"Volkswagen Golf" piedzīvo nelielu modernizāciju (+ foto) 4

 

Foto: Publicitātes attēls

iAuto | 9.februāris 2017 14:44

Septītās paaudzes "Volkswagen Golf" saņēmis uzlabojumus, ko ražotājs pēc līdzības ar datorterminoloģiju, nolēmis nodēvēt par update citkārt izmantotā nosaukuma facelift vietā, ar to norādot, ka modernizācija nav tik nozīmīga, lai izpelnītos šo apzīmējumu.

Un tik tiešām – no ārpuses modernizēto golfiņu varēs atpazīt vien pēc jaunajiem aizmugures lukturiem un diožu galvenajiem priekšējiem lukturiem (tikai par piemaksu).

Iekšpusē pārmaiņu krietni vairāk un to daudzums atkarīgs no pircēja maka biezuma – lepnākajā komplektācijā update "Golf" var būt komplektēts ar pilnībā digitālu mērinstrumentu paneli un izmēros krietni pieaugušu (līdz pat 12,3 collas) multimediju sistēmas ekrānu, kas tagad sapratīs arī žestu un balss komandas.

Papildinājies un uzlabojies palīgsistēmu klāsts. Piemēram, sastrēgumu asistents tagad varēs uzņemties automašīnas vadību pilsētā vai satiksmes korķos līdz pat 60 km/h patstāvīgi paātrinoties, bremzējot vai pilnībā apstājoties, bet jaunā "Emergency Assist" uzmanīs vadītāja uzvedību – ja elektronika konstatēs, ka vadītājs ilgāku brīdi netur stūri, atskanēs brīdinājuma signāls un mirkli pēc tam arī iedarbinātas bremzes. Ja vadītājs nereaģēs arī tad, tiks iedegtas avārijas gaismas un automašīna apstādināta savā joslā.

"VW Golf" pircējam pieejama plaša izvēle no 13 motoru variantiem, tajā skaitā "Plug-in" hibrīda, "E-Golf" elektriskā un dabasgāzes versija.

Kamēr dīzeļdzinēju klāsts atstāts bez izmaiņām (150 vai 184 ZS), benzīnnieku piedāvājumā veiktas dažas korekcijas: bāzes versijas lomu tagad pildīs trīscilindru agregāts ar 85 Zs jaudu, 1,4 litru motors nomainīts ar 1,5 litru dzinēju, kas attīsta 150 Zs (drīzumā arī 130 Zs), bet GTI sporta modeļi saņēmuši jaudas piedevu un tagad attīsta 230 (GTI) un 245 Zs (GTI Performance).

Līdz šim pieejamajai transmisiju izvēlei ar 6MK un 6DSG pievienosies jauna DSG divsajūgu pārnesumkārba ar septiņiem pārnesumiem, kas pēc ražotāja apgalvojuma, sola līdz pat 0,3 litru degvielas ietaupījumu uz 100 km.

Modernizētais "Volkswagen Golf" bāzes versijā maksās no 17 850 eiro (cena Vācijā). 

 
Visi komentāri
 
experc 9.februāris 2017 15:03
6 9 Atbildēt

dažreiz skatos uz tādiem kompaktiem un domāju - tīri neko būtu pabraukt ar tādu, paspēlēties ar tādu mantiņu...

Bet atliek iesēsties.... un nākas nožēlot.

p.s

Mehāniskā kārba? 2017.gadā?

Kurbulis viņam arī ir?

msh 9.februāris 2017 22:03
3 5 Atbildēt

Jā, ekspert, tieši tā, ir 2017. gads - tas iemesls kāpēc vispār mašīnās vēl ir pieejami tomāti, ir dēļ salīzingotajiem pircējiem, kuri pēc dažiem gadiem to mizu atdos, un par tālāko pajāt, un gan jau tos dažus gadus izvilks - pašam ražotājam pēc idejas nebūtu motivācija likt kārbu kas sadārdzina mašīnu un, iespējams, palielina degvielas patēriņu, un cilvēkam kurš taisās braukt ilgāk par dažiem gadiem, arī diez vai būtu šāda motivācija. Atliek tikai palasīt powera recro topikus, kā cilvēki dabū jāties ar tikai 10 gadus veciem tomātiem - sūds ar gareniski raujamu puļķi, ne kārba.

msh 9.februāris 2017 22:08
5 2 Atbildēt

Cik traki ka esam nodzīvojuši tik tālu ka šādas izmaiņas ir jāizkladzina pa plašsaziņas līdzekļiem. 20 gadus atpakaļ mazākā izmaiņa, kas tiktu kladzināta, būtu modeļa nosaukuma maiņa vai priekšējā paneļa nomaiņa uz pavisam savādāku - un visdrīzāk to nevis kladzinātu ražotāja preses departaments, bet gan autožurņi apskatītu savos apskatos modernizēto mašīnu. A te - izmainīts maģis, pielikti pāris vipendroni un bik pamainīti spēka agregāti.

Bet nu kaut kā jau tā uzmanība jāpievērš...

Golf 10.februāris 2017 8:50
2 0 Atbildēt

un es pat neteiktu, ka tās ir mazas izmaiņas - galu galā digitālais panelis līdz šim bija pieejams tikai VW grupas augstākas klases modeļiem, turklāt labākas izšķirstspējas, ātrākas darbības un izmēra multimediju ekrāns arī ir pluss, tāpat kā dažādas drošības sistēmas, kas paliek arvien efektīgākās un vairāk palīdz vadītājam. Bez tam - Golf 8 būs klāt jau nākamgad!!!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti