes foto

iAuto | 10.februāris 2016 16:27

"Seat" publicējis sava pirmā krosovera "Ateca" attēlus un atklājis detaļas par jaunā modeļa tehnisko pildījumu.

"Seat Ateca" izgatavots uz "Volkswagen" MQB platformas, kas tiek izmantota arī otrās paaudzes "VW Tiguan". Automašīnas dizains aizgūts no 2015.gada Ženēvas autoizstādē nodemonstrētā koncepta 20V20, bet motoru klāstu veido "VW" benzīna un dīzeļa dzinēji. Bāzes versijai ar priekšējo riteņu piedziņu uzstādīts trīscilindru benzīna agregāts ar viena litra tilpumu, kas attīsta 116 ZS un strādā pārī ar sešu pakāpju manuālo pārnesumkārbu.

Motoru piedāvājumā būs arī 1,4 litru četru cilindru 150 ZS benzīnnieks ar cilindru atslēgšanas funkciju, kā arī trīs dīzeļi ar 116, 150 un 190 ZS jaudu. Dažas "Ateca" versijas varēs komplektēt ar septiņu pakāpju divsajūgu pārnesumkārbu un "4Drive" pilnpiedziņu.

Zināms, ka 4,36 m garā automobiļa bagāžas nodalījumā ietilps 510 litri (priekšpiedziņas versijām) vai 485 litri (4x4 variantam). 

Krosovera aprīkojumā būs diožu lukturi, multimediju sistēma ar 8 collu ekrānu, "Apple CarPlay" un "Android Auto" atbalstu, kā arī viedtālruņu bezvadu uzlādēšanas iespēja. Interesants un būtisks papildinājums ir drošības palīgsistēma, kas neļaus vadītājam iesnausties un apstādinās automobili, ja atgadīsies nopietnas veselības problēmas. Ja sistēma konstatē, ka vadītājs ilgāku laiku novērsies no vadīšanas procesa, sākumā viņa uzmanību mēģina piesaistīt ar vizuāliem un akustiskiem signāliem, tad ar bremzes pedāļa tricināšanu. Ja arī tas nepalīdz, krosovers uzsāk automātisko bremzēšanu līdz pat pilnīgai kustības apturēšanai, ieslēdz avārijas brīdinājuma signālus un aktivizē elektronisko stāvbremzi. 

"Seat Ateca" pirmais uznāciens plašākas publikas priekšā paredzēts Ženēvas autoizstādē, marta sākumā.

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

Foto: Publicitātes foto

 
Visi komentāri
 
VWfans 10.februāris 2016 18:08
4 1 Atbildēt

Šķiet, ka būs baudāms...

kasinsh79 11.februāris 2016 9:15
10 0 Atbildēt

Man arī liekas, ka rezultātam jābūt reāli labam!!

Rojs 11.februāris 2016 9:42
10 1 Atbildēt

Pēc izskatas brīnišķīgs. Un beidzot arī salons vizuāli estētisks. Latvijā laikam tikai ap Ziemassvētkiem. Bet šķiet, ka ir vērts pagaidīt. :)

aigi 11.februāris 2016 17:20
2 0 Atbildēt

Smuks. Sākuma cena, droši vien, būs starp Jeti un Tiguan.

cena 12.februāris 2016 8:46
0 0 Atbildēt

Vācijā it kā no 20 tk

Kanibaals 12.februāris 2016 10:12
7 0 Atbildēt

Vismaz kājas blakussēdētājam neduras pret cimdu nodalījuma apakšu kā Quashkajam

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti