"Volkswagen" vadītājs sola pārvarēt kaitīgo izmešu falsificēšanas izraisīto krīzi 4

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 3.maijs 2016 12:38

Vācijas autobūves koncerns "Volkswagen" ceturtdien solīja pārvarēt pašreizējo krīzi, kuru izraisījis kaitīgo izmešu falsificēšanas skandāls, un norādīja, ka neļaus tai aizkavēt uzņēmuma attīstību.

""Volkswagen" ir kas vairāk kā tikai krīze," ikgadējā grupas preses konferencē sacīja autoražotāja vadītājs Matiass Millers.

Kā ziņots, Volkswagen" pērn strādāja ar 1,58 miljardu eiro tīrajiem zaudējumiem, ciešot pirmos zaudējumus kopš 1993.gada.

Zaudējumi galvenokārt tiek skaidroti ar 16,2 miljardu eiro uzkrājumiem, kurus uzņēmums atvēlējis, lai segtu kaitīgo izmešu falsificēšanas skandāla radītos izdevumus.

"Volkswagen" jau sācis īstenot izmaksu samazināšanas programmu, jo uzņēmumu sagaida automašīnu atsaukumi, tiesas prāvas, pārdošanas apjoma kritums un naudassodi vairākās valstīs, ņemot vērā skandāla radīto ietekmi.

"Volkswagen" pērn septembra beigās izraisīja globālu skandālu, kad uzņēmums atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrētu dīzeļdzinēju tipu, kuriem uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

Millers norādīja, ka uzņēmums dara visu iespējamo, lai ar iekšējās izmeklēšanas palīdzību noskaidrotu šīs krāpniecības shēmas izveidotājus.

Raugoties nākotnē, Millers sacīja, ka 2016.gads atkal būs ļoti sarežģīts, taču uzņēmums neļausies tam, ka krīze palēnina tā attīstību.

"Volkswagen" prognozē, ka tam šogad izdosies atgriezties pie peļņas.

 
Visi komentāri
 
andza 3.maijs 2016 20:44
3 0 Atbildēt

Atkal iedos Angelai "dāvanu" lai viņa turpina bloķēt ES gaisa piesārņojuma direktīvas?

Vispār vācu auto industrijai drīz būs ļoti čābīgi, Google jau veido kukuļdošanas biedrību savu bezpilota auto bīdīšanai un Tesla ir iemācījušies savas vienreizējās lietošanas lamatiņas taisīt vēl lētāk.

vova 3.maijs 2016 20:48
3 0 Atbildēt

Diemžēl arvien vairāk paziņu atzīst, ka ir vīlušies savos VW grupas auto. Ne jau kaut kādu izmešu muļķību dēļ, bet neuzticamības dēļ. Nākošos sola meklēt ko citu.

Kanibaals 4.maijs 2016 11:28
0 0 Atbildēt

Tā visiem, kas izmanto BOSCH detaļas. Visur, kur man ir bijusi darīšana ar BOSCH tas ir izbeidzies, pat BOSCH trauku mašīna salūza BOSCH stilā. Vācu inženieriem ir tendence sarežģīt vienkāršas lietas līdz nepazīšanai.

es 5.maijs 2016 16:24
0 0 Atbildēt

Jup. Viņi uzskata, ka iepriekšējais izstrādājums ir perfekts un tāpēc tas nav jāmaina, bet attīstība jāpieskrūvē galā. Rezultātā top izstrādājumi ar loģiski neizprotamām secībām un piem automātisko logtīrītāju sensora bojājums mierīgi var apstādināt piem ABS darbību. Ļoti novērots uz MB.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti