Eiropā jau pārdots vairāk nekā 21 000 "Ford Mustang" 2

 

Foto: Publicitātes attēls

Inchcape Motors | 19.oktobris 2016 13:06

Eiropā Mustang automobiļus visvairāk iegādājas Vācijas iedzīvotāji, no vāciešiem krietni neatpaliek briti, taču vislielākie sporta automobiļu entuziasti un Mustang pielūdzēji dzīvo Beļģijā;

• Šobrīd Beļģijā proporcionāli ir visvairāk jauno Ford Mustang automašīnu nekā jebkurā citā Eiropas valstī – tur iegādāti 1600 Mustang jaunie auto modeļi;

• Leģendārā sporta auto tirdzniecība Eiropā, pirmo reizi pēc tā laišanas klajā ASV pirms 51 gada, tika uzsākta pērn. Šobrīd Eiropā jau pārdoti vairāk nekā 21 000 Mustang automobiļu.

Iespējams, ka šī nebūs pirmā valsts, kas ienāk prātā domājot par sporta automobiļiem, tomēr Beļģija ir līdz ausīm iemīlējusies jaunajā Ford Mustang.

No vairāk nekā 21 000 Eiropā pārdotajām Mustang automašīnām tieši 1600 modeļus iegādājušies sporta auto entuziasti Beļģijā. Sanāk pa vienam automobilim uz 4693 kopumā no 7 659 000 Beļģijā dzīvojošajiem autovadītājiem, tas ir proporcionāli daudz vairāk nekā jebkurā citā Eiropas valstī.

“Inchcape Motors Lativa” mārketinga vadītāja Jana Garanča norāda, ka arī Latvijā ir gana sporta automašīnu Mustang cienītāji - 2016.gadā deviņu mēnešu laikā Latvijā reģistrētas 21 jauns Mustang modelis.

Pārējo Eiropas valstu vidū kopš tirdzniecības uzsākšanas pagājušajā gadā, pirmo reizi pēc leģendārā sporta auto laišanas klajā ASV 1964. gadā, vairāk nekā puse jauno Mustang ir pārdoti Vācijā un Lielbritānijā. Vācijā iegādāto Mustang skaits sastāda 7281 vienības, kas ir viens auto uz 7700 autovadītājiem, bet Lielbritānijā iegādāto Mustang skaits ir 4761 vienības, tas ir viens automobilis uz 7743 autovadītājiem.

Pārdošanas apjoma ziņā Francija ar 2126 vienībām ir trešajā vietā, bet ceturtajā vietā ir Beļģija — viena no valstīm ar mazu iedzīvotāju skaitu, kuru vidū ir arī Zviedrija, Šveice un Čehija, kur vērojams liels pieprasījums pēc pērn pasaulē visvairāk pārdotās sporta kupejas.

„Mustang ir automobilis, kuram Eiropā ir daudz kaislīgu pielūdzēju, šīs automašīnas entuziasti veido fanu klubus, kā arī dažnedažādus Mustang saietus,” stāsta Ford Belgium izpilddirektors Lorens Šarpentjē. „Tas ir sporta automobilis, kas nelīdzinās nevienam citam un, kuru daži fani ir burtiski gaidījuši visu savu dzīvi.“

Beļģijā jau izsenis ir iecienīti ātri automobiļi. Slavenā Spā-Frankošampas trase ir viena no pirmajām F-1 sacīkšu trasēm, savukārt Džekijs Ikss sešas reizes ir uzvarējis Lemānas 24 stundu sacīkstēs, vienu reizi Ford GT-40 sacīkstēs, 25 reizes kāpis uz goda pjedestāla F-1 sacīkstēs, kā arī uzvarējis Dakāras rallijā.

Viens no lielākajiem Mustang faniem ir pašpasludinātais Mustang entuziasts Adelberts Englers, kas savās mājās ir izveidojis 5500 Mustang modeļauto, kā arī vairāku pilnizmēra klasisko modeļu kolekciju.

„No intervijām, filmām un mūzikas video līdz reportāžām, jubilejām un izstādēm, gadu gaitā es ar saviem Mustang esmu darījis to visu,“ stāsta Englers, kurš ar nepacietību gaida, kad viņam tiks piegādāts dzeltenais Mustang ar 2,3 litru EcoBoost dzinēju.

Mustang klientiem Eiropā izvēlei ir pieejami 5,0 litru V8 un 2,3 litru EcoBoost modeļi, kā arī slīpā jumta un kabrioleta virsbūve. Līdz šim populārākās krāsas ir sarkana, pelēka un melna, 72% ir izvēlējušies slīpā jumta virsbūvi, bet 64% izvēlējušies V8 dzinēju. EcoBoost modeļi lielākoties tiek pasūtīti Dienvideiropā.

Šogad līdz šim Ford sporta automobiļu pārdošanas apjoms salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pērn ir dubultojies. Sporta automobiļu vidū ir tādi modeļi kā Mustang, Focus RS, Focus ST un Fiesta ST.

 

 
Visi komentāri
 
Mārča 20.oktobris 2016 8:56
1 0 Atbildēt

Nav brīnums par Beļģiju, aizplūst tur daudz nodokļu naudiņas (EP, EK) un kapēc gan lai šķērdētāji nebrauktu ar Mustang?

iAuto 21.oktobris 2016 10:32
0 0 Atbildēt

Labs!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti