"Mercedes" E klases universāls gandrīz bez maskas (+ foto) 1

 
iAuto | 23.februāris 2016 11:53

Vācu "Auto-Motor-Und-Sport" publicējis attēlus, kuros jaunais "Mercedes" E klases universāls redzams praktiski bez maskas, aiz baltā pārklāja ziņkārīgo skatam slēpjot vien automobiļa aizmugures daļu.

Biznesa klases universāla oficiālā pirmizrāde plānota Parīzes autoizstādē šā gada septembrī un drīz pēc tam "Mercedes" jaunums nonāks arī tirdzniecībā.

Kā raksta vācu medijs, par tehniku un tehnoloģijām šajā gadījumā nav daudz ko stāstīt – kas pieejams E klases sedanam, to varēs atrast arī E klases universālā. Teiktais attiecas gan uz motoriem un palīgsistēmām, gan uz aprīkojuma klāstu un komplektācijām.

Būtiskākā atšķirība slēpjas izmēros jeb pareizāk sākot, bagāžas nodalījuma ietilpībā. Tā kā jaunās un vecās paaudzes (pa labi) universāli novietoti blakus, redzams, ka jaunajam ir straujāk lejupkrītoša jumta līnija un visticamāk arī mazāks bagāžas nodalījuma tilpums, raksta vācu medijs.

Atgādināsim, ka pašlaik pārdošanā esošā E klases universāla piedāvājums ir ļoti daudzveidīgs – sākot ar 136 ZS (360 Nm) spēcīgu dīzeli un aizmugures riteņu piedziņu līdz pat 585 ZS (800 Nm) jaudīgam benzīna pilnpiedziņas variantam. Cenu amplitūda Vācijā – no 44 625 līdz 121 678 eiro.

E klases modelis kļūs par pirmo "Mercedes", kas tiks pie jaunā Štutgartes inženieru izstrādātā četru cilindru dīzeļdzinēja, kas atbildīs RDE (Real Driving Emission Test) normatīviem. Jaunais OM65 dzinējs ir par 34 kg vieglāks, būs jaudīgāks (194 agrāko 170 ZS vietā), patērēs par 13% mazāk degvielas  un radīs mazāk kaitīgo izmešu. Vēlāk OM65 varēs sastapt arī citos "Mercedes" modeļos.

 
Visi komentāri
 
Kanibaals 24.februāris 2016 10:11
0 1 Atbildēt

Tā ir ka sanāk tik kroplīgs ka jāslēpj. Tie Mercedes un Bentley dizaini man nav saprotami, izskatās pēc lauku šķūningiem. Mercedes "banana" klases auto joprojām priecē acis uz mūsu ceļiem, brīnos par īpašnieku gaumi.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti