Krievijas „Prezidenta auto” nokārtojis drošības testus 10

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 20.jūnijs 2016 7:10

„Kortež” („Кортеж”) jeb arī par Krievijas prezidenta auto dēvētā projekta automobiļi piedalījušies drošības testu pārbaudēs Krievijā un Vācijā.

Kā medijiem pavēstījis Krievijas rūpniecības un tirdzniecības ministrs Deniss Marturovs, drošības testi aizvadīti veiksmīgi un tajos nopelnīta maksimāli iespējamā augstākā atzīme – piecas zvaigznes.

Tagad „Kortež” automobiļiem jāturpina slīpēt tehniku vismaz 100 000 km garos praktiskajos testos, lai līdz 2017.gadam tie būtu gatavi sērijveida ražošanai. Savukārt automobiļu publiskā demonstrācija paredzēta 2018.gada maijā, prezidenta inaugurācijas laikā.

Krievu mediji ziņo, ka 2016.gadā projekta vajadzībām tiks iztērēti 3,7 miljardi rubļu, bet kopējās „Kortež” izmaksas sasniegs 9-12 miljardus rubļu.

Pirmos „Prezidenta auto” eksemplārus samontēs Maskavas Centrālā zinātniskās pētniecības automobiļu un automotoru institūta (НАМИ) speciālisti, bet sērijveida limuzīnu, sedanu, mikroautobusu un apsardzes vajadzībām paredzēto apvidus automobiļu ražošanu uzticēs uzņēmumam „Sollers”.

 
Visi komentāri
 
GB12 20.jūnijs 2016 8:24
0 0 Atbildēt

Vlaģimiram Vlaģimirovičam nebūs kauns ar tādu ķēmu braulāt?

VP 20.jūnijs 2016 8:36
7 0 Atbildēt

Kortež ir tikpat slepens projekts kā, teiksim, kādas militārās tehnikas izstrādāšana - pat krievu medijos nekādas konkrētas informācijas nav - ir tikai kārtējie solījumi, ka "viss virzās pēc noteikta plāna," bet Korteža automobiļus dzīvē laikam redzējis retais. Arī šeit redzams tikai zīmējums

Kanibaals 20.jūnijs 2016 23:11
0 0 Atbildēt

Beigās to pašu ZIL iesmērēs.

Vaņa 20.jūnijs 2016 8:42
14 0 Atbildēt

no tiesas brīnīšos, ja šis projekts tiks novests līdz galam - vienreiz jau mēģināja pārsēdināt visu Krievijas valdību uz pašmāju ražojumiem, bet prezidentu - ZIL limuzīnā. Nekas gan no tā neiznāca. Pēdējos 10 gados nezinu nevienu auto projektu Krievijā, kas būtu bijis veiksmīgs. Arī AvtoVAZ noturējās tikai tāpēc, ka lietas tur pārņēma Renault-Nissan.

xxx 20.jūnijs 2016 9:26
3 1 Atbildēt

Nav nemaz tāds ķēms... Netradicionāls, bet kaut kas viņā ir, man patīk.

... 20.jūnijs 2016 10:24
0 1 Atbildēt

cik ir 3milj.rubļu...? 1000eiro?

Dina 20.jūnijs 2016 10:24
3 6 Atbildēt

Mūs dienu no dienas tik smalki informē kas notiek Krievijā, ko dara, ko runā utt. ka pilnīgi rodas iespaids ka esam jau atpakaļ PSRS sastāvā, tikai nesaprotu to, kādēļ aizejot pie ārsta man jāmaksā, PSRS laikā vis bija bezmaksas.

Kanibaals 20.jūnijs 2016 23:11
0 0 Atbildēt

Nevis bezmaksas bet par blatu tev viss bija un tas blats bija jānopelna. Kā bija PSRS to labi Belēvičš nodemonstrēja. Un jā to kāpēc bezmaksas labi paskaidro šī anekdote:

Rinda PSRS veikalā.

Ārzemnieks jautā: Kāpēc rinda?

Vietējais: Tur redz kurpes "izmestas".

Ārzemnieks apskatot kurpes: Nu jā, pie mums šitādas met ārā nevis veikalā liek.

Chankaishi 21.jūnijs 2016 3:19
0 0 Atbildēt

Nekas nav mainiijies tur kopsh Peetera pirmaa laikiem! Inzhenieri vesti apmaaciibaa uz Austriju, Vaaciju un Angliju. Dizains panjemts daljeeji no Rolls Roys, daljeeji no Landrower. Bilde sheit atshkjiraas no bildeem netaa. Pats Putins esot no paari par 80 skiceem izveeleejies divas - taas skices, kopaa ar Putina roku veiktajaam pieziimeem, saglabaashoties muzejaa. Dzineejs, piedzinja, ko tomeer buuveeshot Krievijaa, tiek izstraadaats ar Porshe paliidziibu. It kaa 12V turbo ar 800-850zs jaudu. Kopeejaas izmaksas tiek mineetas pat 24 miljardi rublju. Veel no neta klachaam - buuveets no titaana plaaksneem, T72 tanks var paarbraukt - tik kraasu noskraapees. Riepas bezceljaa automaatiski kljuust par kaapurkjeedeem Pa logiem var shaut ar reaktiivo granaatmeteeju - it kaa jau izmeegjinaats - inzhenieri seedeejushi autinjaa! Taa valsts nav mainaama!:)

Chankaishi 21.jūnijs 2016 3:41
0 0 Atbildēt
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti