Dienvidkoreja gatavojas noteikt "Porsche", BMW un "Nissan" automašīnu tirdzniecības aizliegumu valstī 2

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 1.decembris 2016 10:29

Dienvidkoreja varētu aizliegt autobūves uzņēmumu "Porsche", BMW un "Nissan" atsevišķu modeļu tirdzniecību valstī un piemērot kompānijām naudassodu 6,5 miljardu vonu (5,2 miljonu eiro) apmērā saistībā ar izmeklēšanu attiecībā uz automobiļu kaitīgo izmešu dokumentāciju.

Dienvidkoreja izmeklēšanu saistībā ar vides aizsardzības atbilstības sertifikāciju importētām mašīnām sāka pēc tam, kad Vācijas "Volkswagen" pērn septembrī atzina, ka pasaulē līdz pat 11 miljoniem automašīnu aprīkoti ar konkrētu dīzeļdzinēju tipu, kam uzstādīta kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūra.

Dienvidkorejas valdība otrdien paziņoja, ka tā atklājusi sertifikācijas neatbilstības desmit valstī pārdotiem modeļiem - diviem "Nissan", vienam BMW un septiņiem "Porsche" modeļiem -, un autoražotājiem gatavojas piemērot naudassodu, kas kopumā sasniegs 6,5 miljardus vonu.

"Mēs ļausim "Nissan" un BMW paskaidrot savu nostāju lietas izskatīšanā un iesniegt likumīgu sūdzību, ja tiks apstiprinātas neatbilstības," norāda Dienvidkorejas Vides ministrijas pārstāvis.

Tikmēr "Porsche" jau atzinusi neatbilstības sertifikācijas dokumentos un pārtraukusi valstī pārdot četrus no septiņiem ietekmētajiem modeļiem.

 
Visi komentāri
 
sabe 1.decembris 2016 12:53
0 0 Atbildēt

Nevar uzzināt kuriem modeļiem?

Kanibaals 2.decembris 2016 21:26
2 0 Atbildēt

Tā tiem dīzelistiem vajag. Ko taupa taupītājs to laupa laupītāji.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 5

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 25

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti