Fināls uz jumta - "Tesla" autopilots atkal avarē 5

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 6.jūlijs 2016 15:25

Tikai dažas dienas pēc plaši izskanējušās informācijas par pirmo nāves gadījumu saistībā ar "Tesla" autopilotu, no ASV atceļojusi jauna ziņa par avāriju, kurā iekļuvis "Tesla" elektromobilis ar ieslēgtu autonomās vadīšanas sistēmu.

Šoreiz avarējis "Tesla Model X" krosovers, kas atsities pret ceļa nožogojuma barjerām un apgāzies uz jumta. Vadītājs un pasažieri guvuši traumas, bet policijas protokolā vadītājs norādījis, ka avārijas brīdī bijis ieslēgts autopilots.  

Viņš paskaidrojis, ka automobilis negaidot ietriecies ceļa apmali nožogojušajā barjerā, tad atsities pret joslas atdalošo betona konstrukciju un apgāzies uz jumta. Aizokeāna mediji atzīmē, ka šosejas I-76 posms, kur notika satiksmes negadījums ir samērā šaurs un nebūtu brīnums, ja vadītāja kļūda varētu novest arī pie avārijas.

Arī policija pagaidām nesteidzas saistīt šo negadījumu ar autopilota sistēmu, bet ražotāja un NTHSA (Nacionālā autoceļu satiksmes drošības administrācija) drošības ekspertu komentāri vēl tiek gaidīti.

Atgādināsim, ka ASV Ohaio štata Kantonas iedzīvotājs Džošua Brauns ieies vēsturē kā pirmais pirmais cilvēks, kurš gājis bojā avārijā ar automašīnu, kuru tobrīd vadījis autopilots. Avārija notika 7.maijā Floridas štata Villistonā.

Vairāk par šo negadījumu lasiet šeit: http://www.iauto.lv/zinas/pasaule/22285-vins-bija-pirmais-asv-autopilota-rezima-avarejot-tesla-elektroauto-dzivibu-zaudejis-ta-vaditajs

Iespējams, cilvēki pārāk uzticas tehnoloģijai, ko pierāda lielu popularitāti ieguvušais, nu jau nelaiķa Džošua Brauna savulaik publicētais video, kurā redzams kā viņa "Tesla Model S" autonomās braukšanas režīmā patstāvīgi izvairās no sadursmes no baltā kravinieka, kas negaidot maina joslas (skat.video).

Uz to norāda arī ražotājs, kas uzsver - autopilots ir tikai palīgsistēma un cilvēkam jebkurā brīdī jābūt gatavam pārņemt vadību.

 
Visi komentāri
 
Kanibaals 6.jūlijs 2016 22:23
1 0 Atbildēt

Pārsteidz pajoliņi vadītāji, kas vaino "Autopilotu", lai gan log failos viss ir redzams. Moš iedomājās, ka ieslēdzis kruīzu un stūŗi atlaida. Jau iepriekš bija viens, kas pedāļus jauca. Lai gan lidmašīnu piloti arī grēko un pārāk paļaujas uz autopilotu jo 9999 reizēs no 10000 nekas jau slikts nenotiek.

aansis 7.jūlijs 2016 3:07
2 1 Atbildēt

Mani pārsteidz cilvēki, kam šķiet, ka ir iespējams savādāk, nekā to dara "pajoliņi". Kā tu iedomājies nezaudēt uzmanību un būt gatavam jebkurā mirklī pārņemt vadību, ja normālam vadītājam atslābst uzmanība un nāk miegs jau tad, ja bez sasprindzinājuma ir monotoni pašam jāstūrē pa taisnu šoseju? Tāda nu ir cilvēka fizioloģija.

ezis71 7.jūlijs 2016 9:32
9 1 Atbildēt

Varbūt jūs esat ievērojuši ka amerikāņiem ķibeles gadās arī ar parastiem auto,pēkšņi sāk patrināties un iestūrē sienā un tad vaino auto ražotājus.Vienmēr kāds cits vainīgs tikai ne paši un tā tiesāšanās kā saldais ēdiens.Pietiek netīšam piespiest kruīzas pogu un auto lido,tikko kaut viens ritenis zaudē saķeri kruīza atslēdzas.Interesanti,šī informācija par ieslēgto kruīzu pirms avārijas saglabājas auto smadzenēs?Tas jautājums nav par Teslu.

ezis71 7.jūlijs 2016 8:18
4 1 Atbildēt

iAuto!Es skatos kad Tev arī patīk nomelnot Teslu,pēc virsraksta sāku secināt ka Tu esi vienā līmenī ar to amerikāni kas uztaisīja alņa testu.

Kanibaals 7.jūlijs 2016 11:11
3 0 Atbildēt

iAuto ir dzeltenās preses līmenis, uzraksta rakstu un aizmirst. Neinteresē ne lietas apstākļi ne iznākums, ka tik skanīgs virsraksts. Vēl pat izmeklēšana nav bijusi, bet iAuto jau ir verdikts.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti