Jaunā BMW M2 svaigākie rekordi - adrenalīns asinīs garantēts (+ VIDEO) 4

 

Foto: Publicitātes attēls

Inchcape | 27.augusts 2018 10:23

Leģendārā Bavārijas autoražotāja BMW kompaktākais M sērijas auto ir kļuvis vēl izcilāks un iekārojamāks, jo tā jaunākais modelis ir piedzīvojis vairākus uzlabojumus. Par šā auto, kas tā vien radīts ātruma cienītājiem, jaunajiem rekordiem stāsta "Inchcape Motors Latvija" BMW tirdzniecības vadītāja Kristīne Nesaule.

Pērn visā pasaulē tieši šis "BMW M sērijas bāzes modelis tika pārdots rekordlielā skaitā, proti, 12 tūkstoši spēkratu. "Tas ir vairāk nekā jebkura cita "M sērijas" auto pārdošanas rezultāti," teica Nesaule.

Minhenieši šo rekordu izlēma nosvinēt, laižot ekskluzīvo "BMW M2 Coupe Edition Black Shadow". Šī īpašā versija tika publiski prezentēta Ženēvas auto izstādē, lai izceltu un demonstrētu zīmola faniem jaunākos šā sporta auto panākumus.

Pēc Nesaules paustā, spēkrats pilnībā atbilst savam nosaukumam "Black Edition", parādot savas "tumšākās" puses. Vienīgais pieejamais tonis "Black Sapphire Metallic" apvienojumā ar 19 collu speciāliem vieglmetāla diskiem matētā melnā krāsā.

Tēlu papildina oglekļa šķiedras elementi eksterjerā, tumši hromētas izpūtēja izejas, melni glancēts radiatora režģis un aizmugures difuzors, kas darināts no oglekļa šķiedras. Auto uz priekšu dzen sešu cilindru dzinējs ar 370 ZS jaudu, kas sajūgts ar septiņu pakāpju DCT pārnesumkārbu. Naksnīgais sporta auto līdz 100 km/h ieskrienas vien 4,3 sekundēs.

Pieveikts rekordliels balonu skaits

Šā gada jūlijā "BMW M2 Competition", pats ātrākais šīs sērijas auto, uzstādīja jaunu Ginesa rekordu, tas ir, minūtes laikā ar lāzera palīdzību pārspridzinot 79 balonus, tā pārsniedzot Ašrita Fūrmana 2016.gadā sasniegto rezultātu - 63 pārspridzināti baloni. Turklāt baloni bija izvietoti nevis vienkārši taisnā līnijā, bet gan atbilstoši "BMW M" logotipam.

"Ar šo rekordu Bavārijas auto ražotājs varēja demonstrēt šīs sporta kupejas īpašību līdzsvaru - neticama dinamika un jauda apvienojumā ar precizitāti un kontroli," uzsver Nesaule.

Un patiesi, jaunais "BMW M2 Competition" ar saviem jaunākajiem tehniskajiem uzlabojumiem garantē vairāk adrenalīna tiem, kas vēlas sasniegt jaunus rekordus - vieglāks "M TwinPower Turbo" trīs litru dzinējs maksimālai dinamikai, jauda 410 ZS, maksimālais griezes moments 550 Nm, maksimālie dzinēja apgriezieni 7600 rpm. Kombinētais degvielas patēriņš litros uz 100 km: 9,9-10,0 [9,2-9,2], CO2 izmeši g/km - 225-228 [209-210].

Tandēmā ar dzinēju strādā vai nu sešu pakāpju manuālā vai septiņu pakāpju DCT pārnesuma kārba. Lai sasniegtu 100 km/h ātrumu automobilim vajag vien 4,2 sekundes, bet jaunā M2 Competition maksimālais ātrums ir 280 kilometri stundā. Šā auto cena ir 64 900 eiro.

Šā gada jūlijā par godu ātruma festivālam Gudvudā BMW uzlaboja sportisko M2 un demonstrēja visas pārsteidzošās "M Performance" papildu iespējas, ar tām pilnībā aprīkojot "M2 Competition".

"Pirmajā acu uzmetienā varētu šķist, ka "M Performance" ir auto dekoratīvie elementi, taču jaunās ekskluzīvās detaļas būtiski samazina spēkrata svaru un uzlabo aerodinamiku," skaidro eksperte. Piemēram, "BMW M2 M Performance Parts Concept" izskatās patiesi iespaidīgi "Frozen Black" tonējumā ar zelta akcentiem, vienlaikus tas ir par 60 kilogramiem vieglāks nekā standarta M2.

Šajā spēkrata versijā visai daudz izmantota oglekļa šķiedra: no tā darināti priekšējie spārni, jumts, bagāžnieks, radiatora režģis un difuzors. Komplektā iekļautas gan jaunās kataloga "BMW M Performance Parts" detaļas, kā arī pilnīgi ekskluzīvi elementi.

"Daži no Gudvudā demonstrētajiem elementiem ir pieejami iegādei, bet atsevišķas detaļas plašākai auditorijai kļūs pieejamas pakāpeniski. Pilns komplekts pārdošanā būs sākot no nākamā gada pavasara," piebilda Nesaule.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 27.augusts 2018 12:32
9 42 Atbildēt

Citas emkas neiet, tāpēc Bavārieši izdomāja viltību - uztaisīt to maziņu. Tāpēc sanāca vieglāks un tāpēc ātrāks.

Kad jau šis neies, izlaidīs m1.

A 27.augusts 2018 17:24
16 3 Atbildēt

Jā, jā neiet, Tu pat 2.0 sierru neesi spējīgs "savākt"!

Tikai nesaprotu, tas ir no tā, ka "bumeris", Tev dirsu par daudz ar gurķi paplēsis, vai tādēļ, ka esi tik resns un stulbs?

Interesanta pieeja Jums homoseksuāļiem, ne ir braucis, ne spējīgs kaut riepas nopirkt tādam auto, bet savu neglīto seju visur cenšās "iebāzt"....

A 28.augusts 2018 1:32
2 13 Atbildēt

Es braucu ar 1000 Eiro vērtu BMW 320D, un tāpēc es zinu, ko nozīmē jauda.

Vakar mani izkoda viens Opelis,viens fords un viens Hjunajs. Bet šitie resnie tik un tā nezina, kāda ir bauda braukt ar BMW. Kā ir patīkami, kad dzirdi, ka kaut kas sāk kratīties, svilpt vai čīkstēt - un tu nezini, kas šoreiz ir salūzis.

istaisA 28.augusts 2018 8:05
23 0 Atbildēt

Haha, un tgad "viencexperc" ar "bumeri" izmanto manu iepriekšējo niku "A", jūs homīši esiet stulbāki nekā es domāju.

Kas tad nu nevariet vairs viens otram mierīgi dirsas ar gurķi paurbināt? Starpcitu, ka ar to resno vēderu "nodzīšanu", ārsti apgalvojot, ka ja Jūs sāktu pāroties savā starpā tad varbūt pazustu ši depresija visos portālos kaut, ko stulbu iedirst. Cerības protams mazas visslabāk tādus kucesdēlus, kā "viencexperc" un "bumeris" ir vienkārši izolēt no apkārtējo sabiedrības.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti