2,85 miljonu vērtais "Bugatti Chiron" (1500 ZS) ierodas autosalonā 6

 

Foto: Ekrānšāviņš no youtube.com

iAuto.lv | 27.aprīlis 2016 7:15

Pat ikdienā pie dārgiem sporta auto pieradušajiem Monako iedzīvotājiem tik ekskluzīvas tehnikas piegāde liek aizmirst par ikdienas gaitām un steigšus meklēt savus mobilos tālruņus.

Video redzams, kā vietējam "Bugatti" dīlerim tiek piegādāts ekskluzīvais "Chiron" – jaunais varenauto, kas stājas modeļa Veyron vietā.

"Chiron" apgādāts ar astoņu litru 16 cilindru motoru, kas attīsta 1500 Zs un 1600 Nm un strādā pārī ar septiņu pakāpju divsajūgu pārnesumkārbu. 100 km/h pilnpiedziņas automašīna sasniedz mazāk nekā 2,5 sekundēs, 200 km/h – 6,5 sekundēs, bet maksimālais ātrums ir 420 km/h.

Automašīnai ir pilnpiedziņas sistēma ar Haldex sajūgu, elektroniski bloķējams diferenciālis priekšējā asī un aktīvais diferenciālis aizmugurē, adaptīvā piekare un elektroniski regulējami amortizatori. Vadītājs var izvēlēties kādu no pieciem (Lift, Auto, Autobahn, Handling un Top Speed) braukšanas režīmiem vai "Easy to drift" funkciju, kas ļaus izbaudīt sānslīdi, ja vien īpašniekam nebūs žēl superdārgo un tikai šim automobilim izstrādāto "Michelin" riepu.

Smalkajam "Chiron" salonam, kurā gribas aptaustīt katru detaļu (ieteicams noskatīties otro video no Minhenes autosalona), izmantoti tikai dārgākie materiāli – āda, pulēts alumīnijs un oglekļa šķiedra ar īpašu pārklājumu, kas samazina apkārtējo trokšņu radīto skaņas fonu. Uzmanību saista spidometrs, kas sagrafēts līdz 500 km/h, Etores Bugatti paraksts uz viduskonsoles sāniem un elegantās apaļās pogas, kas ļauj pārvaldīt dažādas varenauto funkcijas.

Pavisam tiks izgatavoti 500 "Bugatti Chiron" eksemplāri – pa 50 automašīnām gadā (10 gadu ciklam). Vēl tikai jāpiebilst, ka šī autobūves pērle maksā 2,85 miljonus eiro. 

 
Visi komentāri
 
mmm 27.aprīlis 2016 8:18
4 3 Atbildēt

cik garšīga skaņa!

es 27.aprīlis 2016 9:38
3 0 Atbildēt

Apbēdina vienīgi VW nepārvaramā vēlme nebeidzami replicēt vienu stilu. Man jau šķiet, ka no priekšas un sāniem kādu svaigumu varēja izgudrot. Ja reiz no aizmugures varēja saņemties. Un galvenos lukturus nebija obligāti jāsalasa no Audi rezerves daļām un jāsastumj vecajā korpusā.

Jo 27.aprīlis 2016 10:54
0 1 Atbildēt

salidzini divus Lamborghini un pamēģini atrast atšķirības - šis nu gan, manuprāt, no Veyron atšķiras pat ļoti pamanāmi, it sevišķi no sāniem un aizmugures

es 27.aprīlis 2016 11:43
2 0 Atbildēt

Kamēr nebija VW īpašums, atšķirības bija stipri radikālas

Ivo 27.aprīlis 2016 14:04
0 0 Atbildēt

No priekšas un aizmugures tā nekas, bet no sāniem galīgi štruntīgs :(

hm 27.aprīlis 2016 22:10
0 0 Atbildēt

Skaists un ausīm tīkams, tikai maciņš tā nelabi svilpo. :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti