Joprojām ierindā - ASV Porsche sporta auto nobraucis 1,6 miljonus km (+ video) 1

 

Foto: ekrānšāviņš

iAuto | 21.novembris 2016 12:17

ASV kāds 1964.gadā iegādāts Porsche 365 joprojām kalpo savam saimniekam, nesen tas pārvarējis 1 miljonu jūdžu (1,6 miljoni km) atzīmi.

Amerikānis Gijs Ņūmarks ir netipisks autobraucējs, jo savulaik izdarītajai izvēlei palicis uzticīgs visu mūžu – ar savu 1964.gada Porsche 365 viņš brauc joprojām, turklāt dara to ikdienu. Nesen viņa automašīnas odometrs noskaitīja vienu miljonu jūdžu (1,6 miljoni km), kas iemūžināts “Youtube.com” video.

Par vācu sporta auto īpašnieku Ņūmarks kļuva koledžas izlaiduma dienā, saņemot to kā dāvanu no sava tēva. Kopš tā laika viņš ar savu sporta kupeju brauc pastāvīgi, ir sajūsmā par tā izskatu, dinamiku un izturību. Tiesa, laimīgais stāsts nav bijis bez ēnas pusēm – Porsche laiku pa laikam tomēr bijis arī jāremontē, piemēram, dzinējs šo vairāk nekā 50 gadu laikā ir atjaunots trīs reizes, bet 2013.gadā Ņūmarka dārgumu iekāroja zagļi. Mašīna pazuda no garāžas, taču, pateicoties operatīvai rīcībai un internetā izsludinātajai meklēšanai, jau pēc trīs dienām atgriezās pie saimnieka.

Ņūmarks turpina rūpēties par savu mīluli un rūpīgi seko līdzi tā tehniskajam stāvoklim – medijiem viņš atklājis, ka apkope tiek veikta pēc katrām 3000 jūdzēm (4800 km). 

 
Visi komentāri
 
Janozaurs 22.novembris 2016 8:52
1 1 Atbildēt

Zelta sešdesmitie.

Tā laika auto galvenais mīnuss bija rūsa. Ja ne rūsa, tad viņi visi miljonus varēja braukt.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti