100 elektriskie "BMW i3" Losandželosas policijai (+ foto) 3

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 9.jūnijs 2016 14:44

Vācijas autobūves kompānija "BMW" tikusi pie laba pasūtījuma, noslēdzot līgumu par 100 elektrisko hečbeku "i3" piegādi Losandželosas policijas departamentam (LAPD).

Pēdējā gada laikā Losandželosas policisti izmēģinājuši vairākus videi draudzīgus modeļus, tostarp Kalifornijā ražoto "Tesla Model S". Darījums tomēr slēgts ar vācu ražotāju, kas pārliecinājis ar “segmentā labāko ekonomiju, uzticamību un "ConnectedDrive" multimediju sistēmas atbalstu.” Pie ieguvumiem tika pieskaitīts arī labi attīstītais BMW automobiļu servisu un elektrouzlādes staciju tīkls.

"BMW i3" iekļausies LAPD autoparkā, taču to uzdevums nebūs ikdienas patrulēšana un kārtības uzturēšana – vācu elektromobiļus izmantos darbinieku transporta vajadzībām, kā arī aktivitātēs, kam jāuzlabo dialogs ar sabiedrību. Policijas vadība atklāj, ka nākamajos piecos gados tai būs nepieciešami vēl 500 elektromobiļi.

"BMW i3" aprīkots ar 170 ZS jaudīgu elektromotoru un 22 kilovatstundu litija-jonu akumulatoru bateriju, kas tam var nodrošināt aptuveni 200 km bez papildu uzlādes.

Pirmie "BMW" elektromobiļi Losandželosas policijas rīcībā nonāca 2015.gada septembrī, bet jaunais automašīnas sāks piegādāt 2017.gada pavasarī.

LAPD izmēģināja arī "Tesla Model S" jaudīgāko versiju, taču slēdziens bija negatīvs – policijas vadība uzskatīja, ka pašmāju elektromobilis ir pārāk dārgs patrulēšanas darbam, turklāt nav izmantojams tad, kad pilsētā gadās lielākas nepatikšanas ar elektrību. 

 
Visi komentāri
 
Maaris 9.jūnijs 2016 20:05
0 0 Atbildēt

Interesanti, Teslas dzimtenē nebūt nav sajūsmā par to auto. Labāk izvēlas BMW, nevis savā valstī ražoto auto.

220V 9.jūnijs 2016 20:43
1 0 Atbildēt

skaidrojums var slēpties kādos apstākļos, ko mēs nezinām. Līdzīgi ir ar i3 Vācijā - tur tas ar nevienam nav vajadzīgs

rudens68 10.jūnijs 2016 21:53
0 0 Atbildēt

Es gan vismaz vienu racionālu argumentu pa labu bmw redzu it sevišķi priekš policijas , jo viņam ir mazs bet tomēr iekšdedzes dzinējs

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti