Spānijā spēcīgs sniegputenis izraisa satiksmes haosu (+ VIDEO) 3

 
Nozare.lv | 9.janvāris 2021 9:51

Spānijā daudzos rajonos piektdien turpinājās spēcīgs sniegputenis, izraisot haosu uz ceļiem, sevišķi valsts centrālajā daļā, un galvaspilsēta Madride pieredzēja lielāko uzsnigušā sniega daudzumu 50 gadu laikā.

Vētras "Filomena" izraisīto ekstrēmo laikapstākļu dēļ daudzus rajonus klāja bieza sniega sega.

Tā kā nebija nekādu pazīmju, ka snigšana mitētos, Madrides Barahasas lidosta apturēja visus ienākošos un izejošos reisus, līdz uzlabosies redzamība. Lidosta arī turpina attīrīt skrejceļus no sniega, lai iespējami drīz atsāktu savas operācijas.

Sniegputenis arī ietekmēja satiksmi uz apmēram 400 autoceļiem, un simtiem automašīnu tika nošķirtas no ārpasaules sniega un ledus dēļ.  

Dzelzceļa kompānija "Renfe" atcēla ātrvilcienu reisus starp Madridi un Valensiju. 

Vissmagāk piemeklēti tika Kastīlijas-Lamančas, Valensijas un Madrides reģioni. 

Vēsturiskā Toledo pilsēta lūdza armijas palīdzību ielu attīrīšanā no sniega. Līdzīgu lūgumu izteica arī Alvasetes pilsēta valsts dienvidaustrumos.

Meteoroloģijas aģentūra AEMET raksturoja situāciju kā "īpašu un, visticamāk, vēsturisku".

Sinoptiķi prognozēja, ka spēcīga snigšana turpināsies līdz svētdienai, bet pēc tam pakāpeniski mitēsies, vētrai "Filomena" sākot virzīties uz ziemeļaustrumiem. Gaisa temperatūra tomēr saglabāsies ārkārtīgi zema.

Jau pirms snigšanas sākuma ceturtdienas rītā gaisa temperatūra bija ievērojami kritusies. Kādā slēpošanas stacijā Pirenejos tā trešdienas rītā pazeminājās līdz neoficiālam rekordam - mīnus 34,1 grādam pēc Celsija. 

"Filomena" arī atnesa stipru lietu un vēju Kanāriju salās un Pireneju pussalas dienvidu piekrastē. 

 
Visi komentāri
 
viencexperc 10.janvāris 2021 14:23
1 2 Atbildēt

Ko viņi teiktu, ja būtu tāds sals, kā bija Mazajā ledus laikmetā, kad - 1621-1669 aizsala Bosfora šaurums, vai 1708—1709 ziemā aizsala Adrijas jūras piekraste, vai 1784.gadā Parīzē, aprīļa beigās vēl bija sals un temperatūra bija no -7 līdz -10 grādiem pēc Celsija.

Protams, ka tagad nekā tāda nav, jo VW ar savu dīzeļģeitu 1784.gadā sāka sildīt klimatu.

Nav taisnība 11.janvāris 2021 9:22
0 0 Atbildēt

Amerikāņi vainīgi, pārk daudz benzīna kurina ar saviem v8 un turpina akmeņogles dedzināt!

kasinsh79 12.janvāris 2021 6:37
0 0 Atbildēt

Viņiem pat ziemas riepu nav! Un vairumam ēku nav (un nevajag) pat elementāras apkures.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 6

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 19

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Rīgas dome ārkārtas sēdē lems par 10 miljonu eiro novirzīšanu ielu seguma atjaunošanai 3

Šodien izsludināta Rīgas domes ārkārtas sēde, kurā deputāti lems par vairāk nekā 10 miljonu eiro novirzīšanu ielu seguma remontiem, liecina ārkārtas sēdes darba kārtība. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 2

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti