"I-Pace" - pirmais "Jaguar" ar elektrību; pārdošanas starts 2018.gadā 6

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 15.novembris 2016 8:49

Losandželosas motoršovā savu pirmo iznācienu piedzīvojis krosovers "Jaguar I-Pace" – pirmais britu kompānijas modelis ar elektrisko piedziņu.

ASV tiek izrādīta "I-Pace" koncepta versija, taču sērijveida modelis tiek solīts jau nākamgad, bet tirdzniecības starts – gadu vēlāk.

Elektriskā krosovera pamatā ir jauna platforma ar alumīnija rāmī iebūvētu 90 kilovatstundu litija jonu akumulatoru bloku pie kura stiprinās krosovera "F-Pace" piekare. Pilnpiedziņas automobili dzinējspēks ir divi elektromotori ar kopējo jaudu 400 Zs un 700 Nm.

Ražotājs atklāj, ka līdz simtam elektriskais „kaķis” paātrinās aptuveni četrās sekundēs, bet strāvas krājumu pietiks aptuveni 500 kilometriem. Lai atjaunotu enerģijas krājumus līdz 80% apmēram ar speciālas iekārtas palīdzību, vajadzēs aptuveni 1,5 stundas.

Četrvietīgajam krosoveram ir divi bagāžnieki ar 530 litru ietilpību aizmugurē un ar 128 litru tilpumu priekšā, ciparu mērinstrumentu panelis, multimediju sistēma ar 12 collu ekrānu, kā arī skārienjutīgi funkciju pārvaldes paneļi uz stūres rata.

"Jaguar" atzīmējis, ka sērijveida versija no ASV parādītā "I-Pace" koncepta atšķirsies minimāli. 

 
Visi komentāri
 
aigi 15.novembris 2016 9:26
0 0 Atbildēt

Foršs. Cena gan jau ka būs arī premium.

iAutolv 15.novembris 2016 11:19
1 0 Atbildēt

Daži mediji vēsta, ka cena būšot 70-80 tūkstoši eiro

LMT 15.novembris 2016 12:01
0 0 Atbildēt

Glīts BMW!

Janozaurs 15.novembris 2016 12:12
0 0 Atbildēt

Smuks un 500 km.

Vēl viens cienīgs pretinieks teslai.

Kanibaals 15.novembris 2016 21:33
0 0 Atbildēt

nav jau teikts, ka to varēs iegādāties nevis tikai izīrēt.

Conqueror 19.novembris 2016 2:19
0 0 Atbildēt

no salona iekšskata saprotu, ka kājām maz vietas būs? tādi šķībi sašaurinājumi pa ārējām malām, būs jāsēž ar slīpi novietotām kājām uz vienu pusi, jeb tas ir foto ar zivs acs lēcu?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 2

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti