Zīmola Volkswagen autoražošana kļūst par 25 procentiem draudzīgāka videi 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Volkswagen Baltic States | 11.jūlijs 2016 16:55

Zīmols Volkswagen ir spēris lielu soli pretī videi draudzīgai ražošanai. Zīmola ražotnēs visā pasaulē transportlīdzekļi un sastāvdaļas tagad tiek ražoti veidā, kas ir par 25 procentiem ekoloģiski ilgtspējīgāks nekā pirms pieciem gadiem. Tādējādi trīs gadus ātrāk nekā sākotnēji plānots ir sasniegts ambiciozs zīmola paša uzstādīts ilgtspējas mērķis.

Iniciatīvas „Think Blue. Factory.” panākumi parāda, ka vides aizsardzība uzņēmumā ir tikpat augstā līmenī kā kvalitāte, efektivitāte un inovācijas. „Investīcijas vides aizsardzības tehnoloģijās ļauj pasargāt vērtīgus resursus un izvairīties no izmešiem, kas nāk par labu ikvienam. Tas ir nozīmīgi arī no ekonomiskā viedokļa. Kopš 2010. gada mēs esam ietaupījuši vairāk nekā 100 miljonus EUR,” skaidro Pīters Bošs (Peter Bosch), Optimizācijas stratēģiju, procedūru un plānošanas nodaļas vadītājs. Šobrīd tiek izstrādāti jauni mērķi vides aizsardzības jomā, teica Bošs: „Pāris turpmāko gadu laikā mēs turpināsim šo ievērojamo progresu.”

Ar iniciatīvu „Think Blue. Factory.” Volkswagen ieviesa pirmo holistisko vides aizsardzības programmu autoražošanas nozarē. Kopš tā laika ik gadu resursi visā pasaulē tiek izmantoti daudz lietderīgāk un efektīvi tiek samazināts izmešu daudzums. Aprēķinot vidējo rādītāju no zīmola Volkswagen pieciem vides aizsardzības indikatoriem, ietekme uz vidi ir samazināta precīzi par 25,3 procentiem: laika posmā no 2010. gada līdz 2015. gada beigām elektroenerģijas patēriņš ir samazināts par 24,7 procentiem, CO2 izmešu daudzums – par 29,1 procentu, radīto atkritumu daudzums – par 46,5 procentiem, ūdens patēriņš – par 18,2 procentiem, bet šķīdinātāju emisijas – par 8,2 procentiem. Šie rādītāji tiek noteikti par vienu saražotu transportlīdzekli vai sastāvdaļu.

Izmantotā pieeja paredz, ka visas ražotnes sistemātiski apmainās ar informāciju par to panākumiem un viena no otras pārņem labākās iespējamās metodes. Līdz šim ir ieviestas aptuveni 2500 no 5000 izstrādātajām metodēm. Zīmola ražotnēs un fabrikās visā pasaulē kā iniciatīvas „Think Blue. Factory.” vēstneši darbojas vairāk nekā 1000 darbinieki. Pateicoties viņu ieguldītajam darbam, katru gadu visās ražotnēs tiek īstenotas jaunas, specifiskas uzlabojumu iniciatīvas, piemēram, LED apgaismojuma ierīkošana ražotnēs un atkārtota izlietotā ūdens izmantošana.

No vienas puses, iniciatīva „Think Blue. Factory.” reprezentē mazas inovācijas, piemēram, atlikušās siltumenerģijas izmantošana kloķvārpstu rūdīšanai Zalcgiteres ražotnē, kas ļauj ietaupīt līdz pat 46 procentus elektroenerģijas. No otras puses, programmā ietilpst arī lieli projekti, piemēram, ģeotermālās enerģijas, kas iegūta ar zemes kontūriem, izmantošana Emdenē un īpaši modernas plastmasas sastāvdaļu krāsotavas darbība Volfsburgā.

Kopumā vides aizsardzības programma ir saņēmusi vairāk nekā 30 atzinības, tai skaitā slaveno balvu „National Energy Globe” 2014. gadā kā Vācijas labākais projekts par tā holistisko pieeju ekoloģijas ilgtspējai visā pasaulē un Eiropas nozīmīgāko apbalvojumu vides aizsardzības un uzņēmējdarbības jomā „Green Tec Award” 2013. gadā kategorijā ‘Ražošana’ par energoefektivitātes un ūdens taupīšanas pasākumiem ražošanā. 2012. gadā programma saņēma balvu „Sustainovation Award” par vides aizsardzības un ekonomikas mērķu apvienošanu resursu saglabāšanai.

 
Visi komentāri
 
Kanibaals 12.jūlijs 2016 14:09
2 0 Atbildēt

Pilnīgi asara nobira. Izmešu skandāla posts ir lielāks kā viņu zaļās fabrikas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 2

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Briškens: Latvijā ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme

Latvijā biežākie smago ceļu satiksmes negadījumu veidi uz valsts ceļiem ir saistīti ar sadursmēm, tāpēc ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme, un tā noteikti saglabāsies kā prioritāte no Satiksmes ministrijas (SM) puses, ceturtdien ikgadējā Latvijas ceļu nozares konferencē sacīja satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P). Lasīt vairāk

 

Auto asociācija piedāvā risinājumu auto servisu legālas darbības veicināšanai 10

Katru gadu valsts budžets zaudē aptuveni 200 miljonus eiro, ko rada "ēnu tirgus", kas valda auto servisu nozarē. Tāpēc, lai veicinātu auto servisu legālu darbību, augstāku pakalpojumu kvalitāti un veicinātu nodokļu maksājumus, Auto asociācija rosina Latvijā ieviest autoservisu brīvprātīgas sertificēšanas sistēmu. Lasīt vairāk

 

Komisijā neatbalsta piedāvājumu liegt pārdot alkoholu degvielas uzpildes stacijās 25

Alkohola tirgošana degvielas uzpildes stacijās (DUS) arī turpmāk netiks ierobežota, šādu pozīciju otrdien atbalstīja Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas vairākums. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti