"Daimler" peļņa 2016.gadā sasniegusi rekordaugstu līmeni 6

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 2.februāris 2017 13:25

Vācijas autobūves koncerns "Daimler" pērn strādājis ar 8,8 miljardu eiro tīro peļņu, kas ir visu laiku augstākais līmenis uzņēmuma vēsturē, teikts ceturtdien publiskotajā kompānijas paziņojumā.

Salīdzinājumā ar 2015.gadu kompānijas peļņa pieaugusi par 1%, kas galvenokārt skaidrojams ar vieglo automašīnu un mikroautobusu ražošanas struktūrvienību veiksmīgajiem darbības rezultātiem.

Tikmēr "Daimler" tirdzniecības apjoms pērn palielinājies par 3% un sasniedzis 153,2 miljardus eiro.

Jau ziņots, ka "Daimler" struktūrvienība "Mercedes-Benz" pagājušajā gadā apsteidza iekšzemes konkurentu BMW, spējot piegādāt visvairāk luksusa klases automašīnu.

 
Visi komentāri
 
experc 2.februāris 2017 14:51
3 1 Atbildēt

Kāpēc neviens neraksta par sazvērestības teoriju?

Tiklīdz auto sāka ražot nekvalitatīvus, kuri knapi iztur garantijas termiņus, visām kompānijām sanāk rekordlieli pārdošanas apjomi.

Tagad var pirkt korejiešus - kia,hjundai. Tie mēģina ieņemt savu vietu tirgū, tāpēc ražo kvalitatīvus auto. Drīz arī sāks haltūrēt, lai iegūtu rekordlielus pārdošanas apjomus. Tāpēc pēc pāris gadiem vajadzēs pirkt ķīniešu auto. Ķīnieši arī mēģina iekosties pīrāgā. Jau tagad great wall, Haval jau apdzen dacia. Bet pēc dažiem gadiem kvalitāte būs vēl labāka.

Bet jāsāk pierast, ka autokompānijas stādīs rekordus, bet auto lūzīs biežāk un biežāk. Mūsu mazbērni pirks tikai jaunus ( kā telefonus), bet vco auto vairs nebūs, jo tos būs nereāli dārgi uzturēt.

msh 2.februāris 2017 18:13
0 0 Atbildēt

Jā, man arī patīk ka firmas, kuras izceļas ar sūdīgu mašīnu ražošanu [mersis neizceļas? Kāds no esošajiem modeļiem spēj ilgspēlētībā turēt līdzi W124?] regulāri lepojas ar miljardus lielām peļņām... Būtu vismaz šo faktu centušies slēpt... :)

iAuto 3.februāris 2017 6:39
0 0 Atbildēt

Kāda baina jaunajiem MB modeļiem, kuri dienas gaismu ieraudzījuši pēc jaunās C klases?

experc 3.februāris 2017 10:30
2 0 Atbildēt

man patīk. es gribu atkārtoties - MB ir VIENĪGĀ Eiropas autokompānija kuru es cienu.

Man nepatīk tas, ka automašīnas sāk palikt nekvalitatīvas ( visas, ne tikai MB).

Agrāk bija bīstami nopirkt litotu automašīnu un ar to braukt uz Spāniju, jo tā ceļā varēja salūzt. Bet tagad bīstami braukt arī ar jaunu. Braucot ar jaunu auto tas arī lūzt. Bieži vien pat vairākas reizes garantijas laikā. Turklāt nav svarīgi vai tā ir toyota, vai bmw vai mercedes.

iAuto 3.februāris 2017 11:38
0 0 Atbildēt

Ar tiem jaunajiem garantijas laikā ir gadījumi - bet tie tomēr raksturīgi konkrētiem dzinējiem vai ātrumkārbām

msh 5.februāris 2017 10:22
0 0 Atbildēt

Vaina tāda, ka nav vēl nogājuši 20 gadus lai varētu spriest - un vaina tāda, ka nav jau vērts lolot ilūzijas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti