Četri autoražotāji panāk vienošanos "Takata" defektīvo gaisa spilvenu lietā 1

 

Foto: Ekrānšāviņš

Nozare.lv | 19.maijs 2017 10:12

Četri autoražotāji, tostarp "Toyota" un BMW, ceturtdien panāca vienošanos, lai maksātu 553 miljonus dolāru (496,8 miljonus eiro) un izbeigtu ASV sākto tiesas prāvu par defektīviem "Takata" gaisa spilveniem.

Februāra beigās sāktajā tiesas prāvā tika apgalvots, ka autobūves uzņēmumi zināja par bīstamajiem defektiem, tomēr turpināja tos izmantot savos automobiļos.

Kopumā defektīvie gaisa spilveni pasaulē ietekmējuši gandrīz 16 miljonus automašīnu.

Ceturtdien panāktā vienošanās, kam vēl nepieciešams tiesas apstiprinājums, paredz, ka "Toyota" maksās 278,5 miljonus dolāru, BMW 131 miljonu dolāru, "Subaru" 68,3 miljonus dolāru un "Mazda" 75,8 miljonus dolāru.
"Ford", "Honda" un "Nissan" līdzīgu vienošanos vēl plāno noslēgt.

"Toyota" skaidro, ka šī vienošanās atlīdzinās prasītājiem ceļošanas izdevumus, kamēr tiek remontētas viņu automašīnas.

Kā ziņots, Japānas automašīnu rezerves daļu ražotājs "Takata" kopš 2013.gada ir ierauts vērienīgā starptautiskā skandālā saistībā ar defektīviem gaisa spilvenu piepūšanas mehānismiem, kas var izraisīt gaisa spilvenu piepūšanos ar pārmērīgi lielu spēku, tādējādi tam pārsprāgstot un automašīnā izraisot iespējamu nāvējošu atlūzu izplatīšanos.
"Takata" ražoto gaisa spilvenu defekta dēļ pasaulē bojā gājuši 16 cilvēki un vēl 180 guvuši ievainojumus.

Februāra nogalē "Takata" oficiāli atzina vainu krāpšanā un piekrita izmaksāt miljardu dolāru, lai vienotos sprāgstošo gaisa spilvenu lietā.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 19.maijs 2017 11:39
3 0 Atbildēt

Ja tie auto ražotāji zinātu latviešu valodu, viņi uzreiz zinātu, ka tiem gaisa spilveniem uzticēties nevar. Jo latviski tie saucas - "Tā, kā tā". Gandrīz tāpat kā - "kaut kā tā".

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Velosipēda vadītāja apliecība – bērniem jau 10 gadu vecuma. Kā to iegūt? (+ VIDEO) 4

Bērniem, kas pārvietojas ar velosipēdu, nepieciešams nokārtot velosipēda vadītāja apliecību. Šāda apliecība vai augstākas kategorijas apliecība, piemēram, autovadītāja tiesības, nepieciešama arī pilngadīgām personām, kas pārvietojas ar elektroskrejriteni. Kā iegūt velosipēdista apliecību, un kā sagatavoties eksāmenam? Lasīt vairāk

 

Vidzemes šosejas un Ķekavas apvedceļa posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 8

No šodienas atsevišķos Vidzemes šosejas (A2) un Bauskas šosejas Ķekavas apvedceļa (A7) posmos tiks palielināts maksimālais atļautais ātrums, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC). Lasīt vairāk

 

Ķīnas autotirgus – 2024. gada marta rezultāti un ražīgāko zīmolu TOP-10 2

2024.gada martā Ķīnā pārdoti 1,690 miljoni automobiļu, ar lielu atrāvienu dominējot vienam pašmāju zīmolam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti