1044 ZS jaudīgs Ķīnas superauto Ženēvas izstādē (+ foto) 2

 

GT96 TREV

iAuto | 3.marts 2016 15:11

Ķīnas kompānija ar visnotaļ internacionālu nosaukumu „TechRules” uz Ženēvas autoizstādi atvedusi turboelektrisku hiperauto TREV(Turbine-Recharging Electric Vehicle) ar 1044 zirgspēku jaudu.

Vēl tikai pirms desmit gadiem šāds ievads būtu pielīdzināms fantastikas žanram, taču tagad tas pamazām kļūst par ikdienu, jo diezin vai kādam ir noslēpums Ķīnas pašreizējās ekonomikas spēks, bet tas, cik šādi projekti ir dzīvotspējīgi, jau ir cits jautājums.

Uz Ženēvu atvestais TREV skatāms divās versijās: kā sacīkšu variants "AT96" („Aviation Turbine”) un ielas versija "GT96" („Gas Turbine”).

Superauto konstrukcijā izmantota mikroturboģeneratori, kas ražo strāvu 20 kilovatstundu litija-jonu baterijām, kas to piegādā sešiem elektromotoriem. Divi e-motori (katra svars – 13 kg) stiprinās pie priekšējiem riteņiem, bet aizmugures riteņos iemontēti četri - pa diviem katrā ritenī. "AT96" sistēmas kopējā jauda ir 1044 ZS.

Mikroturbīna var darboties ar dažādiem degvielas veidiem un izmantot benzīnu, dīzeļdegvielu vai aviācijas degvielu, savukārt koplietošanas ceļiem paredzētais "GT96" var pildīt tvertnē dabasgāzi un biogāzi. Bateriju uzlādei būs nepieciešamas aptuveni 40 minūtes un kopā ar pilnībā uzpildītu 80 litru degvielas tvertni automobilis varēs nobraukt līdz pat 1930 km, no kuriem aptuveni 150 km varēs veikt elektriskā režīmā.

Ražotājs atklāj, ka TREV jau izmēģināts Lielbritānijas Silverstonas sacīkšu trasē, kur noskaidrojies, ka līdz 100 km/h kupeja paātrinās 2,5 sekundēs, bet maksimālais ātrums sasniedz 350 km/h.

„TechRules” tālākie plāni saistās ar mikroturbīnu tehnoloģijas sērijveida versiju, kuru ierobežotā sērijā sola laist klajā „pēc pāris gadiem,” bet pēc tam kompānija plāno izstrādāt pilsētas auto, kas būtu pieejams plašākam pircēju lokam.

GT96 TREV

GT96 TREV

GT96 TREV

 
Visi komentāri
 
MaDDeX93 4.marts 2016 12:10
1 2 Atbildēt

Tie ķīnieši jau vairāk neko nejēdz kā nošpikot no citiem, šajā gadījumā no Bugatti Veyron GT

? 4.marts 2016 20:48
0 1 Atbildēt

pat pie labākās gribas nekādu līdzību nevar saskatīt - ne vizuāli, ne tehniski

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti