„Rimac Concept One” – ātrs kā dzirkstele 4

 

Foto: Rimac Automobili

iAuto | 2.marts 2016 15:16

„Rimac Automobili” pieteica savas ambīcijas pirms pieciem gadiem, bet vakar Ženēvas autoizstādē horvātu ģimenes uzņēmuma pārstāvji paziņoja, ka elektriskās piedziņas sporta kupeja „Concept One” beidzot ir sagatavota sērijveida ražošanai.

Runa, protams, ir par sīksērijas izlaidi – plānots izgatavot tikai astoņus „Concept One” eksemplārus. Katrs no tiem maksās aptuveni 900 tūkstošus eiro.

Ilgo mašīnas sagatavošanas laiku kompānijas dibinātājs Mate Rimaks skaidro ar to, ka viņi nav centušies pielāgot savam sportistam dažādus tirgū salasāmus elektriskos komponentus un detaļas, bet gan veidojuši 21. gadsimta elektromobili, kur ikvienai sastāvdaļai jābūt augsti tehnoloģiskai.

„Rimac Concept One” sver tikai 1850 kg. Tā spēka agregātu komplekss sastāv no četriem elektromotoriem, kuru griezes moments caur divpakāpju pārnesumkārbu tiek pievadīts katram ritenim atsevišķi. Elektroniskais vadības bloks kontrolē vilkmes spēka sadali un līdz ar to mašīnas uzvedību.

Lai pārlēktu 100 km/h robežai, rumāņu elektriskajai kupejai nepieciešamas 2,6 sekundes, 200 km/h tas sasniedz 6,2 sekundēs, bet „Concept One” maksimālais ātrums ir 355 km/h, kas izvirza to par vienu no pasaules ātrākiem elektromobiļiem.

Interesanti, ka nelielā ātrumā, piemēram, braucot pilsētas satiksmes apstākļos, „Rimac” spēj palēnināties bez bremžu izmantošanas – tikai aktivizejot enerģijas rekuperācijas sistēmu.

Kompānijas pārstāvji uzsver, ka liela vērība veltīta dažādiem drošības risinājumiem. Tostarp, rodoties avārijas situācijai, vadības bloks momentā atslēdz strāvas padevi, samazinot elektrošoka un pašaizdegšanās riskus.

Lai gan „Concept One” tika pieteikts kā gatavs ražošanai, kad pirmais automobilis varētu nonākt laimīgā īpašnieka rīcībā, pagaidām nav atklāts. 

 
Visi komentāri
 
LMT 2.marts 2016 16:51
0 0 Atbildēt

Ātrs kā dzirkstele, nesmuks kā brokolis

Andris 3.marts 2016 10:39
0 0 Atbildēt

Tev gumijas ģīmi vispār nav gaumes.

Crankshaft 3.marts 2016 7:25
0 0 Atbildēt

Glīts auto, par ko nevajadzētu brīnīties, jo dizaina grupā

strādā dizaineri, kuri pārnākuši no Pininfarina un

Magna Steyr...

Nav vienīgi skaidrs, kur tur tekstā piepeši RUMĀŅI parādās -

ar tem nu tam Rimac nav nekāda sakara. :-))))))))))))))

MaDDeX93 4.marts 2016 13:43
0 0 Atbildēt

Tomēr nav tik ātrs kā dzirkstele, ja Bugatti Veyron GT līdz 100km/h vajag tikai 2,2 sekundes

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti