Porsche papildina modeļu klāstu ar ar elektrisko Taycan Cross Turismo (+ FOTO) 4

 

Foto: Publicitātes attēls

Porsche | 25.februāris 2021 14:45

Porsche paplašina elektroauto sporta sedanu saimi un jau šovasar Eiropas tirgū nonāks jaunais Taycan Cross Turismo.

Jaunais auto apvieno Porsche e-veiktspēju ar uzlabotu piemērojamību ikdienas braucieniem, turklāt tas nupat pievarējis izaicinājumiem pilno testēšanas programmu, informē Porsche Latvija centra vadītājs Ivars Norvelis.

Neskatoties uz to, ka Eiropas tirgū šis auto nonāks tikai šā gada vasarā, interesenti ar spēkratu varēs iepazīties jau pavisam drīz – 4. martā, plkst. 16.00 portālā newstv.porsche.com tiešraides pārraidē – elektriskā krosovera digitālajā pasaules pirmizrādē.

Lielākais izaicinājums Porsche dizaineru komandai bija apvienot auto zīmolam raksturīgo sportiskumu ar bezceļu braukšanu. Jaunajam modelim piemīt visas Taycan sedana spēcīgākās īpašības, tostarp izcila veiktspēja un gara nobraukšanas distance ar vienu uzlādi. Savukārt šasijai ar četru riteņu piedziņu un pneimatisko piekari iespējams regulēt augstumu.

Tāpat aizmugurē sēdošajiem pasažieriem ir krietni vairāk vietas un bagāžas nodalījumam ir lielāka ietilpība. Interjers un tā aprīkojums ticis optimizēts līdz pēdējai detaļai. Interesanti, ka maketam jeb interjera fiziskai reprezentācijai un aprīkojuma funkcionalitātei bijušas nepieciešamas vien 650 dizaina un koordinācijas stundu, kā arī 1500 izstrādes stundu.

Porsche izstrādātais un šim modelim paredzētais aizmugurē piestiprināmais riteņu turētājs arī pakļauts bargai testēšanas programmai ar izmēģinājumiem pa nelīdzenu ceļu un ar dinamisku braukšanu. Tas nosaka jaunus standartus attiecībā uz vadāmību, ergonomiku, braukšanas drošību un stabilitāti. Uz tā platajām sliedēm iespējams transportēt vairākus elektriskos velosipēdus.

“Pateicoties ietilpīgajam bagāžas nodalījumam, plašajam auto salonam un velosipēdu turētājam, šis Taycan būs izcili piemērots ģimenēm ar bērniem, aktīvā dzīvesveida piekritējiem vai dabas mīļotājiem,” piebilst Norvelis.

Cross Turismo veidots tā, lai tas uzrādītu izcilu sniegumu sacīkšu trasē, turklāt spēkratam jāspēj pārvarēt nogāzes, dubļus un grants segumus. Šie apstākļi tika simulēti „Izturības testēšanas poligonā” Veisahas Attīstības centrā. Rezultāts ir iespaidīgs. Lai arī Cross Turismo nav pilntiesīgs bezceļu auto, tas īpaši specializējas neasfaltētos un grants ceļos. Tas ir kā Šveices armijas nazis, kas aprīkots ar 21 collu lieliem diskiem.

Porsche elektriskos automobiļus testē tikpat stingri kā sporta automašīnas ar iekšdedzes dzinējiem. Būtisks aspekts, ko nepieciešams pārbaudīt, ir neierobežota auto ikdienas lietojamība visos klimatiskajos apstākļos. Elektrisko automobiļu gadījumā tiek pārbaudīti vairāki papildu aspekti, tostarp tādi īpaši sarežģīti uzdevumi kā akumulatoru lādēšana vai piedziņas un interjera temperatūras kontrolēšana ekstremāli zemā vai augstā temperatūrā. Porsche automobiļiem tiek pārbaudīts to sniegums sacīkšu trasē, kā arī spēja veikt maksimālos atkārtotus paātrinājumus un ikdienai piemērota nobraukuma distance ar vienu uzlādes reizi.

Porsche Taycan Cross Turismo patlaban noslēdz pēdējos izmēģinājuma braucienus. Plašā Porsche testēšanas programma norit tādās sacīkšu trasēs kā Nirburgringas Nordšleifē un Grand Prix trasē Hokenheimā (abas atrodas Vācijā), kā arī testēšanas poligonos visā pasaulē, tostarp Itālijas dienvidu pilsētā Nardo. Turklāt Cross Turismo ticis pārbaudīts arī neierastās vietās Francijas dienvidos un Pirenejos. Poligoni Veisahas Attīstības centrā piedāvājuši papildu bezceļa izaicinājumus netālu no Āfrikas tā dēvētajā Safari trasē. Kopumā Cross Turismo pārbaudījumos apbraucis zemeslodi teju 25 reizes, ja to mērītu ap ekvatoru, mērojot 998 361 kilometru.

Plaša testēšana tiek veikta arī laboratorijās un īpašos pārbaudījumu stendos. Tā ietver aerodinamikas dizaina izstrādi un apstiprināšanu, tādēļ Cross Turismo pārcietis vētru vēja tunelī aptuveni 325 stundas. Taycan izstrādes procesā auto kopumā tur pavadījis jau 1500 stundu.

Porsche darbību pilnībā elektrisko automobiļu segmentā sācis veiksmīgi - 2020. gadā klientiem piegādāti vairāk nekā 20 000 Taycan sporta sedanu. Taycan šobrīd veido 70% no visiem Norvēģijā pārdotajiem Porsche modeļiem. Novembra sākumā šajā valstī klientam tika nodots jau tūkstošais Taycan. Tas nozīmē, ka Porsche tirdzniecības apjoms Norvēģijā ir dubultojies. Elektriskais sporta automobilis saņēmis arī vairāk nekā 50 starptautiskus apbalvojumus, jo sevišķi tā svarīgākajos tirgos Vācijā, ASV, Lielbritānijā un Ķīnā.

Jaunajam aizmugures piedziņas Taycan pieder arī Ginesa pasaules rekords par garāko kontrolēto sānslīdi jeb driftu, kas veikts ar elektrisko automobili - tas bez apstājas sāniski nobraucis 42,171 kilometru.

Saitē pielikumā pieejama preses relīzes versija krievu valodā. Papildu informācija, video un foto materiāli pieejami Porsche Newsroom: newsroom.porsche.com

Patēriņš un CO2 izmešu apjoms noteikts saskaņā ar vieglajiem transportlīdzekļiem paredzēto pasaules mēroga testa procedūru (WLTP). Tajā iegūtās NEDC vērtības pagaidām jāturpina norādīt. Šīs vērtības nav salīdzināmas ar vērtībām, kas noteiktas saskaņā ar līdz šim izmantoto NEDC noteikša-nas procedūru. Papildu informācija par jauno vieglo automobiļu oficiālo degvielas patēriņu un CO2 izmešiem ir pieejama ziņojumā „Vadlīnijas par jaunu vieglo automobiļu degvielas patēriņu, CO2 emisijām un enerģijas patēriņu”, kas bez maksas pieejams visās tirdzniecības vietās un Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT).

 
Visi komentāri
 
LMT 25.februāris 2021 15:07
3 5 Atbildēt

Jēzus, kas pa kropli!

Ex 25.februāris 2021 18:18
3 0 Atbildēt

Uz savu māti paskaties, un spogulī arī nenāktu par ļaunu tev ielūkoties...

Antons 25.februāris 2021 16:10
0 0 Atbildēt

Norvēģija 70% Porsche ir Taycan? Un Latvijā? Atkal klimats ne tāds, ceļi ne tie? Kopējās Eiropas vērtības kur palikušas?

Chalenger 26.februāris 2021 17:47
1 0 Atbildēt

smuks auto

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti